Editorial: Trepanatie pe un popor chinuit

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 08:02
2347 citiri
Editorial: Trepanatie pe un popor chinuit

Spre deosebire de interventia care presupune deschiderea cutiei craniene pentru extirparea unei tumori, operatia executata de Guvern pe creierul romanilor o adauga. Si nici macar nu foloseste anestezic. Doar cate-o gura de populism care vrea sa echivaleze cu un gat de palinca turnata pe gat pacientului aflat pe masa din cort, in timpul razboiului, ca sa-i amorteasca, pret de cateva secunde, muschii.

Desi incercarile teribile ale premierului de a reforma salarizarea si sistemul de pensii sunt laudabile, pentru ca urmaresc corectarea unui lant generator de dezmat bugetar pentru o suma de privilegiati, prin urmare adancitor de dezgust popular, categoriile care scapa acestor subtieri de pusculite naruie efectul revolutiei. Mai mult decat atat, aduc oamenii in pragul infarctului, daca nu au avut suficienta forta incat sa-si opreasca simtirea cand atinge depresia.

Suntem aproape zilnic spectatorii unor dezvaluiri socante legate de veniturile unei categorii de pusti si curele late asupra careia restrictiile financiare n-au operat, si nici nu exista vreun pericol sa o ajunga.

Magistratii, singurii beneficiari fericiti ai legii salarizarii unitare, boierii de la Fondul "Proprietatea", secretarii de stat membri in cinci - sapte consilii de administratie, directorii de companii nationale care vor primi prime de performanta de zeci de mii de euro in timp ce de datoriile institutiilor pastorite, dovada eficientei manageriale, nu se atinge nimeni sunt tot atatea palme pentru romanii de rand.

In timp ce creditele restante ale populatiei cresc de la luna la luna, si oamenii se intreaba la ce sa renunte, la mancare sau la curent, in timp ce in sectorul privat se disponibilizeaza si se reduc salarii, clientii puterii, barosanii care trebuie recompensati pentru daruirea corecta politic si-au format propria curba de sacrificiu: stresul administrarii.

Explica o duduie la televizor ca nu oricine poate lua un CA, deci secretarii de stat sunt nevoiti sa duca in spate responsabilitati de Atlas. Ca nu-i usor sa studiezi atata amar de dosare cu cifre, dar n-ai ce face, de vreme ce asa spune legea.

Dar daca legea a putut fi modificata pentru ca unele sporuri sa fie taiate, si astfel dascalii au pierdut 15 la suta din venit, pe motiv de criza, ma gandesc ca se putea schimba si cealalta lege, care-i trimite la munca silnica pe secretarii de stat. Si nu era niciun bai daca era mentinut pe post seful de la "Proprietatea", ca sa nu-l trebuiasca sa-l despagubesti cu un Maybach.

Emil Boc e un tip cinstit si cu frica lui Dumnezeu. Eu asa l-am cunoscut. Asa ca nu pot sa pricep ce s-a petrecut intre momentul cand decreta criza pentru toti si declansa operatiunea de strangere a curelei, si realitatea pe care o privim in ochi siderati si ne mintim ca e un vis urat.

Astept in fiecare zi sa dezminta toate dezvaluirile din ultima perioada, sa demonteze toate aceste situatii care denota nesimtire pe bani publici - parca asa se exprima odata - si sa ingaduie poporului privitor, si tot mai chinuit, sa-si recapete, macar intr-o masura incat sa n-o ia razna, tumoarea traditionala: neputinta. Coabiteaza cu ea de cand se stie, pe cand asta noua, lehamitea, adaugata cu pipeta, e incurabila.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#popor chinuit, #masuri Guvern romani, #Guvern salarii romani , #guvern
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Domnule Chis .... avem parte si de o hotie desteapta pe de o parte dar si de dementa unora care mentin pe acesti hoti la putere .