DNA il contrazice pe Ponta: Nu s-a primit vreo sesizare privind Comarnic-Brasov - nici Palada nu e convins

Marti, 26 August 2014, ora 17:27
5720 citiri
DNA il contrazice pe Ponta: Nu s-a primit vreo sesizare privind Comarnic-Brasov - nici Palada nu e convins

Oficiali ai Directiei Nationale Anticoruptie au transmis ca nu s-a primit vreo sesizare din partea presedintiei sau a presedintelui cu privire la o eventuala fapta de coruptie la autostrada Comarnic - Brasov, dupa ce premierul a afirmat ca presedintele Traian Basescu ar fi sesizat deja DNA in acest caz.

"Pe rolul DNA nu a fost primita, nici inregistrata vreo sesizare de la presedintele Romaniei sau de la administratia prezidentiala avand ca obiect atribuirea/nereguli privind lucrarile la autostrada Comarnic-Brasov", a transmis DNA, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a reactionat si el dupa ce purtatorul de cuvant al presedintiei, Gabriel Oprea, a spus ca presedintele Traian Basescu nu a facut vreo sesizare la DNA privind autostrada Comarnic-Brasov.

Mirel Palada citeaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, afirmatiile facute de Traian Basescu la investirea ministrului Transporturilor, Ioan Rus - "Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie".

"Presedintele Romaniei se afla intr-una din urmatoarele situatii: fie are cunostinte despre fapte de coruptie implicate intr-un proiect public important de infrastructura si nu sesizeaza organele abilitate ale statului - in speta DNA, fie s-a folosit de un neadevar pentru a forta blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de coruptie, ori minte!", sustine purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ponta: Basescu a sesizat DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov. Oprea: Minte!

Acesta considera ca oricare dintre cele doua posibile explicatii "sunt inacceptabile pentru un demnitar al statului roman", cerandu-i astfel oficial presedintelui "explicatii suplimentare".

Ulterior, Mirel Palada a explicat, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, declaratiile prim-ministrului: "Premierul nu minte, a fost dezinformat cu privire la felul in care a fost facuta aceasta plangere penala".

Afirmatiile purtatorului de cuvant al lui Victor Ponta vin dupa ce, luni seara, premierul a explicat ca presedintele Traian Basescu a sesizat deja DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov.

Rus a depus juramantul. Basescu: Mergeti intr-un minister cu probleme, au fost acte de coruptie

"Atentie, a facut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: 'Va spun eu ca astia-s niste corupti!? '. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a dus si a intrebat: 'Ati semnat vreun contract?'. 'Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!'. 'Aaa... ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva...'", a spus Ponta, la Romania Tv.

In replica, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat ca seful statului nu a facut nicio sesizare la DNA asa cum, "in mod mincinos", a afirmat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA autostrada Comarnic Brasov, #Mirel Palada Basescu DNA autostrada, #Ponta Basescu DNA autostrada, #Ponta DNA Comarnic Brasov , #guvern