De la cititori: "Ei" cei vreo cinci sute sau ciocoii vechi si NOI

Marti, 25 Mai 2010, ora 23:26
3357 citiri
De la cititori: "Ei" cei vreo cinci sute sau ciocoii vechi si NOI

Situatia in care ne aflam a fost provocata de violabilitatea clasei politice si administrative in relatia cu Occidentul plin de promisiuni desarte. Ajunsi la putere dupa constrangerile comuniste, am cazut in plasa capitalismului cu experienta al Europei si SUA.

CINE? ... Ei, ciocoii vechi, dar noi, din Romania

S-au comportat exact ca agentiile imobiliare, care vand orice in schimbul comisioanelor.

Natiunea romana pleca la un drum plin de necunoscut, asemenea imigrantilor ajunsi in America.

Eram una dintre cele mai modernizate industrial tari din lagarul comunist, produceam tot ce se putea produce de la bile si rulmenti, pana la sofisticatele arme cu laser.

Silozurile si hambarele gemeau de grau si porumb, irigatiile spalau sudul tarii, iar spionajul roman era pus deseori in primele esaloane.

Invatamantul genera somitati internationale.

In decembrie 1989 nu aveam nicio datorie externa, iar in conturi, 4,5 miliarde dolari SUA, 1,6 miliarde ruble transferabile, sute de miliarde de lei puternici, adunati in fonduri speciale, apartinand fostului sistem.

Economia romaneasca avea angajati specialisti, scoliti, tot romanul lucra undeva, produceam, exportam, inventam, iar salariul era suficient pentru a pune si cativa lei pentru zile negre.

Proprietara a avutiei nationale, populatia in ansamblul ei era total necunoscatoare a ceea ce implica trecerea la o alta societate, cea de tip capitalist.

Capitalistii de atunci, trepadusi ai fostei oranduiri, au simtit aceasta slabiciune si au dat frau liber distrugerii proprietatii comune detinuta in acel moment de cetatenii Romaniei. Au primit comisioanele si privilegiile obisnuite in astfel de situatii, vanzand in cativa ani tot ce se putea vinde, transformandu-ne intr-o colonie multinationala in demolare, jefuita si batjocorita.

Aproximativ 200 de nume stau pe frontispiciul demolarii industriei si agriculturii romanesti, alaturi de UE, NATO si SUA.

Cam patru milioane dintre noi au plecat sa munceasca afara, vreo 5 milioane au arbitrat alegerile de-a lungul timpului, vreo 5 milioane primesc o simulare de pensie, iar alte 5 milioane citesc suparati fluturasii de salarii in fiecare luna tragand de cifre pentru a imbraca si hrani copiii, a-i duce la scoala, iar cu ce ramane sa supravietuiasca si ei, ca niste suflete haituite.

Restul, pana la 22 milioane sunt copilasi sau rataciti ai sortii intr-o lume disperata.

CE? ... Manipulare si sfidare a maselor

De la extaz la agonie, "Ei", cei ce urmeaza sa fie judecati candva, manipuleaza azi cateva zeci de mii de oameni cinstiti si constiinciosi care doresc sa fie lasati sa castige o paine. Oameni timorati, disperati, striga slogane de pe hartiile xeroxate, varate sub nas de liderii doritori de posturi cheie intr-o societate bulversata, pe care doresc sa o manipuleze si ei cat mai curand.

Nimic nu mai este unde si cum trebuie. Autobuzul nu mai opreste in aceleasi statii, calatorii nu mai doresc sa plateasca biletul, iar pacientii nu cred ca vor mai apuca sa-si vada biletul de iesire.

CAND? ... acum in aceste zile ale anului 2010

In tot acest timp, cativa dintre "EI" dau lovitura de gratie taurului muribund: milioane de euro merg spre construirea de lacasuri de cult in care nu va mai avea cine sa se roage, de neinteles acest comportament, sa lasi poporul sa moara de foame, iar miliardele sa fie ingropate pe la fundatiile bisericilor.

Protejatii "LOR" primesc doua milioane de euro lunar pentru a vinde ce a mai ramas din combinatul din Ucraina (cate pensii si salarii s-ar acoperi cu fierul vechi si materialele pe care le-am abandonat acolo?? Tot "EI" nu vor sa renunte in ruptul capului la luxul si confortul exagerat pe care si l-au autoasigurat in Parlament, ministere, agentii.

CUM? ... Prin aducerea la pragul disperarii

Sali de sport, cupole de sticla, sedii luxoase de banci si RENEL sufoca viata asemanatoare unei situatii de razboi, cand stramosii nostri primeau ratii, stateau ascunsi prin poduri si beciuri, mancau de la speculanti, vanzand tot de prin casa pentru a supravietui.

DE CE?

Fiindca noi, cei multi, nu am avut aceleasi sanse (nu s-a dorit o reforma monetara imediat dupa '89, pentru a pleca toti de la aceeasi linie de start).

Fiindca nu s-a respectat punctul 8 de la Timisoara, (revolutionarii adevarati au cedat prea usor puterea castigata cu sangele tinerilor ingropati si uitati).

Fiindca Ei, ciocoii noi, se apara cu inversunare unii pe altii ignorandu-ne si dispretuindu-ne pe noi, cei care in valtoarea de zi cu zi nu am avut timp sa-i punem la punct.

SOLIDARITATEA

Cu siguranta, ciocoii care s-au rotit la "pupitrul cu acadele" de 20 de ani incoace simt cum se strange latul, incercand disperati sa-l stranga la capatul opus.

In nemernicia lor, creeaza haos crezand ca noi nu realizam ce inseamna sloganul "dezbina si stapaneste".

Indiferent de marimea averilor furate in fel si chip, NOI avem o singura dorinta: sa-i vedem cat de curand in situatia noastra. Nu e greu deloc si nici imposibil, ne lipseste noua celor multi, doar SOLIDARITATEA.

Atunci cand o vom avea, vom cumpara produse numai de la comerciantii care nu fac parte din marile firme ale "jmecherilor", vom face economie pana si la aerul pe care-l respiram, bagandu-i in colaps si silindu-i sa coboare din norii de abur ai succesului. Vom renunta la masini si vom merge pe biciclete sau pe jos.

Ar mai lipsi doar posibilitatea de a refuza plata abonamentelor tv, radio, - refuzul de a mai folosi bancile pentru virarea salariilor si multe alte cateva artificii, dupa care ii veti vedea strangandu-si tarabele si le va pieri zambetul.

Trei-patru luni de comportament de austeritate a maselor fata de ciocoii afaceristi, care au pus stapanire pe vietile noastre, si veti vedea cum se vor ruga la icoane, asa cum facem noi de cateva luni incoace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ciocoii vechi si noi, #masuri austeritate Guvern, #reducere salarii bugetari, #solidaritate bugetari , #guvern
Comentarii
Poza lia_stoenescu
lia_stoenescu
rank 5
Ciocoii vechi si noi sau ce naste din pisica soareci mananca/ Nicolae Filimon (spicuiri, 1)
Poza lia_stoenescu
lia_stoenescu
rank 5
Ciocoii vechi si noi sau ce naste din pisica soareci mananca/ Nicolae Filimon (spicuiri, 3)