Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De la cititori: Un guvern de "fripturisti"

Luni, 12 Iulie 2010, ora 22:13
1399 citiri
De la cititori: Un guvern de "fripturisti"

Domnul Laszlo Borbely ministrul Mediului a fost confruntat la o emisiune televizata cu o intrebare din partea unui specialist in domeniul infrastructurii pluviale. Ministrul Mediului a fost intrebat daca stie ce rost are un dig pe o intindere de apa. Domnul Borbely s-a fastacit la Realitatea Tv si a dat un raspuns pe masura: "am venit la minister si sunt dispus sa invat".

Tocmai asta este problema actualului guvern. A venit nepregatit si inca trebuie sa invete. Cat timp ii mai trebuie, ramane de vazut. Ma intreb de ce specialistul din studio nu era in locul domnului Borbely, la Ministerul Mediului! Pentru ca nu este membru de partid, fireste.

Asa, am ajuns sa avem un prim-ministru ce fusese lector universitar in drept, un ministru al Economiei cu calitatea de a fi reusit in afaceri, un ministru al Turismului care se lauda cu postul de lector universitar pe la o facultate particulara, un domn la transporturi care nu face decat sa repete de ani buni ca nu are bani. Pe la Externe s-au perindat diversi baieti, cu fete blande precum Diaconescu, dar fara succese notabile in plan international. Lista poate continua si poate fi extinsa asupra intregului aparat administrativ teritorial.

Specialistii in economie stau pe margine si dau sfaturi pe la emisiuni, la fel si cei din domeniul fiscal. In acest timp, domnul Vladescu se dueleaza in declaratii contradictorii cu Seitan de la Ministerul Muncii.

Mai avem aici si oportunistii din "partidul fripturistilor", cum i-a numit Iliescu pe cei plecati din Opozitie, catre ciolanul Puterii. Astfel, il gasim la Ministerul Apararii pe Gabriel Oprea, generalul ridicat in rang de Traian Basescu, pentru fidelitate.

Pe la Ministerul Educatiei aparuse o fosta ziarista, Vergu, care de cate ori avea ocazia, desfiinta toate incercarile de denigrare a ministerului, pe care il servea cu atata patima.

Doamna Udrea atat de bine s-a priceput la turism, incat dupa un an de zile de cheltuieli aiuristice este nevoita sa refaca brandingul de tara.

Nu este economist, nici finantist, dar domnul Boc ar fi trebuit sa se priceapa la ceea ce preda dansul pe la facultate, dreptul constitutional. Ne-a demonstrat ca, fie nu a vrut, fie nu a stiut ce scrie prin legea fundamentala.

Domnul Borbely se va stradui sa invete cum sta treaba cu digurile si cu inundatiile anuale din Romania. Ne este teama, ca nu prea ar avea de la cine sa invete, pentru ca si prin minister sunt tot din astia ca dansul sau ca domna Sulfina. Iar la ceilalti e la fel, il mai suna cateodata pe Isarescu sau pe Croitoru.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fripturisti Guvern, #calificari ministri Guvern, #ministri Cabinet Boc , #guvern