Ziare.com

Falimentul clasei politice

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 08 Mai 2010, ora 12:38

   

Falimentul clasei politice
Dincolo de fibrilatiile pe care le-au starnit, masurile de austeritate anuntate joi de presedintele Traian Basescu mai au un obstacol foarte important de trecut pentru a deveni realitate. Ele nu pot deveni fapt implinit fara votul Parlamentului. Nu stiu cat de solida se va dovedi majoritatea cand vine vorba despre masuri atat de impopulare, cu cost electoral urias.

Deputatul sau senatorul care va vota pentru ele trebuie sa se intoarca apoi in colegiul sau pentru a cere votul oamenilor la a caror sacrificare a consimtit. Va fi foarte greu sa-i convinga ca alta cale nu exista. Cum sa le explici oamenilor ca sunt nevoiti sa plateasca falimentul unor guvernari succesive?

Pentru ca, de fapt, despre asta este vorba. Asistam la falimentul intregii clase politice, care a pus caramida dupa caramida la ceea ce se intampla acum.

Nu este nicidecum o scuza pentru actuala putere. PD-L a umplut paharul incompetentei si al iresponsabilitatii. In lunile de cand guverneaza, pactic, singur, nu a luat nicio masura de reforma, nu a schitat macar o restructurare a aparatului de stat sau a sistemului ajutoarelor de stat prin care ar fi putut evita masurile de acum.

Dar statul social imens n-a crescut intr-o zi. Din 2004 incoace el se tot umfla, iar cea mai mare expansiune a cunoscut-o, culmea, sub guvernarea liberala, despre care aflam acum, din gura guvernatorului BNR, ca a facut prognoze mincinoase in privinta veniturilor bugetare. PSD se face ca uita acum cele 9 luni in care s-a aflat, anul trecut, la guvernare, timp in care s-a opus vehement oricaror masuri de restructurare cu potential cost electoral. In asteptarea alegerilor prezidentiale, social democratii s-au comportat absolut iresposabil si sunt partasi, la fel ca liberalii, la dezastrul de acum.

Cand in toamna anului trecut premierul desemnat Lucian Croitoru le explica partidelor din coalitia anti-Basescu cat de dramatica este situatia si spre ce ne indreptam era luat peste picior si umilit in Parlament. Cei care astazi pretind guvern de tehnocrati au respins un premier tehnocrat apt sa ia masurile necesare macar in ceasul al 12-lea. Daca restructurarea statului ar fi inceput macar in toamna anului trecut, poate ca masurile de austeritate de acum puteau fi evitate.

Dar mai e un adevar. Multi dintre bugetarii expusi disponibilizarii au parte de contracte care prevad un numar record de salarii compensatorii, a caror plata ar fi anulat practic orice economie la buget. Cum a fost posibil ca statul sa incheie astfel de contracte monstruoase? Este o alta intrebare al carei raspuns trebuie cautat din 2004 incoace, nu doar in ultimele 4 luni de guvernare. Subventionarea mai mult sau mai putin mascata a unor societati de stat falimentare nu e o gaselnita a ultimelor patru luni. Nici clientelismul politic, nici politizarea, nici cocolosirea evaziunii fiscale. Toate bolile cronice ale economiei romanesti se razbuna acum.

Asa ca, dincolo de strigatele de lupta, istericalele si despletirile liderilor opozitiei, vinovatia pentru acest faliment nu este doar a guvernului Boc. Ea este a intregii clase politice, inclusiv a presedintelui Traian Basescu care a girat si continua sa gireze incompetenta. Din pacate insa, costul lui este suportat de populatie, iar masurile anuntate ii lovesc, in primul rand, pe cei mai vulnerabili dintre romani.

Pensionarii cu pensii pana in 1.500 de lei sunt victimele colaterale cele mai afectate. Tunderea veniturilor imorale ale pensionarilor de lux este chiar salutara, pentru ca ele dreneaza bugetul, insa a lua de la oameni care primesc strict in limita contributiei lor la fondul de pensii mi se pare tot imoral. Ei nu comsuma bani de la buget decat in masura incompentei guvernului de a asigura o buna colectare a asigurarilor sociale.

Dupa cum imorala este lezarea unor categorii de bugetari si asa mult prea prost platit pentru importanta muncii lor si suprasolicitati in cauza lipsei de personal. Pentru ca nu a fost data afara functionarimea care taie frunza la caini, pentru ca nu au fost inchise societatile nerentabile, taiem din salariile, si asa mici, ale medicilor, dar asteptam o asistenta medicala de calitate.

Cat despre profesori, dupa ce acum un an politicienii le legiferau salarii cu 50% mai mari, se trezesc cu salarii mai mici cu un sfert. Cum poti cere performanta profesionala dupa o astfel de umilinta?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6355 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
157 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FALIMENTUL UNEI PORTOKALII TRISTE: IOANA ENE

Ioana Ene este acea tanti care in campania electorala se tavalea pe jos, care tipa disperata si se dadea cu capul de pereti numai sa iasa Basescu presedinte.

femeie mai isterica decat Ionana Ene pe ziare.com nu a existat. comentariile ei stupide au umplut forumul de ridicol.

INDIVIDA SAU ORICINE SE ASCUNDE SUB PSEUDONIMUL IOANA ENE ARE O PROBLEMA MINORA - NU E ZIARIST SI UNA MAJORA - ARE PROBLEME LA MANSARDA.

e drept ca in ziua alegerilor Ioana Ene si-a cerut scuze daca a intrecut masura, dar bunul simt fusese demult zdrobit.

Falimentul este al celor care au mintit. Falimentul este al celor care una au promis si cu totul alta fac.

PROPUN SI EU UN REFERENDUM: CINE NU ISI TINE PROMISIUNILE MACAR 50% SA NU MAI POATA CANDIDA LA URMATORUL CICLU DE ALEGERI.

SUNT SIGUR CA ROMANII VOR SPUNE 99% DA.

 

Pentru ca actuala clasa politica a ajuns la guvernare prin impostura, nu e de mirare ca e falimentara

Cei care conduc destinele Romaniei de 70 de ani, sunt un fel de implant, un corp strain altoit in trunchiul sanatos al natiunii. Astfel s-au produs mutatii si mutanti de care nu reusim sau nu vrem sa ne debarasam!
In sprijinul celor afirmate mai sus, stau marturie de necontestat biografiile celor care reprezinta asazisa clasa politica actuala!
Cu asa clasa politica rezultatele erau previzibile!!!
Cand trupul e parazitat de tumori - fie ele si politice - singura alternativa e "bisturiul"!
Apoi puteti fi optimisti!
Pana atunci viitorul e sumbru!!!

 

FALIMENTUL CLASEI POLITICE ?

Poate falimentul neamului romanesc, din care s-a - ntrupat aceasta clasa hidoasa !

 

CADAVRU de la COTROCENI ne-a lasat fara FLOTA - cu acte....

Tot asa vom ramane si fara aceasta GLIE ???
PIRATUL - TRADEAZA TARA - -mai este si presedintele C.S.A.T....interesant...Am ajuns ca MAFIOTII de la FRONTUL MAFIOTILOR INTERNATIONAL sa aplice ATROCITATILE ...
Chiar cetatenii acestui popor nu vad GENOCIDUL ???
Eu am spus de mult ca la KIATRA NEAMT - suportam acest GENOCID - ati crezut ca glumesc, acum sa aplicat in toata tara ...mai putin au de suferit cei care JEFUIESC acest POPOR.....

nu e vina lui Basescu, e vina noastra...Noi i-am votat si pe Ilici si pe FSN, apoi PSD, apoi PDL si Basescu...Problema e una singura: JUSTITIA CORUPTA...datorita ei am ajuns aici...

cu o justitie corupta la care au strigat ani de zile Germania si Olanda criticind ca nu trebuia sa fim primiti in UE, nu e de mirare ca s-a furat atit de mult incit s-a ajuns la falimentul de azi, in timp ce infractorii politici jubileaza sub imunitatea parlamentara...Avem justitie corupta, atunci ne meritam soarta...Nici o guvernare n-a facut nimic sa prinda, judece si inchida pe marii infractori si interlopi, multi chiar politicieni sau cu ramificatii in politica...Trebuie sa privim cauza, nu consecinta taierii salariilor... Cauza care ramine mereu, de la o guvernare la alta, adica corupta justitie si CCR...Consecintele astea n-ar fi existat daca Macovei isi facea treaba pina la capat fara mila si taia capete corupte de magistrati, sau daca angajam magistrati din Olanda si Germania creind un minister al Justitiei Germano-Olandez daca noi nu suntem in stare sa-i legam pe infractorii periculosi pe care-i avem in politica si nu numai...Asa insa n-avem decit sa-i pastram in... (arata tot comentariul) cu o justitie corupta la care au strigat ani de zile Germania si Olanda criticind ca nu trebuia sa fim primiti in UE, nu e de mirare ca s-a furat atit de mult incit s-a ajuns la falimentul de azi, in timp ce infractorii politici jubileaza sub imunitatea parlamentara...Avem justitie corupta, atunci ne meritam soarta...Nici o guvernare n-a facut nimic sa prinda, judece si inchida pe marii infractori si interlopi, multi chiar politicieni sau cu ramificatii in politica...Trebuie sa privim cauza, nu consecinta taierii salariilor... Cauza care ramine mereu, de la o guvernare la alta, adica corupta justitie si CCR...Consecintele astea n-ar fi existat daca Macovei isi facea treaba pina la capat fara mila si taia capete corupte de magistrati, sau daca angajam magistrati din Olanda si Germania creind un minister al Justitiei Germano-Olandez daca noi nu suntem in stare sa-i legam pe infractorii periculosi pe care-i avem in politica si nu numai...Asa insa n-avem decit sa-i pastram in continuare... (arata tot comentariul) cu o justitie corupta la care au strigat ani de zile Germania si Olanda criticind ca nu trebuia sa fim primiti in UE, nu e de mirare ca s-a furat atit de mult incit s-a ajuns la falimentul de azi, in timp ce infractorii politici jubileaza sub imunitatea parlamentara...Avem justitie corupta, atunci ne meritam soarta...Nici o guvernare n-a facut nimic sa prinda, judece si inchida pe marii infractori si interlopi, multi chiar politicieni sau cu ramificatii in politica...Trebuie sa privim cauza, nu consecinta taierii salariilor... Cauza care ramine mereu, de la o guvernare la alta, adica corupta justitie si CCR...Consecintele astea n-ar fi existat daca Macovei isi facea treaba pina la capat fara mila si taia capete corupte de magistrati, sau daca angajam magistrati din Olanda si Germania creind un minister al Justitiei Germano-Olandez daca noi nu suntem in stare sa-i legam pe infractorii periculosi pe care-i avem in politica si nu numai...Asa insa n-a

"Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei"

"Cred ca principalul vinovat de aceasta situatie este insusi poporul roman! El ilustreaza perfect observatia ca "un popor de oi naste un guvern de lupi". Spiritul de demisie, pasivitatea, resemnarea romanilor, au permis clasei politice sa-si bata joc, nepedepsita, de tara. Lipsit de spirit civic, poporul roman nu a fost capabil, in acesti 20 de ani, sa traga la raspundere clasa politica sau sa "tempereze" setea ei de inavutire. Pe roman nu-l intereseaza situatia generala. Daca prin fin, nas, cumnat, amic etc., si-a rezolvat pasul lui, restul duca-se stim noi unde! Mostenirea multiseculara a lui hatar si bacsis a ramas atotputernica."
Acad. Florin Constantiniu
Are sau nu are dreptate?

INTR-O TARA FARA JUSTITIE, CU O MASS-MEDIE VANDUTA SI CU POLITICIENI HOTI

tot bietul roman este vinovat ca nu stie sa aleaga....


Muncitorii din mass media care mai au o urma de moralitate si un mg de creier nevindut ar trebui sa prezinte obiectiv toate pierderile Romaniei (licitatiile aberante, referenumurile aberante, afacerile incorecte, salarii aberante, etc) din 90 si pina in 2010, indiferent ce culoare politica avea persoana/grupul implicat!!!

VETI VEDEA CA AM PIERDUT/CHELTUIT AIUREA DE 2-3 ORI MAI MULT DECIT AM IMPRUMUTAT DE LA FMI!!!

Se pare ca banii deja pierduti nu-i regreta romanii.....deci..... nici reducerile de salarii de acum nu vor fi regretate in 2030.....

Traian este agent Mossad si CIA si de aceea isi bate joc de aceasta tara!!!

El isi serveste doar stapinii pe bani grei.

Falimentul manelelor portocalii

Toata elucubratia faurita de trompetele basesciene, cum ca nu Basescu-Boc, sunt de vina, ci de vina sunt Burebista-Decebal-Mircea cel Batran-Alexandru Ioan Cuza-Iliescu-Constantinescu-Vanghelie-Tariceanu-Antonescu-Ponta, este jalnica.
In aceste momente crunte, primul ministru Emil Boc este disparut, nu a spus nici un cuvant, ba chiar vroia sa plece la plimbare prin America.
Cu tupeul caracteristic, trompetele basesciene se zvarcolesc, incercand sa minta din nou romanii.
Mizeria lor morala este nemarginita, dar acum nu mai pot insela pe nimeni.

JEROME SA INTELEG CA TU CITESTI AHMANACHE SI TE DISTREZI LA VANGHELIOANE???

SAU RAFINEZI PETROLUL???

Putintica decenta!!! TOTI politicieni sunt hoti de hoti!!!Iar unii e chiar prostanaci sau inculti....

Jos chiormaliul betiv si securist !

Singura solutie sa scapam de chiormaliul securist obsedat de putere este sa-l scoatem ca pe Ceausescu din barlog, altfel betivul asta nenorocit o sa-si bata joc de tara asta inca mult si bine, sunt sigur ca nu va iesi de bunavoie de la Cotroceni, va iesi doar cu picioarele inainte, ca idolul lui Ceausescu, la puterea caruia vrea sa ajunga.Haideti sa ne adunam la Cotroceni sa scoatem scarnavia asta de betiv securist ca pe un sobolan si sa-i dam ceea ce merita, apoi sa-l trimitem pe mare cu pluta, impreuna cu toata gasca lui de lipitori care sug sangele tarii pe care au nenorocit-o !

Puliticianul roman este si el un produs al Romanieie

Daca in aceasta tara ar fi fost principii si obiceiuri sanatoare (este o apreciere pe multime, nu ma refer la cazuri izolate) atunci si puliticianul roman ar fi fos mai rasarit.

Pai in conditiile in care invatamantul este jalnic, sistemul sanitar te inbolnaveste mai mult, politia apara mafiotii si amendeaza cetatenii, iar prestatia justitiei este sub orice critica, NE MAI PUTEM ASTEPTA LA CEVA BUN.

Masura care s-a luat este excelenta si va pune presiune atat pe aslegatori care se vor mai trezi si vor pune presiune pe clasa pulitica.
Sunt convins ca f. multe structuri sociale vor fi fortate sa-si revizuiasca activitatea.

Ioana Ene este pseudonimul lui Radu Moraru ?

Eu asa cred.
Tupeul cu care ne minte, slugarnicia fata de Basescu, modul abject prin care albul il transforma in negru si viceversa, sunt identice.

Jerome uita-te la ei si vei vedea cit de slugarnic esti tu!! Tu in schim ai ai poponet de limbait!!

-

Starea natiunii ca stagnare

Nimic mai adevarat ca politicile economice ale Romaniei, din 1990 incoace seamana izbitor de mult cu carpeala unor sosete albe, care de-a lungul guvernarilor alternative au devenit o incalceala diforma de toate culorile si din toate atele, de pe toate papiotele aflate la indemana. Iar situatia a ajuns in asa hal incat nici macar nu mai avem in ce sa ne bagam picioarele.

Ioana Ene in schimb, mai degraba nestiutoare, cum cred eu, decat rauvoitoare amesteca, dupa ureche si dupa sentimente, franturi din declaratiile unora cu ceea ce-si inchipuie ca ar fi vrut ei sa spuna.

"Declaratiile mincinoase ale guvernului" se refera la Guvernul Boc, care a declarat venituri bugetare de 39% din PIB, cand ele abia de se apropie de 31% din PIB. Ceea ce a obligat BNR sa plaseze rata inflatiei la 3,7% fata de prognoza initiala de 3,5%. Iar deficitul bugetar se ridica spre 10% din PIB.

Bugete construite nerealist au mai fost, dupa cum afirma Mugur Isarescu in raportul pe care ar fi trebuit si Ioana Ene sa-l rasfoiasca macar, dar in actuala guvernare nerealismul si-a atins punctul maxim de culminatie.

Indiferent ca ne place sau nu de "onestul Boc", guvernarea Boc este singura care intr-un an si jumatate a promovat doar degringolada in intreaga societate.

Iar chestia cu Lucian Croitoru si guvernul sau de tehnocrati e o gluma nesarata. Echipa sa era cladita pe "baronii" PD. Recititi va rog presa vremii.

Si acum, pe bune, despre falimentul clasei politice

Intreaga constructie institutionala politica a Romaniei - si ma refer la startul din 1989/1990 - a fost una a formelor fara fond. Sau mai pe limba noastra de zi cu zi, afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul.

Partidele politice s-au creat nu ca nevoie ideologica, doctrinara, de reprezentare a diverselor interese legitime din cadrul societatii si articularea acestora in politici efective si eficiente, ci ca vehicule pentru accederea la putere de dragul puterii. Unele dintre partide au evoluat insa, dupa contorsionari, sciziuni, revopsiri si rebranduiri, altele au ramas tributare inertiei generate de impulsul initial. Si asta, in cazul celor din urma, in ciuda naturalei innoiri a garniturii de cadre.

Alta cauza a falimentului clasei politice o reprezinta incapacitatea politicienilor de a negocia, de a colabora odata alegerile incheiate si detinatorii puterii politice desemnati. Pentru politicianul roman atata vreme cat mai este ceva de nimicit, nici prin cap nu-i trece sa propuna macar un armistitiu. Si acest cancer ii roade deopotriva pe cei aflati la putere, cat si pe cei aflati in opozitie. Nici unii dintre ei nu au invata - si parca nici nu vor sa invete - ca o democratie viabila se cladeste pe modelul Si-Si (diversitatea de opinii si alternativele care nu trebuie neaparat sa se exluda) si nu pe modelul Ori-Ori, care este excluderea, anihilarea celuilalt, vazut ca dusman perpetuu.

O alta cauza a acestui tip de faliment o reprezinta incultura, impostura, incapacitatea intelectuala a unei mari majoritati a celor care se erijeaza in alesi ai neamului. Neghiobia, irationalitatea, ambele drapate in linguseala si servilism fata de lideri, ating cote procentuale care depasesc stupefiant media mondiala.

Si ar mai fi cauze, de ordin moral de asta data, dar e vreme pentru dezbateri si alta data.

Propaganda a prins aripi ! Ii da inainte cu minciunile doar-doar ramane in mintea oamenilor o umbra de indoiala , neincrederea .

Poti sa le spui de mii de ori ca Basescu NU a vandut flota - ei nici nu te baga in seama , functia de tonomat inseamna sa pui aceeasi placa de zeci de mii de ori . Rusii sub Stalin au implementat sistemul , Gebels a manipulat o natiune harnica , disciplinata si i-a impins catre razboi , foamete , genocid .
Frati de cruce - nazistii si comunistii au urmasi si in Romania !
Ei nu aduc prin lamentarile lor , prin latraturile repetate zi-de-zi de mii de ori ceva bun : speranta , vreo solutie , vreun indemn , vreo mobilizare .
Ei incearca sa provoace haos , deznadejde , panica , lipsa de incredere in autoritati , in oamenii care ne conduc .

Sa-i repetam si noi D.nei Ioana Ene ca Dl. Emil Boc - cel atat de terfelit aici inca de a doua zi de cand isi luase mandatul - a fost incontinuu sabotat de tradatorul de tara Geoana si de PSD , din interiorul guvernarii . S-a ajuns pana acolo incat au facut sa iasa la iveala "RETEAUA VOICU" . PSD-PC de mana cu PNL au pus la cale anul trecut numeroase tentative de lovituri de stat !
La vremea respectiva le-am aratat - ca dumnealor nu au avut astampar si faceau mereu cate o traznaie .
Ziare.com stie asta , ca mi-a banat accesul la discutiile in direct cu invitatii , am luat virusi si troieni cu nemiluita , mi s-a blocat de mai multe ori sistemul de operare .

Sa va spunem , D.na Ioana Ene ca premierul Boc a taiat 189 taxe fiscale si parafiscale si a propus , promovat si implementat scutirea de impozit pe profitul reinvestit .
Sistemul a racnit de moarte attunci cand a incercat sa se atinga de porcariile la nivel national : pensiile si salariile nesimtite , legea educatiei , fiscalitatea - inapoirea TVA , etc . Si a recactionat constituind o alta "alianta 322" si daramand guvernul .

Este totusi vreme de criza iar actiunea opozitiei nu mai este de opozitie politica zi de

SABOTAJ AL ROMANIEI .

Este vreme de criza si guvernul Boc a reusit sa nu intram pe panta inflatiei , sa fim totusi o tara CREDIBILA pentru investitori . Prin haosul politic , prin ceea ce fac acum rusinoasele partide PSD-PC-PNL , se alunga investitorii din tara care odata plecati

NU MAI REVIN ASA CURAND !!!


Ati si uitat ca rusinosul guvern Tariceanu a prapadit MILIARDE !??
Pe ce !??
Ca nu a facut decat 5 km de autostrada - in camp !- si ca a trebuit sa vina Berceanu care sa termine pasajul Baneasa !??

Sa lasam gargara si sa punem mana pe munca .
Aruncandu-i la gunoi pe toti pensionarii securisti !
De peste tot !

Georgele, lasa bai predicile in aer liber, du-te acolo unde ti-am spus eu, ca sa ai ecou!

http://www.trilulilu.ro/ana_seche/6d4afd7e9c9ea0

Traian Basescu a girat si gireaza incompetenta, sunt vorbele lui Ioana.

Profesorii au fost pacaliti de Basescu ,cu nerusinare.In loc sa le dea 50% promisi prin legea promulgata de el, astazi le reduce salariul cu 25 %. In concluzie, profesorii vor avea jumatate din cat ar fi trebuit sa castige. Ce parere aveti dragi pedelei? Ghilotina si toti latratorii.Hai formati un cor Basescian.

Revin la incompetenta girata de Basescu remarcata genial de Ioana.

Este usor sa arunci vina pe coalitie. Coalitia avea si ea un candidat si era normal sa-l sustina. Basescu a numit un P.M. pe Boc care a gresit,ca sa nu spun ca este incompetent.Era si normal ca opozitia sa nu mai aiba incredere in Basescu. Ce vrei sa zici Ioana ca Dl Croitorul avea o reteta secreta, ca si producatorii de coniac si nu a vrut s-o divulge. A prezentat un program de guvernare si intreb, Boc 4 alta incompetenta a lui Basescu ,de ce nu a aplicat programul lui Croitoru, daca era asa de bun?. Noi nu avem P.M. noi nu avem guvern in Victoriei. Guvernul Romaniei este la Cotroceni si lucreaza sub acoperire. Acesta este adevarul si sa nu vi sa para o gluma. Toate prostiile inclusiv falimentul, de acolo pleaca prin biletele sau chemare la ordin.Metoda comunista.Ceausescu era si P.M. si presedinte si secretar general. Ati uitat asa de repede? Stia si ultimul roman acest lucru. FALIMENTUL VINE DINTR_UN SINGUR LOC : COTROCENI. P.S. Pacat ca oameni cu pretentie si pe acest forum bat apa-n piua. De ce a fost omorat Ceausecu si nu prim ministrii? BASESCU ESTE SI NU GLUMESC CEAUSESCU 2 SI NU O SPUN EU, EL SE VREA IN ACEASTA POSTURA.

nu e vina lui Basescu, e vina noastra...Noi i-am votat si pe Ilici si pe FSN, apoi PSD, apoi PDL si Basescu...Problema e una singura: JUSTITIA CORUPTA...datorita ei am ajuns aici...

cu o justitie corupta la care au strigat ani de zile Germania si Olanda criticind ca nu trebuia sa fim primiti in UE, nu e de mirare ca s-a furat atit de mult incit s-a ajuns la falimentul de azi, in timp ce infractorii politici jubileaza sub imunitatea parlamentara...Avem justitie corupta, atunci ne meritam soarta...Nici o guvernare n-a facut nimic sa prinda, judece si inchida pe marii infractori si interlopi, multi chiar politicieni sau cu ramificatii in politica...Trebuie sa privim cauza, nu consecinta taierii salariilor... Cauza care ramine mereu, de la o guvernare la alta, adica corupta justitie si CCR...Consecintele astea n-ar fi existat daca Macovei isi facea treaba pina la capat fara mila si taia capete corupte de magistrati, sau daca angajam magistrati din Olanda si Germania creind un minister al Justitiei Germano-Olandez daca noi nu suntem in stare sa-i legam pe infractorii periculosi pe care-i avem in politica si nu numai...Asa insa n-avem decit sa-i pastram in continuare... (arata tot comentariul) cu o justitie corupta la care au strigat ani de zile Germania si Olanda criticind ca nu trebuia sa fim primiti in UE, nu e de mirare ca s-a furat atit de mult incit s-a ajuns la falimentul de azi, in timp ce infractorii politici jubileaza sub imunitatea parlamentara...Avem justitie corupta, atunci ne meritam soarta...Nici o guvernare n-a facut nimic sa prinda, judece si inchida pe marii infractori si interlopi, multi chiar politicieni sau cu ramificatii in politica...Trebuie sa privim cauza, nu consecinta taierii salariilor... Cauza care ramine mereu, de la o guvernare la alta, adica corupta justitie si CCR...Consecintele astea n-ar fi existat daca Macovei isi facea treaba pina la capat fara mila si taia capete corupte de magistrati, sau daca angajam magistrati din Olanda si Germania creind un minister al Justitiei Germano-Olandez daca noi nu suntem in stare sa-i legam pe infractorii periculosi pe care-i avem in politica si nu numai...Asa insa n-avem decit sa-i pastram in continuare pe Bombonel, Ilici, Felix, Berceanu, Videanu, prigoana, Crin, Patriciu, Tradiceanu, Oprisan, Vacaroiu, Mazare, Vosganian, Vanghele, Voicu (platit ca senator chiar si inchis), becali, Vadim, Felix, severin, melescanu, si multi alti securisti, infractori si tradatori de tara...

NU ESTE VINA TUTUROR , si mai ales, NU ESTE IN ACEIASI MASURA ! Madam Ene iar incepe sa tulbure apele , punand pe toti "in aceiasi oala", lucru ce favorizeaza "SPECIALISTUL" in pescuitul in ape tulburi.TOTI SUNT LA FEL! de ce sa-i inlocuim ! N'ASA ?

Fiecare PARTID, LIDER sau OM POLITIC are vina sa

INDIVIDUALA , mai mare sau mai mica . Rolul unui

ADEVARAT JURNALIST este de a RELEVA CORECT

participarefiecaruia la DEZASTRUL ACTUAL, altfel va

TREBUI SA IMPORTAM CONDUCATORI.

Alegerile trecute au fost FALSIFICATE ,si de acest fel de contributie a unor jurnalisti cu credibilitate.

nu e vina "noastra" ci a majoritatii momentului...

eu unul nu am votat niciodata pe cei mentionati, iar cand nu a existat alternativa (ca in turul 2 din 2000 sau 2008) nu m-am prezentat la vot dar am refuzat sa aleg "raul cel mai mic". In consecinta ma simt lezat atunci cand sunt culpabilizat la gramada cu majoritatea...

Felicitari I

Sunteti un om destept ! Ce bine ar fi daca ar exista mai multi ca dvs.Justitia impreuna cu politicieni din partidele noastre mafiote au transformat Romania intr-un stat politienesc din care greu vom scapa."Sistemul"care l-a desfiintat pe Constantinescu,e in stare acum sa mature pe orice Basescu care ar incerca ceva impotriva lui.Guvernului Boc ii este frica sa dea legi care sa nu le convina procurorilor,judecatorilor,securitatii,politiei,armatei,clasei politice.

Guvern strain

Sa aducem japonezi sau nemti la guvernare.

DEGEABA GAVARITI IN FAVOAREA SECURIST-PDL-ilor.VETI FI SI VOI SACRIFICATI,

...asa dupa cum pentru a ajunge la osul cel gras al puterii criminal securist-comuniste PCR-istii adica PSD-PDL-UNPR-istii i-au impuscat pe ceausisti.Ghilotino si toti ceilalti latrai faceti-0va un proces de constiinta , daca aveti constiinta.

Bo8dan9

Nu guvern strain ci Principe strain!

Trebuie sa ne intoarcem la momentul izgonirii lui Cuza.
Dupa alegerea sa ca Domnitor al Tarii Romanesti, consfintandu-se, de facto, unirea principatelor, Cuza s-a multumit sa cultive o retorica populista si sa se retrega in dormitor cu...una blonda si cu gatul scurt.
Atunci, clasa politica, oamenii puternici ai momentului nu s-au lasat intimidati si l-au mazilit...In prealabil a fost inabusita o rascoala taraneasca...
Asta inseamna ca s-au revoltat toti; nu numai cei saraci; nu numai cei bogati.

Asa e; nu este de vina "toata clasa politica"...Avem deaface cu o manipulare ordinara menita sa ascunda incompetenta si reaua credinta a actualei puteri; nu mai putem judeca masurile luate, daca sunt bune sau rele...Trebuie pedepsiti cei care ne-au adus in acest punct.

O solutie corecta ar fi demisia in bloc a acestei puteri in schimbul asigurarii unei imunitati relative; limitata la decizia politica generata de incompetenta; poate nu va vine sa credeti dar, cat de curand, se va ajunge in acest punct! S-ar fi ajuns mai demult daca fostul Suveran nu ar fi luat nefericita decizie de a lasa Coroana familiei Duda....

Revin si spun: nu este de vina toata clasa politica; era Basescu a inceput intr-o tara stabila economic, cu institutii solide si in real progres. In guvernele fostelor partide din alianta DA se pot nominaliza foarte putini ministri competenti; nici unul dintre acestia nu provine din guvernul Boc...

Polarizarea societatii a fost cauzata de cota unica; zeci de miliarde de euro ce au asigurat profiturile firmelor, nu s-au mai intors in economie...Sunt si cativa liberali imbogatiti-Tariceanu, Fenechiu, Patriciu...Dar, cei mai multi s-au adunat in ograda lui Basescu...

PDLul are doua probleme:

- scaderea popularitatii ca urmare a proastei guvernari
- slabirea din interior ca urmare a bataliei pentru putere dintre gruparea Udrea si gruparea Berceanu..Relativul avans pe care il are gruparea de la Golden Blitz se risipeste vazand cu ochii...Cucoana care inghite miliardele, cu nesimtire, va pierde...

In ciuda "succesurilor" de conjunctura, mafia transpartinica, gruparea Binder-Cocos....Basescu, e pe moarte!

Dumnezeu sa-i ierte!

Intreaga clasa politica care s-a mentinut de 20 de ani la guvernare este responsabila pentru situatia in care se afla astazi Romania

Intreaga clasa politica este autorea morala a situatiei in care se afla astazi poporul roman si nu are notiunea de rusine.
Sa le fie rusine ca impreuna cu comunistii si securistii au profitat de lovitura de stat genocid din 1989.
Sa le fie rusine pentru ca in toti acesti 20 de ani PCR/FSN/PDSR/PSD + Securitatea PC + PNL + PDL nu au facut decat sa isi umple buzunarele, care si asa erau pline inca de pe vremea presedintelui pe care l-au asasinat ca un caine tocmai ca sa poata ei sa jefuiasca linistiti aceasta tara.
Sa le fie rusine ca dupa primirea Romaniei in Comunitatea Europeana NU AU FACUT REFORMELE impuse, pentru a-si satisface clientela politica cu posturi platite de la buget, umfland dupa cum "a vrut muschii lor" aparatul de stat si Parlamentul de trantori si incompetenti.
Sa le fie rusine ca, prin neimplementarea reformelor obligatorii in Romania, timp de 20 de ani, astazi vor fi dati afara sute de mii de bugetari care - punem pariu? - nu vor fi in niciun caz rudele si clientela lor politica.
Huoooo, nerusinatilor!

Subiect de teză la limba romană

Să se analizeze următoarea epigramă a lui Păstorel si să se reformuleze la timpul trecut demonstrind-se totodată că este total nepotrivită la prezent:

Din Banat pină la Iasi
Se resimte lipsa sării,
Fiindcă cei mai multi ocnasi
Au ajuns la cirma tării.

D-na Cartis , sunteti (poate fara de voie) in pacatul jurnalistei si, GRESITI . Exemplu simplu : in Romania au fost inregimentati 4,5 mil. de membrii PCR (comunisti) ; OARE toti au fost la fel de vinovati ?

Intocmai, ca si ACUM, au procedat CEI INTERESATI

dupa '89 creind O CULPA COMUNA EGALA pentru toti ,si

astfel MARII VINOVATI au scapat ,ba chiar ne-au si

condus ,la vedere sau din umbra .

P.s. Revolutia BUNULUI SIMT , va spune ceva ? Ori

chir credeti ca d-l Crin Antonescu = TOV. Ba-SECU ?

Sa nu uitam ca in Romania masoneria a insenat incercari repetate de distrugere si stagnare . Sa nu-i uitam si pe rusii ramasi "sub acoperire" dupa '90 !

"O dată, la Iasi, Păstorel fusese invitat să fie primit cu pompă in loja masonică locală...
El acceptă. Dar, inainte de a ajunge la destinatie, se abate nitel pe la o bojdeucă, să se intremeze.
Bea ca tot omul o tuiculită, si apare bine dispus la loja francmasonică.
Aici, - solemnitate, atmosferă de ingropăciune. Invitatul e pus in fată cu asistenta purtand insemnele distinsei, fatale, lugubre indeletniciri...
Un domn avansează ceremonios si pune intrebarea oficială, de introducere:
- De ce ati primit să faceti parte dintre inaltii frati... ai prea inaltei frătii... s.a.m.d.
- Uite-asa - de-al ***, ca să văd cum este!... - răspunde Păstorel răsfătandu-se in damful unei vieti lipsite de griji...

O măsută rotundă Bidermayer tronează si astăzi in sufragerie. E foarte veche, - străveche. A fost a fratelui lui Kartamisev, guvernatorul Kremlinului, sub Nicolae al II-lea... Nu se stie cum ajunsese la Galati, la consulatul rusesc. - Reniul de azi apartinea Rusiei in acel timp.
Era o masă cu tapis vert, - se juca pe ea si cărti, - boala rusilor aristocrati. Dacă o răsuceai, se făcea semi-circulară, astfel incat o puteai rezema de perete, ca o consolă.
in fata ei s-au povestit multe. S-au scris aici si texte, printre ele si Troica amintirilor...
in joacă, Păstorel a lăsat pe ea si o fabulă scrisă cu mana lui, după o anectotă care circulă, a cărei filă caligrafiată frumos ii poartă iscălitura.

O gască, de ***and vădană,
Plutea prin ghiol fără pereche.
Un crap ii zise dă-mi o pană,
S-o pun podoabă la ureche.

Si gasca i-a răspuns cu toate
Că penele-s podoaba mea,
Fiindcă mă rogi, poftim de ia
Dar scoate-mi una de la spate.

La cap, cu pana din sezut
Se fudulea prin apă crapul,
Si pestii toti ii priveua capul,
Văzand ce nu s-a mai văzut.

Apoi pe rand, in chip si fel,
Se ploconiră la vădană,
Smulgandu-si pană după pană
Pan'ce-a rămas cu dosul gol.

Morala:

Vădană, gască dacă esti,
Cand singură te plimbi prin ghiol
Tu nu te potrivi la pesti,
Fiindcă rămai cu *** gol."

Se vede treaba ca Romania a fost din vremuri strabune poftita de Tzari . A fost o vreme cand aristocratia rusa si-a gasit refugiul la noi in tara ! Acum insa ne-am procopsit numai cu destabilizare si ura .
Va mai aduceti aminte cum propovaduiau postacii astia de mai sus sa nu ne punem cu "Ursul" cand a fost razboi in Georgia !??

Domnule Traiannn, nu s-a nascut inca jurnalistul acela care sa ma faca pe mine sa cad in pacat. Poate in 1990, cand eram abia iesita de comunism, putea, dar acum nu.

Cei 4,5 milioane de membri PCR au toti vina de a fi batut din palme si de a nu fi zis nici pas, din randurile lor neridicandu-se nici macar un singur dizident AUTENTIC.
Genocidul din 1989 a fost organizat NUMAI de NOMENCLATURA si SECURITATE cu scopul precis de a pune mana pe putere in Romania in interesul lor propriu si al acolitilor lor.
CULPA COMUNA EGALA pentru toti au creat-o ei, ca sa stam in bancile noastre si ca nu cumva sa dorim DECONSPIRAREA si LUSTRATIA.
"Conspiratia bunului simt" a fost din anul 2000 si pana in 2004 sloganul Uniunii pentru Reconstructia Romaniei URR, de la care a preluat-o PNL, asa cum a preluat si cei mai buni tineri din URR, care ajunsesera prin fuziune in PNTCD.
Ati mai auzit dv. ceva despre tanarul ultraperformant Radu Munteanu atras in PNL de la URR via PNTCD?
http://www.radumunteanu.ro/?page_id=283
Ati mai auzit dv. ceva despre tanarul ultratitrat atras in PNL de la PNTCD?
http://victorionescu.wordpress.com/about-me/
Acesti tineri si altii ca ei, care ar fi putut schimba in bine Romania, au fost si sunt sistematic obstructionati de seniorii PNL imbatraniti in relele complicitatilor de 20 de ani!
Daca cred ca "domnul" Crin Antonescu = "tovarasul" Basescu?
Desigur ca nu pot pune semnul egal intre ei si nu vreti sa stiti de ce, pentru ca, daca v-as spune de ce, ar iesi in net dezavantaj "domnul" Crin Antonescu.
Retineti ca fac parte dintr-un partid care este trup si suflet cu PNL.

Ma dezamagiti ! Dezavantaj d-l Antonescu ? DA , aveti dreptate ,cand vorbim de : MINCIUNA, BADARANIE, HOTIE , NERUSINARE , DERBEDEISM POLITIC si CABOTINISM , nimeni NU POATE ajunge cotele TOV. Ba-SECU.

Sa auzim si de bine !

P.s. Poate este necesara explicitarea spuselor mele (nu credeam ca este cazul). Daca NU FACEM O CORECTA EVALUARE a bunelor si relelor actiuni ale politicienilor nostrii si, pe baza acestora sa-i apreciem si sa-i admonestam sau sa-i incurajam

in activitatea lor , Romania NU ARE NICI O SANSA de trecere la linia de plutire .

NU SUNT TOTI O APA SI_UN PAMANT !

@doamnei ghilotina

Două recomandări vă fac, prima, faceti rost de cartea domnului Ion Ratiu "Romania de astăzi, comunism sau independentă" scrisă in 1975 si cititi-o. Veti regăsi acolo o radiografie perfectă făcută de la Londra unui regim comunist, de asemenea veti regăsi acolo, in descrierile domnului Ratiu, multe tipare care apar in gandirea domniei voastre, unul fiind cel cu francmasoneria; mă refer la cei care erau "dusmanii" regimului ceausist, masonii si internatonalistii de la răsărit, nu că poate nu ar fi fost sau nu ar fi incă (fiind o carte mai greu de găsit vă recomand să intrati aici http://www.okazii.ro/catalog/40950714/ROMANIA-DE-ASTAZI-COMUNISM-SAU-INDEPENDENTA-ION-RATIU.html).

A doua recomandare pe care doresc să v-o fac si numai dumneavoastră ci tuturor iubitorilor si simpatizantilot portocalii dar mai ales celor care fac paradă cu crestinismul lor arătand celorlalti că nu sunt pe drumul bun, spun, a doua recomandare este acest clip, la minutul 07.27 veti asculta o mărturisire care vă va face plăcere, sunt convins sută la sută, pentru că este vorba despre masonerie si depre slujitorii ei:

http://www.youtube.com/watch?v=NtC4JNLKR8Q

PS: salutări de la un pensionar cu pensie nesimtită de 890 lei, m-a rugat să transmit pe acestă cale urări de mamă celor care au lupat impotriva comunistilor ( se referă la politicieni si nu la simpatizantii de pe forumuri ) si consideră o donatie binevenită in lupta cu hidra comunistă reducerea pensiei cu 140 de lei basca reducerea subventiei la căldură ( o măsură binevenită din punctul meu de vedere care am votat Geoană dar care-i arde la buzunar pe anticomunistii care au votat Băsescu ). Nu cred că mai este necesar să spun cu cine a votat acest pensionar.

Mincinosii trebuie sa-si facă hara-kiri sau nu, mai bine să continue să ne spună că sunt toti odiosi, e simplu după ce si-au indeplinit misiunea, adică l-au intronat pe Aproape Impărat, ne pot spune acum ce spuneam multi pe acest forum de mult timp cu rusinea nu ajungi departe, păi nu?

As incerca un exercitiu de imaginatie dar mai astept...

@ D. Nasu ; faptul ca Prigoana e mason ma pune in garda . Pentru ca astia de regula nu asculta de cei care l-au votat ci de Seful lor mason .

Pana una-alta , Prigoana nu a deraiat .
Faptul ca iese public si-si sustine ideile , parerile este benefic , fata de altii care umbla prin catacombe .
Urmariti si Dvs urmatorul link :
http://www.youtube.com/watch?v=LODuRBvUjxw&feature=related
Va veti simti ca pe vremuri .

Anul trecut au tinut-o toti numai intr=o greva : profesorii , magistratii , samd . Anul asta soferii au pus Bucurestiul in genunchi . Ei nu primesc bani de la guvern ci de la Primaria Capitalei o parte si de la cetateni prin costul biletului pe de alta parte . Pensionarilor putin le pasa ca nu-i afecteaza - ei au gratuitate .
Daca nu vreti sa pricepeti ca este CRIZA ECONOMICA - unii specialisti spun ca este chiar mai mare decat cea din 29-33 , asta insemnand necazuri si putere de cumparare redusa - sa fiti sanatosi !
Nu ma impresionati defel cu afirmatii "l-am votat pe Basescu" . V-a spus el cumva ca aduce bani de-acasa sa dea la pensionari !?? Dovedeste ca nici macar nu stiti ce ati votat si de ce ati votat !

Premierul Boc si cei care au activat cu adevarat si nu l-au sabotat au facut tot posibilul ca Romania sa nu intre in derapaj si sa nu apara o
INFLATIE GALOPANTA .
Asa cum a fost in Turcia , de exemplu .
Stiti ce e aia inflatie !?? Stiti ca in caz de inflatie nu mai ramaneti CU NIMIC in portofel !???

Sanatate pensionarilor . E bine totusi ca sa aiba si simtul MASURII dar si al REALITATII .
Ca sa fie respectati .

Doamnei Ghilotina.

Da-ti dovadă de infantilitate plus că Vacanta Mare nu este umor, este băscălie, este prost gust, este MANEA. Eu v-am vorbit serios referitor la masoni, domnia voastră cu băscălia in continuare, mă asteptam.

Stiu ce am votat in turul 2, am votat contra ipocritilor.
Nu stiu că-i criză? Eu stiu din Octombrie 2008, probabil domnia voastră care de dimineata si pană noaptea stati doar pe forum, un om normal, un om din privat cum afirmati că sunteti nu poate face asa ceva. Orele la care postati spun TOTUL despre domnia voastră. Ia răsfoiti mintenas pagina mea si aflati despre măsurile dure care ar trebui adoptate că nu am timp să vorbesc cu peretii. Cand vorbeam eu despre aceste măsuri?

Problema mea este că AŢI MINŢIT ca să fiti votati, ATÂT.

Nu-mi pierd vremea cu domnia ta, te situezi singură si prea indecent deasupra noastră.
Sănătate vă doresc pentru că aveti nevoie de ea, dar cine nu are, nu?

.

Dati.

Domnule Nasu . Nu inseamna "infantilism" ci poate cel mult superficialitate .

Doi la mana : eu unul nu sunt om politic si nu am promis nimic . Caut sa supravietuiesc pentru ca am descoperit ca in Romania numai cativa "insemnati" cu stele pe umar au dreptate si castiguri uriase .
Desi l-am sustinut pe Basescu - si inca il mai sustin !- ma lupt cu cea mai CORUPTA componenta a societatii romanesti - cu JUSTITIA . Numai ca pentru mine NU Basescu este vinovat de sistemul corupt - el doar se lupta cu el . Mai mult se vede treaba ca nu poate face !
Nu am crezut ca formula "stat ticalosit" este atat de adevarata si ca RAUL este atat de puternic infipt in Romania !
Daca milioanele de romani ar avea demnitate , s-ar face curatenie si ordine instantaneu .

Permiteti-mi domnule , sa nu ma las angrenat in conspiratii si in despicarea firului in 4 , pentru ca nu prea am timp si dispozitie pentru asta .

Pentru Dvs : atunci cand am fost in America eu am vazut ce inseamna un district (county) aflat in faliment . Stiu ce e aia . Poate nu va impresioneaza faptul ca statul California - candva al 5-lea stat ca putere industrializata in lume - sta inca sa-si rupa gatul - poate va intrebati cum de este posibil .
America , California ....
Ati vazut cumva in Romania cum am vazut eu in California sau in alte state oameni care si-au pierdut casele si dorm cu capul in cutii de carton !?? Oameni care la 60 de ani si mai bine MUNCEAU in Utah sambata la ora 24 !??

Bun simt si simtul realitatii , smerenie si intelepciune .
E chiar asa de mult !?????
Senectutea presupune asta - nu intodeauna insa se si intampla .

http://www.vaduva.ro/miami-day-1/

Cuvinte mari se folosesc pe aici : Demnitate . Lupta cu sistemul corupt .

Ma intreb de ce oare acum 20 de ani un Ratiu sau un Coposu erau cei care n-au mancat salam cu soia ; astazi s-a trecut in extrema cealalta - avem un singur CARACTER - cel care se lupta cu sistemul corupt ...Iar noi , milioanele de romani nu avem demnitate ; daca am avea , sistemul s-ar curata de la sine , instantaneu , detergent aroma de trandafiri , Teo si verdele portocaliu ...Hai sa nu vorbim prostii, ca nu suntem Vacanta Mare - care rimeaza mult cu cei 99% dintre romani manelisti inflacarati ...Am ajuns ca asemenea personaje sa ne fie etaloane , la recomandarea expresa a celui care singur se mai lupta cu coruptia , pe cand noi toti ceilalti nu avem bun simt si demnitate , caci altfel ce ode am mai inchina aici pe forum ( in ritm iambic , desi nu merge la manele ) unui SuperErou si cu ce blesteme i-am afurisi pe mizerabilii de masoni ce au nesimtirea sa supravietuiasca de 200 de ani si sa faca rau tarisoarei noastre , desi juramantul lor de a proteja si apara Romania este de 10 ori mai juramant decat cel al presedintelui prevazut in Constitutie ...Si ne da lectie despre democratia Americii cine ? Cineva care se chinuia acum un an si-o luna sa-mi deschida larg ochii la marele caracter al lui Gigi Becali , ROMANUL adevarat si opusul lui Barabas ...Oare cine o fi fost Barabas in povestea aceea ? Tineti minte ? Barabas liber , Iisus pe cruce !
Nasule , pe tine nu te prinde lupta la baioneta cu oameni patrunsi de sindromul ochelarilor de cal ...Aici nu trebuie sa ai bun simt , aici trebuie sa dai cu barda ...Fiindca raul nu il indrepti cu citate si exemple de bun simt , raul il tai de la radacina ...Cu barda ! Aici sunt oameni scoliti la greu cu arta diversiunii , a populismului , a manipularii , dovada si atingerea la demnitatea poporului roman facuta de unul care proslaveste o inculta si o nulitate care nu are decat un singur merit : acela ca este FATA LU' TATA ...E remarcabil ca ai iesit din carapacea ta , luindu-te la trante cu apoteoticul gropar al comunismului liberalist , vajnicul luptator pentru salvarea justitiei de coruptia care le-a dat NUP-uri pe banda rulanta lui Videanu si Udrea , in tara in care scandura pentru o scena se poate vinde la 1000 de euro metrul patrat , in tara in care este admisibil sa iei dimineata de la Casuneanu un teren cu niste bani care reprezinta a 10-a parte din valoarea lui de piata , iar pana seara sa-l revinzi surorii aceluiasi personaj , la un pret de 10 ori mai mare decat valoarea lui de piata ...Ti-ai ales prost adversarul si pun pariu ca nu ai avut o masca de gaze pe fata care sa te fereasca de mirosul pestilential de gargara ...Asta e ...Dumnezeu sa ocroteasca Romania si sa aiba grija de demnitatea ei . Si de romanii EI . De toti manelistii si cei fara demnitate ...

Somn usor , natiune !

Ghilotina

Acordul masoneriei in realegerea lui Basescu a fost hotarator. In prealabil, masonii bogati recunoscuti ca pesedei, au trecut in tabara voastra...Tu nu te uiti la Vox News?

Interesele economice ale mafiei ruse sunt aparate de Basescu; intelegerea s-a facut in 2004 prin intermediarul Gusa...In 2009, acelas Gusa a incercat a incercat sa il recomande pe Prostanac; nu a reusit...Ba, chiar mai mult, Basescu a intrat in posesia unor chestii secrete negociate de sefii lui Gusa cu Prostanac...Rusii nu au dat Basescu din mana pe Geoana de pe gard...

Dar, stai linistit(a)...Chiar daca nu se va afla totul, in curand se vor sti destule...

domnule NASUL,

de ce tineti cu tot dinadinsul sa pareti ceea ce evident nu sinteti?Referitor ca aveti optsute si ceva pensie nu este chiar asa tragic mai tragic este de cel care are acasa un copil mic este tinar ,sta cu chirie,mai trebuie sa plateasca gradinita si cite o cicolata lui ala micu,din mult mai putin.Dumneata ai terminat de mult cu toate astea,dar ne distrugi viitorul nostru al tuturor cu marginirea dumitale in ale comunismului,rusine!

Vezi Nasule , de ce zic eu sa vii cu barda ? Fiindca , daca ii rogi frumos sa taca , mai apare un cap al aceleasi hidre , un cap mai subdezvoltat , dar este cel care se ocupa cu jignirile si nu mai e atat de sfatos ca si cel e care il mangaiai tu pe

Crestet . Cu barda , Nasule , dar nici atunci nu poti fi sigur ca obtii vreun rezultat , fiindca tu esti comunisto-liberal iar ei sunt pajii lui SuperBase , care e imbracat in mantia lucitoare si sta pe calul lui cel alb , gata sa intre triumfator in Galeria Marilor Eroi Ai Neamului...Acolo unde era pictat si zugravit ca fiind parte a Istoriei Neamului piticul peltic , agramat si academician ...Mi-ai spus odata ca nu te intereseaza acesti pigmei ce sar si tropaie cu pancartele cu lozinci ca sa-i remarce cineva si sa avanseze si ei , mi-ai spus ca despre filosofii liotei pedeliste nu te intereseaza ca fiind nesemnificativi , dar...Ia-ti o barda si o masca de gaze , Nasule ...Dar si o platosa armata cu nesimtire , care sa te fereasca de concentratia de mizerie morala in care s-au impregnat acesti pigmei , sperand ca daca procedeaza ca si Ahile , vor deveni la fel de faimosi ca si el ...Eu stiu , un lucru , Nasule : Prostia la purtator nu doare ....Nici nesimtirea ... Asa ca - blowind' in the wind , Nasule ....Si apoi poti sa tragi si apa , sa se duca mirosul ....

By the way , Nasule , a reaparut vechiul nostru amic Joe21 , Paznicul viei cu ..., Shorika Nikalai , meliteanul cu bulan ...Il mai tii minte ? E ala care facea treburile murdare , n-avea limba catifelata , dimpotriva , jignea la greu si dadea cu bulanul

Il cheama bulineli - in buna si vechea traditie a postacilor portocalii de a avea 1000 de identitati ...Si ce se mai plangea ca fost penalizat dom' Joe21 , specialistul in pompe , si ce se mai rastea la administratori ca au indraznit sa-l penalizeze ...Pa meltene !

@TRAIANNN

TOŢI SUNT O APĂ SI locul lor e sub UN PĂMÂNT.
Mare blestem a căzut peste aceste tinuturi mirifice - Sunt populate cu rr.......!

@doamna ghilotina

Sincer nu am inteles mare lucru, dar nu din cauza domniei voastre ci din cauza mea.

De acord cu problemele justitiei, de acord cu domnia voastră partial la modul in care s-ar putea face ***ătenie "instantaneu". Dacă romanii ar acorda incredere unor politicieni tineri gen Cosmin Alexandru problema ar fi mai simplă, am putea vorbi despre viziune despre programe pe cand asa avem Hoară, avem un fost protejat al lui Plătică Vidovici si multi altii de acelasi "calibru" dar să terminăm jocul de glezne pentru că vom continua să ne prostim singuri alegand mereu răul cel mai mic.

Sfarsitul comentariului dumneavoastră m-a introdus intr-o ceată densă, precum cea din 90 anuntată de TVR…nu am inteles afirmatiile cu smerenia, bunul simt si senectutea. In fine, sănătate doamnă si recititi-vă afirmatia, vă citez "sa aiba si simtul MASURII dar si al REALITATII. Ca sa fie respectati."

Nu este greu să si respectati ceea ce spuneti dar cum sociologia...

@doamna bulineli

Pun faptul că va amestecati intr-o discutie fără să cunoasteti prea bine toate datele le pun pe faptul că sunteti un user nou si nu o nouă achizitie in flotila x5 după cum spune detectorul de clone marca Studentul Prăpădit.

Dacă citeati cu atentie intelegeati că nu eu sunt pensionarul iar faptul că nu este tragic să fii la limita sărăciei spuneti-o in fată primului pensionar intalnit pe stradă si nu mie nu in spatele unui nick anonim pe forum.

Cat despre rusine…se vede tiparul acela cu invrăjbirea unor categorii de cetăteni impotriva altora asa că as putea spune "fustita" mai sus dar nu o fac.

@Student 1

De ce să-mi stric ziua, de ce să pun mana pe bardă? Păi tocmai asta se doreste. Nu am iesit din "carapace" pentru a mă războii cu cei ce au ochii larg inchisi ci doar de a pune link-ul acela cu maestrul Prigoană, il aveam salvat pe undeva si era păcat să nu fie cunoscut, dar văd că predicatorii crestinismului de pe langă podul Grant nu mai sunt la datorie.

Cat despre "prietenii" care scuipau din gura lor, vorba aceea, despre "morti" numai de bine.

Vorbeam amandoi ( in privat ) prin Ianuarie 2010 că in scurt timp vom vedea că actualii guvernanti sunt incompetenti, ce crezi vom scăpa de faliment? Dacă nu ce punem in loc aceleasi *** care ne-au condus aici?

Si las-o pe doamna bulineli pentru ca de fapt asta doreste să nu fie lăsată. Eu stiu că in cazul nostru nu ne "văicărim" ci doar arătăm unor ipocriti care tot aruncă doctrine la inaintare pentru a se putea pozitiona intr-o zonă convenabilă că sunt de fapt aceasi Mărie dar cu altă pălărie. Acesti doctrinari cu ochii larg inchisi uită sau se fac că nu văd că Aproape Impărat a fost reincoronat cu ajutorul masiv al un unui electorat de stanga, sărac si manipulabil ar fi definitia corectă.

Măi doctrinarii lui dreapta autodeclarată să nu-mi spuneti că nu stiati despre cinism că nu are legătură cu dreapta si de asemenea să nu-mi spuneti că nu stiati că "masele, spune Bagehot, nu sunt atrase de sisteme de conducere bazate doar pe ratiune si utilitate. Le trebuie idei mari, care să le aline si să le entuziasmeze, sentimente care să le cucerească, iar nu argumente care să le convingă".

De asemenea, măi autodeclaratilor de dreapta cred că nu ati uitat că " a fi de stanga sau de dreapta inseamnă a alege unul dintre nenumăratele moduri care se oferă omului pentru a deveni i.m.b.e.c.i.l : intr-adevăr, amandouă sunt forme de hemiplegie morală".

@ Student 2

Stiu că nu sunt cel care vreau să par să fiu, un cititor de Steinhardt sau Ortega y Gasset care face paradă cu citate, departe de mine gandul acesta, nu fac parte dintre cei care vor să pară eruditi, pentru că nu sunt si dacă vroiam să par asa ceva imi făceam un blog si scriam cu numele real, am mai spus-o.

Eu sunt un tip din spatele blocurilor, din underground, un neica nimeni NEAFECTAT DECÂT INDIRECT de măsurile INTĂRZIATE de austeritate ( nu sunt bugetar, nu sunt pensionar, nu sunt somer, nu am apa caldă si incălziea subventionate, nu sunt supraindatorat la bancă) prin faptul că vor fi mai putini bani pe piată si astfel vom fi afectati POATE IN ACEEASI MĂSURĂ si noi astia cu afaceri mititele la fel cu bugetarii, doar economia există pe principiul vaselor comunicante iar cine crede altceva este UN I.D.I.O.T !!!. Pentru I.D.I.O.Ţ.I.I care presupun că sunt foarte putini printre noi le reamintesc ce scriam prin Februarie 2010:

"Presupun că mă auzi acum,
Ai un post de conducere bine plătit si esti praf?
Ai interese personale si tragi din banii publici?..."

Am mai spus-o si ieri, dacă "*utui mama *ă-sii", "*uie ti-am zis" si alte vorbe academice ale iubitului lor conductor nu i-au oripilat atunci nici mesajele Parazitilor nu trebuie să-i oripileze".

Completez azi cu BUG, ultimul link, dar si cu intrebarea ai stat prea mult in fund la Bruxelles datorită suspendării zborurilor, după cum spuneai explicit la o intalnire cu mediul de afaceri, tu din pozitia de functionar din minister, tanără sperantă? Pleci destul de des pe banii contribuabililor in schimburi de experientă in destinatii exotice si noi iti plătim deplasarea si cazarea la 5 stele, basca diurna zilnică?

Atunci incearcă play list-ul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=NT0eZj58dAo
http://www.youtube.com/watch?v=YrQgu-gO7nA
http://www.youtube.com/watch?v=p4GfJ8cqNlg
http://www.youtube.com/watch?v=hvzYBvJqWYw
http://www.youtube.com/watch?v=poVMk3gBp5E

ATENŢIE LIMBAJ EXPLICIT PE LINK-URI pasibil de raportare de către I.D.I.O.Ţ.I.
Hai, curaj, că ti-am dat mură-n gură.

PS: Ieri fiind frumos mi-am scos noua prietena la plimbare, multora le inspiră teamă si-mi spun că-i hidoasă, eu vă spun că este singura fiintă la care pot sta cu spatele fără teamă si printre putinele in care am incredere si cand te gandesti că avem C.R.E.T.I.N.I printre noi care doresc uciderea si exterminarea acestei rase ( docti fiind, spălatii pe creier ii spun eutanasiere ) uitand că un caine este precum un copil, după cum il educi asa il ai.

@Nasu

"Si las-o pe doamna bulineli pentru ca de fapt asta doreste să nu fie lăsată." . Nasule , cineva acum cateva zile imi reprosa ca sunt un om care cauta galceava ...Am bagat in buzunar razboaiele ideologice , dar orice mizerie la adresa unor caractere pe care am avut onoarea de a le cunoaste , nu ma vor lasa indiferent ...Stiu ca ratoiala mea la adresa acestor melteni nu face decat sa sporeasca un rating imaginar , mai degraba un trafic intretinut cu eforturi supraomenesti de niste adminstratori disperati sa faca bani pe munca furnicutzelor ....Cateodata ma simt ca in "The Truman Show" , desi incerc sa-mi tin ochii larg deschisi , sa vad daca nu face cineva un documentar cu mine despre involutia caracterelor...Iar faptul ca am sarit la beregata unor tucalari nu mi-o lua in nume de rau ...Stiu ca tu si Lia puteti sa puneti la respect orice mitocan mojic , fara nici un ajutor din afara , dar pentru voi intotdeauna cu placere si respect...In rest , numai de bine...

Indicii.

Tu iti poti seta la avatar o imagine cu laturi inegale? Ia incearcă, dacă reusesti să-mi spui cum ai făcut.

Tu isi poti schimba in pagina personală nickname-ul? La modifică profil ai pus "... ..." dar cand comentezi apare Studentul_Prăpădit. Asa, acum caută-l pe BruscLi cand il vei găsi să-mi spui si mie cum crezi tu că si-a schimbat ambele nume.

Uita-te in paginile personale ale unor useri si vezi orele la care postează, cum pot fi prezenti timp de 16 ore pe forum, ce caută cu noaptea-n cap la comentarii?

Acum ai inteles de ce m-am retras si am postat "Feriti-vă de avatar" ? Foloseste indiciile de mai sus, toate cele bune.

Hai să vedem ce mai declară domnul presedinte.

Studentului,

Crezi oare ca Noica ar fi mindru de sfaturile tale "intelectuale"?

Domnule Nasul,

in primul rind nu sint doamna.Am urmat sfatul dumneavoastra si am spus unui pensionar cu pensie mica ca masura de reducere cu 15 la suta este ideala pentru redresarea economiei si sa stiti ca a priceput mai mult decit va inchipuiti.Parintii mei sint amindoi pensionari,dar sint ca si mine alergici la comunism.Probabil si pensionarii se gindesc la ce fel de societate are nevoie romania pentru nepotii lor.O societate capabila sa invete din greseala comunista,capabila sa-si asume lectia democratiei si a greselilor facute pina acum,ori poate suna cumva prea pompos pentru unii.Sper ca a-ti inteles totul,mai multe detalii nu sint dispus in momentul de fata sa va ofer.Nu stiu daca acuzatia ca as sta toata ziua pe forum face aluzie si la persoana mea,de aceea mentionez faptul ca la mine aici unde ma aflu este ora 6 dimineata cind in romania este ora 8 ,tot A.M.Mai stiu si ce inseamna a munci ,in atelierul meu sint sef si muncitor deopotriva am termene stricte pe care trebuie sa le respect de aceea tot eu imi impun programul pe care deasemenea il respect .Faptul ca m-am bagat in discutie mie imi pare un lucru firesc,si consider afirmatiile facute de mine ca fiind "nevatamatoare"asa ca nu inteleg ce rusine sau bun simt am incalcat.O zi buna!

Biet postac amarat

3 lucruri si am terminat cu schelalaiala ta ...1.)Ora 6:40 la care imi postezi mie , inseamna ora 4:40 dimineata la tine acolo unde te lauzi ca ai fi - asa ca , dupa incultura gramaticala , dai semne de slabe legaturi si cu matematica ...2.)Cuvantul "ati" se scrie fara cratima in toate situatiile in care l-ai folosit tu , intelectualul lu' peste prajit care ma critici de sfaturi 'telectuale ...3.) Poza care imi insoteste nick-ul nu este a DOMNULUI Constantin Noica ; iar eu consider ca nu esti atat de profund in gandire incat sa te tragi de sireturi ( la per tu ) cu DOMNUL Noica ...Esti un postac incult , plin de tupeu , cu vreo profesionala facuta pe 2 gaini si o vadra de vin ...Pa tucalare !

Pentru linistea ta si largirea orizontului tau cultural iti dezvalui ca poza apartine Domnului PETRE TUTEA .

Desi o fi foarte posibil ca tu sa nu fi auzit in viata ta de un asemenea nume de ROMAN . Cum spuneam , PA TUCALARE !

@ Doamna bulineli.

Vă felicit doamna bulineli! Dacă aveti puterea de a incepe o zi de muncă cu urmărirea postărilor de forum sunteti o doamnă deosebită, bine, eu cred că asta este munca domniei voastre si nu trebuie să vă rusinati. Nu este o rusine să muncesti, nu?

Dacă dumneavoastră, conform tiparului, imi trimiteti urări de rusine si aluzii la comunismul meu dati-mi voie să vă consider o doamnă pentru ca astfel pot fi gentil cu domnia voastră.

Cat despre faptul că i-ati spus unui pensionar că măsura de reducere a pensiei este ideală tocmai aici puteti constata diferenta intre noi. Dumneavoastră i-ati spus că măsura este ideală pentru tară eu l-am intrebat ce crede despre această măsură si cum se va descurca cu mai putini bani. Al meu pensionar, mai comunist fiind si găndindu-se in primul rand la el si mai apoi la tară, apropo fiind peste 75 de ani mi-a spus că tara s-a gandit mereu la el, mi-a transmis că este fericit si multumeste conducătorilor care nu l-au mintit – nu am inteles ce avrut să spună, si-o fi amintit oare de Boc si Băsescu care prin toamna anului trecut, inainte de alegeri, ii spuneau că pensiile si salariile vor fi plătite fără nicio problemă, normal că era vorba despre o perioadă scurtă de timp, pană trec alegerile dar cand ii spuneam asa ceva mă trimetea la plimbare si-mi spunea că sunt manipulat de moguli.

Intotdeauna mi-au plăcut doamnele autodeclarate anticomuniste si apoi de ce vorbesc eu cu domnia ta atat de mult? Un simplu bine era de ajuns, v-am mai spus că se vede tiparul inclusiv acela cu trasul de manecă si ca un făcut toti lucrati pe afară.

Minciuna guvernantilor actuali a dus la neincredere, minciuna si inconsecventa declaratiilor si a faptelor.

Diferenta intre noi constă in faptul că pe langă alergia la comunism eu am alergie SI la mincinosi si ipocriti si mai ales la autodeclarati.

Să fiti sănătoasă doamnă bulineli.

PS: Acum văd că repetati spusele domnului Boc, doamna bulineli, referitor la faptul că pensionarii trebuie să inteleagă aceste măsuri luate la grămadă. Păi atunci inseamnă că mi-am pierdut vremea scriindu-vă aceste randuri.

Acum ati inteles că am inteles că n-ati inteles nimic?

Studentule am două intrebări:

1_Eu am găsit vreo 10, tu ce spui despre indiciile de mai sus? Tu pe cine crezi că deranjează postarea mea referitoare la indicii? Văd că a acumulat destule voturi negative.

2_Ce părere ai, evităm falimentul? Dacă nu, ce punem in loc pentru că eu nu cred că putem compara Grecia cu Romania ? Aceeasi clasă politică care ne-a adus aici? Pesedistii si liberalii văd că spun că sunt neprihăniti pentru fundătura in care am ajuns aruncand pisica moartă-n curtea liberal democratilor. Trist, marea majoritate din jurul meu, persoane reale si nu imaginare, dau mărunt din buze si ridică din umeri spunand că nu mai au incredere.

@Nasule

Ti-am raspuns in casuta ta publica .

studentului,

nu de matematica e vorba,mai degraba pari surprins de ora matinala.Ca tot faci munca de detectiv vei descoperi multe postari icepind chiar cu o ora mai devreme.Ai devenit plictisitor deja,cu banuielile tale.

nasului,

cum respecti asa vei fi respectat.Am luat cunostinta de predilectia ta sexuala,de a vedea femei acolo unde sint de fapt barbati.La fel ca tine parafrazindu-l pe Noica asa e ,ca este asa cum am spus ,ca esti asa?.

Mascaricei

Eu am citit postarea adresata Nasului in care il informai ca nu esti in Romania , ci intr-o tara al carei fus orar este cu 2 ore in urma noastra ...Dar este un act de inalta tinuta civica , doamna bulineli , sa te trezesti la 4:30 , sa te speli pe ochi , sa lasi *** spalatul pe dinti si sa te repezi la calculator ca sa scrii un gand inaltator care te-a chinuit toata noaptea , plin de speranta pentru tarisoara de unde ai plecat - asta e ceea ce am vrut eu sa spun ...Dar degeaba sunt eu un Sherlock Holmes , daca discut cu un Bula autentic ...Te-am bagat in seama destul , doamna bulineli ...Pa tucalare !

Doamnei mascarici bulineli

Este inaltator sa renunti la somnul de intretinere si frumusete pentru a te jertfi aici , pe forum ? Mai rezisti apoi , in atelierul ala , o zi intreaga , cu scobitori la pleoape ? Nu-mi raspunde , stiu ! Totul pentru Front , totul pentru victorie ! Traiasca patria noastra multiubita , Romania , in frunte cu eroicul ei presedinte , domnul Zeus ! AHU , AHU , AHU !

@ doamna bulineli

Pentru că vă place Vacanta Mare vă voi răspunde citandu-i, "iegzistă o explicatie" de fapt două.

1_ aveti un orgoliu prea nemăsurat si nu acceptati că nu sunteti detinătorul adevărului.

2_ aveti o problem gravă de concentrare si de intelegere a cuvintelor, a propriilor cuvinte, pentru că spuneati in 09.05.2010, 06:59 "de ce tineti cu tot dinadinsul sa păreti ceea ce evident nu sinteti?.... Dumneata ai terminat de mult cu toate astea,dar ne distrugi viitorul nostru al tuturor cu marginirea dumitale in ale comunismului,rusine!" apoi spuneati in 11.05.2010, 06:40 "cum respecti asa vei fi respectat.Am luat cunostinta de predilectia ta sexuala,de a vedea femei acolo unde sint de fapt barbati".

Haideti să vă mai acord cateva randuri si să va intreb cum stă treaba cu respectul? Păi domnia voastră una spuneti si alta faceti iar faptul că vă repeziti in negative si răscoliti arhiva pentru a nu lăsa fără răspuns vreun mesaj iar mă pune in situatia de vă aduce aminte despre orgoliul nemăsurat. Să pun pariu că nu intelegeti ceea ce spun? Păi atunci mesajul meu către domnia ta trebuia să fie acesta: bine bulineli, sunt un comunist si un manipulator iar domnia ta esti viitorul acestei tări, asa e că sunt asa, ai ghicit. Multumită? Bine!

PS: imi pare sincer rău că nu am talentul lui ETC, a scris domnia sa intr-un cuib ceva sublim, cel mai strălucitor mesaj adresat unuia care te trage de manecă, il citez dar EXTREM de invidios pe domnia sa:

"… Sunt rege in intelepciune, savant in viziune, expert in gandire, sunt tipul trecutului, prezentului si al viitorului, sunt multi-bilionar in valori, un cocktail, soldat al ideilor, colectionar de emotii, un James Bond al timpului meu. Am condus oameni sau vorbit public in fata guvernantilor - invitat, am aparut la TV, ziare sau reviste internationale, am colaborat cu UN ( United Nations) Am si un pix cu numele meu :) La varsta mea 33, 183 status si prieteni in toata lumea."

Asta cu pixul este genială, trebuie să-mi serigrafiez si eu vreo duzină desi sunt absolut sigur că voi rămane cu ele.

CIND ELECTORATUL ACORDA CREDIT POLITICIANULUI PE ULEI SI PE MALAI

Poate tocmai aceea care si-au vindut voturile pe o pungade de plastic, adica cei mai saraci, si in speta pensionarii, sint cei mai loviti de efctele crizei economice .
Spirala minciunii si a irationalului din partea politicienilor nu putea sa ne duca altundeva decit aici, pentru ca ei stiau ca pot sa-si permita orice, pentru ca oricum ar fi fost alesii nostri .
Specialistii si cei care aveau prognoze mai realiste au fost sfidati si batjocoriti de clasa politica, ce a continuat acelasi joc murdar .
Masurile anuntate de BASESCU nu sint rodul unei minti diabolice, ci au fost exprimate de specialistii romani-Isarescu, nu de putine ori, dar puterea nu se cistiga de cei onesti, ci doar de cei smecheri .
Politicienii nu dau niciodata faliment, ei gasesc intotdeauna vinovatii,altii decit ei .

AROGANTA SI PROSTIA/CONDUC(E) ROMANIA;NOTA 10 PENTRU OBIECTIVITATEA ARTICOLULUI,POT SPUNE CA NU ARE CULOARE POLITICA,ORI CE CULOARE POT AVEA INCOMPETENTA SI BATAIA DE JOC DE CETATEAN CARACTERISTICA ACESTUI GUVERN BASESCU-BOC,ALTA DECAT PORTOCALIE?!

CU O NERUSINARE SI NONSLANTA CARACTERISTICE INTREGULUI GUVERN FARA OSEBIRE SE VORBESTE IN 2010 DE INCHIDEREA REACTORULUI DE LA CERNAVODA ALOCANDU SE DE PE ACUM SUME ENORME DE DEZAFECTARE IN TIM CE EL MAI ARE 25-35 DE ANI DE FUNCTIONARE, MINISTRUL DE LA TRANSPORTURI PLATESTE SI CONSIDERA CHILIPIR PRETUL DE 11 MILIOANE DE EURO/KM LINIAR DE AUTOSTRADA,BA MAI MULT NE AMENINTA CA TOCMAI A GASIT NISTE FILANTROPI NEINTERESATI DE CASTIG CARORA SA LE CONCESIONAM PE 21 ANI KM DE AUTOSTRADA PENTRU UN FLEAC DE 71 MINIOANE DE EURO/KM LINIAR DE AUTOSTRADA,DIVA DIN TURISM URLA CA TURISMUL NOSTRU NATIONAL ESTE VICTIMA IMPOSTORILOR SI A EVAZIONISTILOR FISCALI LA FEL CA SI CEI DIN PIETILE SI FLORARIILE ROMANIEI ...IN LOC SA DEZVOLTE ORGANE DE CONTROL CARE SA PUTRIFICE UN HOTEL INAINTE DE INCEPEREA SEZONULUI VARA SAU IARNA EXEMPLELE ASTEA SUNT DOAR PICATURI INTR UN OCEAN DE DELAPIDARE SI FURT DE BANI IN SPECIAL BUGETARI ... PUTETI SA COMENTATI NEGATIV ACEST COMENT DAR VA SPUN CA TOTI ACESTIA NU VOR SCAPA IN SPECIAL DE POPORUL PE CARE L OBIDESC SI L PROS.TESC ZILNIC .
CULMEA CU APROBAREA LUI . SI NE CRAMPONAM DE SALARII /PENSII SI AJUTOARE ?! CAND ECONOMIILE POT FI DE CIRCA 10% NUMAI DIN REDUCERILE APLICABILE BUGETELOR MINISTERELOR...

DA, DOMNULE! AR FI MORALA SI CORECTA IMPOZITAREA

PROGRESIVA A PENSIILOR. INSA POLITICIENII SE FERESC DE ASA CEVA CA DRACUL DE TAMAIE, DE TEAMA CA NU CUMVA O ASTFEL DE IMPOZITARE SA NU SE EXTINDA SI LA VENITURILE BAIETILOR SMECHERI (INTRE CARE SE NUMARA SI EI), CARE SE CAPATUIESC PE SEAMA BUGETULUI DE STAT(PROFITURI URIASE DIN CONTRACTE CU STATUL, SALARII SI INDEMNIZATII NESIMTITE CUMULATE, ETC.)

 

da doctore ,...

dar impozitarea progresiva a fost ideea "prostanacului" si asta nu se ia in considerare,ca era de la PSD-ist....."prostanac" dar avea dreptate....

Nu e numai asta

Prostanacul spunea prea des vorbe goale (si prea multe deodata).
Cand vorbesti aiurea si dai cu oistea-n gard, risti sa nu te mai ia nimeni in serios cand spui ceva bun...

Precizare

Iliescu dorea impozitarea progresiva a veniturilor patronilor . Astea il deranjau pe el . Cum sa castige unii atatia bani , chiar daca sunt mai destepti si mai harnici decat ceilalti ?! Comunist.
Acum este vorba despre venituri obtinute fraudulos , prin eludarea pricipiului contributivitatii din legea pensiilor sau prin jaf din bugetul statului.
Cu stima!

Cine are curiozitatea sa-si arunce ochii pe Codul Fiscal gaseste la "scutiti de impozit" pe cei care si-au redobandit dreptul de proprietate. Daca tot este parlit Nea Gigel, pensionar cu 500 RON, n-ar putea si astia sa contribuie la redresarea Romaniei?

.

Si nu numai asta

In general nu prea sufla nimeni nicio vorba despre hotie, praduirea banului public, deplasari&diurne, sporuri d-ale ascunse bine, e complicat. Noi vedem doar varful aisbergului...

adevar graita-i !!! PDL a preferat sa dea in bugetari decit in clasa politica!!!

PDL a preferat sa micsoreze salariile decit sa impozeze averile parlamentarilor si a oamenilor de afacere cotizanti ai puterii sau opozanti periculosi ai puterii !!!

SCAPAM DIN VEDERE ...

...DATORNICII DE MILIARDE LE BUGET. AICI E BUBA MARE, NU LE POT OBLIGA CA SUNT TOT DIN CLIENTELE POLITICA ACTUALA.
SOCIETATILE CU DATORII AU DOAR RECOMPENSE DE LA GUVERN IN SALARII EXORBITANTE PENTRU DIRECTORI CA SUNT SUB INDRUMAREA SI CONDUCEREA DIRECTA A OLIGARHULUI VIDEANU CARE A PROSPERAT PE TIMPUL ORICAREI GUVERNARI.
SUNT SOCIETATI CU CAPITAL DE STAT SI FISCUL NU-I ACTIONEAZA , NU-I CONTROLEAZA CA PE AMARATII DE PRIVATI CU DATORII DE CATEVA SUTE LEI.

A uitat toata lumea de legea 18/1968 a averilor dobandite ilicit?

S-a incercat la un moment dat, cu ani in urma, resuscitarea ei dar a fost respinsa de catre parlament. Dupa cum era de asteptat. Oare n-ar fi cazul sa se reia problema si supusa unui referendum popular, ca tot ne canta dl. prezident ca poporul este cel care decide? Sa fie luati la intrebari mai intai cei cu functii publice de la primar in sus. Evident este o iluzie. Nu va accepta treaba asta nici macar cel mai cinstit dintre presedinti, responsabilul cu tepele.

@DR. STRANGELO

Poate ca ar fi moral si corect ceea ce propuneti dumneavoastra cu impozitele dar sa nu uitam ca la bugetul de stat nu se colecteaza impozite pe profit de la intreprinderile de stat de la acestea se colecteaza numai datorii.
Iar printre potentialii platitori de impozite si taxe ar putea fi si investitori straini care ar trebui sa suplineasca lipsa de investitii a statului in infrastructura. Chiar daca nu ne place, capitalul romanesc este insuficient si concentrat in mare parte in mana "baietilor smecheri" de la care asteptam sa creeze locuri de munca. De fapt asteptam mai mult de la "baietii smecheri" straini.
Asta e tragedia cu capitalismul.

@ DR.STRANGELOVE - DA - Domnule DOFTOR....

Dar daca stau bine si ma gindesc , in perioada campaniei cind il criticam atit pe CRIMINALUL de PINALTY -GHEORGHE STEFAN - si pe CADAVRU de la COTROCENI - ma trimite-ai la DOFTOR la un control....
Ciar ma uimeste comentariile tale din ultima perioada....deoarece nu prea am mai intrat pe acest site datorita DROGATILOR de la PARTIDUL DROGATILOR care intra pe acest forum....

colegu,....

sint din aceeasi parte cu tine ,...dar nu trebuie sa folosesti cuvinte "nepotrivite",..hai sa pastram calmul si la scris. Wickend placut !

MA CONFUNDATI

EU NU MI-AM PERMIS SA TRIMIT PE NIMENI LA CONTROL PENTRU CA I-AR FI CRITICAT PE DNII BASESCU SI PINALTY. EU II CRITIC PE TOTI, INDIFERENT DE TABARA, ATUNCI CAND CONSIDER CA ESTE CAZUL. BINEINTELES, NICI NU PRETIND CA AM INTOTDEAUNA DREPTATE, CA DOAR NU SUNT PARANOIC SI CA OM, SUNT SUPUS SI GRESELII...

Oricum ideea aceasta,

este la fel de proasta si ineficienta ca cel care a enuntat-o.Este o idiotenie comunista!

ok

Continuati dvs sa va lafaiti in lux, iar handicapatii si amaratii sa moara de foame. Numai asa nu ma veti mai considera comunist, nu?

AU DISTRUS A.N.I.

Au decis sa nu isi mai etaleze averile pe net oricum,ci numai ceea ce vor,pentru prostime---si asta CINE????????????ACTUALII GUVRERNANTI PDL-ISTI,HOTII SI BA-ANDITII DIN GUVERNUL BASESCIAN care conduce tara si o fura ca-n codru.este guvernul care,ca si tariceanu,ia de la saraci si da bogatilor.Apropo de legea 18:a fost o incercare timida de revenire a legii 18 prin A.N.I.,dar ce facea Videanu,chiar si Basescu,cel care a cumparat un teren de la nu mai stiu cine CU UN PRET,apoi i l-a revandut cu un PRET MULT MAI MARE!Asta nu e MITA MASCATA?Si alte vile ca "atentii"pe care apoi le-a vandut.

Corect .

Numai ca,deocamdata,sunt doar doua persoane dispuse sa ia taurul de coarne. Chiar daca acestia sunt presedintele si primul ministru , le va fi foarte greu , daca nu chiar imposibil . Vor avea de luptat cu gena majoritatii romanilor , pe care scrie "hotie".
Ne perpelim degeaba. "Cu manusi" nu se poate face nimic.

daca iti scri toate postarile cu majuscule, nu devi mai vizibil ci mai dificil lizibil

...sau vrei sa fi accesibil si colegilor de clasa ai lui Vangelie care pot buchisi doar majusculele?

ai dreptate!

Dar sper nu in chestia cu Vanghelie,care nu sunt.

TREBUIA SA NE DAM SEAMA DEMULT CA O ADUNATURA DE BISNITARI NU POT GESTIONA O TARA

Credeti ca masurile anuntate vor scapa Romania de datorii externe ???
Gresit, asta se putea face numai cu investitii inclusiv in sosele pentru a revigora turismul. Banii alocati ministresei Udrea pentru turism sunt mofturi basesciene, nu se cumpara intai car si dupa aceea boi.

 

Rică,...

...eu mi-am dat seama de mult.Cum aș putea să votez aceste scursuri deșanțate,ce draccu,nu se vede și fără binoclu?

Vrei o sărățea?S-ar putea să ai nevoie incepand cu luna viitoare.

ASTA E O DELICATESA

Cat costa ?

ride hirb de oala sparta

te-au impresionat prin cinste , onestitate si devotament fata de tara HERBENCIUC, VANGHELIE, NASTASE, MAZARE, COSTEA-GEOANA, PETRICIU, TARICEANU, ANTONESCU, VOICU, ETC???

78j

Pentru prieteni?

GRATIS.
OLE!

@Gronos...spargeți singur oalele și ....altele.

Nu,numai Tăriceanu,Antonescu și Liberalii.

zau ca le sparg dar daca-mi spui cum si le sparg liberalii cind se oftica!!

baga detalii

Și care-i oftica!?

Dacă vrei detalii găsești pe http://852010.faliment_distrugere/gasca_portocalie/

Aprinde-ți un chiștoc,poate ai nevoie.

Cum care-i oftica PNL?? Ca n-a iesit Geoana presedinte!!

Ca si Patriciu, Nastase, Becali si Voicu si eu am incredere in justitia romana ca va gasi toti vinovatii portocalii raspunzatori de falimentul si distrugerea Romaniei!!!

Ești cel puțin plecat.

PNL nu s-a ofticat că ieșit Geoană.Doar l-a sprijinat ca să nu iasă schizofrenicul coafat.Dacă n-ai ințeles,mai sparge ceva,de preferință dantura.

Vrei un pufuleț?

@ Gonzgues

Pai frate, un "schizofrenic coafat" il mirosi dupa cel mult o luna c!!! De ce v-ati aciuat pe linga el in 2004???

Cind ati mintit??? Cind l-ati sustinut ca presedinte in 2004 sau cind l-ati demonizat in 2009??? Sau n-ati minti niciodata ati avut numai interese.....

da, mai liberalule...sunt monumente de cinste Dan Radu Rusanu ,latifundiarul Romaniei,care detine 3 milioane de metri patrati sau poate Relu Fenechiu,cu cartierul lui de vile sau poate Tariceanu ,cu afacerea Citroen...i

intradevar liberalii sunt cinstea intruchipata....chiar merita osanale...AH......am uitat de Radu Stroe....alt cinstit..

DAR ADEVARATUL CINSTIT DIN PNL ESTE PATRICIU.....CHIAR NU AI CE SA II REPROSEZI ACESTUI OM....

lol

Niste inconstienti ce se cred "parlamentari"au adus tara in haos.

Poate ca Lucian Croitoru ar mai fi putut face ceva,dar sansa a fost irosita de demagogia ,incompetenta dar si de debilitatea unora ca Antonescu,Geoana sau chiar aliantza clanurilor Iliescu&Voiculescu.

 

+OULE.

Ce legătură are cu OPOZIȚIA?A-i vrea să-i scoți pe dezaxat și pe HOȚI,din care faci și tu parte,din FALIMENT.NU ține,slugă.Numai voi a-ți FALIMENTAT țara,flatulescu și gașca portocalie.

Vrei un chiștoc?S-ar putea să ai nevoie la Jilava.

Croitoru ar fi fost PM "tehnocrat", supus ordinelor de la Cotroceni si cu guvern total asrevit politic. N-ar fi putut face NIMIC, desi, poate, ar fi dorit. Ca altfel nu se facea de ras sa se bage singur in masina de tocat.

.

Nu-i adevărat,e o minciună mincinoasă și sfruntată!

FALIMENTUL a fost generat numai și numai de criminalul schizofrenic intitulat flatulescu-gozila cu perucă si de absolut incapabilul și iresponsabilul "guvern iemil bocbu" +majoritatea de conjunctură a mafioților portocalii și a mercenarilor-dezertori ,adăugații și pe hovezi.
PNL-ul a fost și este impotriva oranjgutanilor iresponsabili,mafioți,HOȚI,mincinoși,demagogi,ipocriți+toate cele.
Ar vrea Ioana Ene,servitoarea distrugătorului zis flatulescu-zombius debilus-decrepitus macabrus,să scrie că "toată clasa politică in intregul ei" e de vină de falimentul ROmaniei.Nu-i așa "cucoană",FALIMENTUL este EXCLUSIV al iresponsabilului dăunător,flatulescu-schizofrenicul cu breton,și a adunăturilor zooportocalii HOAȚE și mincinoase.Ioanoooo,ani de zile l-ai adulat pe mafiot și incă-l mai adulezi,de ceea vrei să-l scoți din ecuație pe ADEVĂRATUL individ care a distrus ROmania,a indatorat-o fără precedent in istoria ROmaniei,și a făramițat-o bucată cu bucată,rușinea lumii și a găștii lui de dezaxați.Așa că OPOZIȚIA nu face parte din FALIMENTUL ROmaniei ci numai piromanul și HOȚUL de vapoare și adunăturile lui.

Vrei o grisină,Ioano?Păstreaz-o,s-ar putea să ai vevoie.

 

INSPUMATUL GONZAGUES

Atatea spume la gura de la scuipat incat te vei ineca in propria saliva!
Asuzi continuu,iti pute transpiratia de-atatea invective sa demonstrezi cum PNL-ul istoric tradator de neam este mai curat,mai aerisit si numai PDL-ul este vinovat de tot ceea ce se petrece in ziua de azi.
Articolul face o analiza a intregii clase politice care de-altfel nu se prea distinge in culori,rosul(PSD) a irizat in portocaliu si galben.Era predictibil ca un guvern in situatie de criza mondiala sa "se faca" ca face..atata timp cat celelalte partide si-au unit fortele pentru a-l pune pe butuci.Declaratiile celor doi exponenti stau marturie.
PDL-ul a recurs la prostitutie "platind" serviciile unor politicieni ajunsi pe "centura" tocmai pentru a-si asigura o majoritate,astfel asigurand un "os" de ros rebegitilor.
Masurile de iesire din marasmul crizei impuse de FMI sunt dealtfel si antibioticul pentru virusul ce tine Romania bolnava.
Tipatul deznadajduit al partidelor asa-zise in opozitie se aude tocmai pentru degringolada in care se zbat in lipsa de resurse si sub amenintarea disiparii daca nu chiar a disparitiei.
Masurile nepopulare sunt sprijinul lor cel mai solid..insa in afara de-a tipa nu au solutii.Solutiile FMI vor fi discutate atat cu partidele cat si cu sindicatele si se va actiona in consecinta,adica cu acceptul constient si deliberat al intregii clase pollitice.
Ceea ce Ioana Ene stipuleaza in articol a fost mult mai bine exprimat de guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
Iti recomand sa citesti declaratia domniei sale de cateva ori pana intelegi si-apoi mai incearca..(sa apari pe forum).

Zi-le cu spumogen.

N-am spus niciodată că ești foarte,foarte prost.
Și mai rău.

Aprinde-ți un muc de țigară și reflectează.

INSPUMATUL GONZAGUES(2)

Esti chiar disperat..!!te crezi buricul forumistilor!Rareste randurile ca te-mpiedici in atata aroganta!
Recomandarea anterioara este inca valabila.Adica citeste declaratia guvernatorului BNR.

vorbesti in van...

astia nu vor sa vada nimic decat perioada de acum.....DOAR iSARESCU SPUNE FOARTE CLAR CINE SUNT VINOVATI....

Intradevar,

Politicienii mai au acest pas important de facut.Decizia scaderii pensiilor si salariilor este cu adevarat cea mai buna si corecta decizie.Vaicareala ,tuterilor,viziunile apocaliptice sint rezultatul unui caracter de om slab care asteapta totul de-a gata si lipsit de orice urma de demnitate,suflete de sluga!Trebuie odata priceput ca nu asteptam sa ne dea statul noi sintem fiinte libere sa ne cream viata asa cum ne duce capul pe fiecare in parte,nu trebuie pentru nimic in lume sa asteptam nimic de la nimeni si nici sa avem la fel.Nimic nu functioneaza cum trebuie:Justitie;educatie;politie;Sistem medical,pentru ca in aceste sectoare ajunge doar prezenta nu si activitatea pentru a-ti ridica salariul,iar pentru toate astea dam vina doar pe guvernanti nui asa?

 
 

Nu zic.

O aplaud.Ole!

Vrei un pufuleț?

jos h o t z i i i!!!

CE *** MOI? CE CAUTA ASTIA IN ROMANIA? NUMAI SUNTEM STAT SUVERAN? HUUUOOOO b a s e s c u t r a d a t o r!

 

ROMANIA MURIBUNDA FACE APEL CATRE TOTI POLITICIENII RATATI , JUSTITIE CORUPTA SI PRESA DE DOUA PARALE...

OPRITI JAFUL !!!!....AJUNGE 20 DE ANI CIT ATI FURAT !!!

Luati totul de la zero si faceti ce trebuie pt Romania.

sa vedem daca este cu cine??!!!!

 

STIMABILE,CALAII COMUNISTO-PDL-PSD-UNPR NU AU MILA.

..nici un apel nu-i va umaniza pentru ca toti calaii romanilor de la dej-ceausescu -iliescu -constantinescu-basescu (litere mici in semn de dispret total)sunt creatii criminale ale stalinism-nazismului.Acum acest adevar ne este inca odata confirmat de "masurile"basesciene care ia pana si alocatia copiilor si banii handicapatilor, multi dintre ei ajunsi handicapati pentru ca asasinul kgb-ist-iliescu ion i-a impuscat cu un singur motiv , ca Romania sa ramana sub ocupatie kgb-ist PSD-PDL-UNPR-ista ,adica PCR-ista.Voi credeti ca victimele din lagarele naziste de exterminare nazista nu invocau mila umana?Si tot au fost gazati, asa cum acum procedeaza si iliist-basestii-PDL-PSD-UNPR.Vedeti voi vreun infractor corupt iliisto-basesc, cu averi de miliarde de euro , sa dea inapoi staTului roman averea facuta prin frauda, pentru a-i salva pe copii romani sau pe handicapatii din Romania?Nu , ei tin cu dintii si cu armele pregatite sa traga in romani, noi ,romanii ,nu vrem decat subzistenta, viata romanilor este in mare pericol asa cum a fost timp d e 61 de ani de ocupatie comunista.

STIMABILO, AI UITAT PNL.....CERTO....ESTE INTENTIONAT. NU????

....

PNL?CARE PNL?

PNL-pastriciu-antonescu face parte din PSD, este un alt fel deUNPR , INCLUS , NU LA VEDERE SI CU INSEMNUL NATIONAL CA INSEMN AL PARTIDULUI,CE NU VA ESTE CLAR SAGEATA DUCE DIRECT LA ILIISTO-KGB-ISTO-PSD-isti..

LOL....ulivia...ti-am dat 5

ai dreptate...poti sa ii spui si lui Gonzague, chestia asta cu pnl anexa psd ....dar ma indoiesc ca o sa priceapa..

Nepricepere, indolenta, rea-credinta.

Asa poate fi caracterizata intreaga clasa politica din Romania. Probabil ca este nevoie de o miscare de revolta de tip grecesc si la noi in tara pentru a-i determina pe acesti tristi mascarici care se cred oameni politici sa invete regulile elementare ale bunului simt si sa nu mai faca promisiuni absurde in campaniile electorale pentru ca apoi, dupa ce sunt alesi, sa fie brusc loviti de amnezie si sa uite tot.
Cei care critica doar actuala guvernare se insala amarnic, pentru ca ori cu Basecu ori fara el rezultatul guvernarii ar fi fost aproape acelasi. Mama lor de hoti!...

 

Ti-am dat 5 puncte.

Si sti de ce? Asa gandesc si eu .Se spune ca politica este o mare c---a .Trebuie sa fii asemenea ca sa faci parte din ea. Toti sant o apa si-un pamant.

Dar la o lustratie care sa-i aiba in vedere pe cei car au bagat economia Romaniei in haos te-ai gandit? Pentru ca tot se discuta acum, dupa 20 de ani, lustrarea catorva comunisti.

.

Scoatem tara din criza

Pe principiul: luam de la saraci ca bogatii incep sa saraceasca...
Multumesc pentru aplauze :)

 

LA ASA ALEGATORI ASA ALESI !

Dragi iubitori ai basescului si ai culorii portocalii ,ati ales singuri sa fiti exterminati de catre un presedinte care nu face decat scandaluri.In campania electorala ati acceptat mita electorala (pachete in pungi portocalii),acum acceptati terapia de eutanasie aplicata de realesul vostru.

 

Ii omoram pe săraci și vom rămane cu toții bogați.

Ropote de aplauze:))
OLE!

 

He he

Atunci va fi distractie IMAX...
Sa te tii cum Videanu il fura pe Nastase, Ponta il fura pe Cocos, Blaga il fura pe Patriciu, Catarama da faliment si tot asa.
Noi vom fi plecati de mult dar ii vom privi 3D si un set de aripioare...

Prietene,am o mare,mare,mare satisfacție:

....nimeni,dar absolut nimeni,nu mă va fura pe mine.Că sunt mai lipit decat o lipie.Ha-ha-ha-ha-ha.

Nu uita să te lași de fumat.Succes.

Joiana in izmEne

Lucian Croitoru este un tehnocrat inregimentat politic, mai exact este omul lui Basescu la BNR.
Joiana eu am mai spus ca esti ticaloasa si cu alte ocazii, tu stii asta!!!
Cat despre "prognozele mincinoase" in privinta "veniturilor bugetare" ale guvernarii liberale sa avem pardon: aceasta informatie vine pe filiera Croitoru si nu Isarescu!!! Omul lui Basescu arunca gulguta sa manjeasca si pe altii cu noroi pedele.
Adevarul este ca prognozele nu pot fi mincinoase ci se pot implini sau nu... sunt estimari ale evolutiei unei economii in cazul nostru, bazate pe niste date initiale, estimari probabile si nu mincinoase. Puteau fi eronate anumite premise insa intreb: daca BNR a avut informatii exacte de ce nu a iesit in fata sa faca declaratii publice in acest sens, la acel moment? Ce l-a retinut pe Isarescu sau Croitoru sa spuna atunci si nu acum: "prognoza liberala e mincinoasa..." Va spun eu cine: NESTIINTA. Nici ei nu aveau o prognoza mai buna!
Joiana in izmEne incearca sa culpabilizeze pe altii pentru tampeniile lui Basescu!
Amintiti-va de pilda ca Tariceanu a refuzat ajutorul de la FMI sustinand sus si tare ca Romania poate rezista si fara imprumuturi. Imprumuturile au fost menite sa-i faca pe sponsorii lui Basescu oameni superbogati in timp record. Acolo s-au dus banii de la FMI. Pentru asta acum romanii trebuie sa stranga cureaua. Asta e nota de plata pe care Basescu "o achita" in contul sprijinului electoral pe care l-a primit.
De asta Basescu nu poate inlocui guvernul lui Boc cu un guvern de tehnocrati independenti: este dator vandut lui Videanu, Berceanu, Udrea... De asta Basescu nu-l poate aresta pe Vantu! SOV a bagat milioane de euro in campania lui Basescu!
De asta nu l-am vrut pe Croitoru cel portocaliu mai carnatzareaso(Joiana in izmEne)... Ori Boc, ori Croitoru tot cu o marioneta avem de a face!

 

corect,

..un guvern dat pe mana securistului Croitoru ,sau oricare alt securist numit de basescu traian,va fi benefic doar politrucilor securisto-kgb-isti din PSD-PDL-UNPR,oricum prima masura oe care acest securist ar lua-o ar fi marirea taxelor si impozitelor.

Da' tu

de ce nu esti in PUSCARIE? Sau la Casa de nebuni?
Sau esti.

De ce ar trebui sa fiu la inchisoare?

Nu am facut nimic care sa incalce legea. Inteleg ca PDL ar dori sa ma vada acolo insa motivele lor sunt pur si simplu partinice, motive de oameni handicapati si corupti.
Romania are nevoie de oameni adevarati nu de gunoaie pedelisto-bashiniste!
Anti-Virus este la dispozitia Romaniei si nu a mafiotilor pedele!


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor