Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 18:23
2278 citiri
Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare
Foto: Arhiva

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, prin reorganizarea Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, care se desfiinteaza la data semnarii protocolului de predare - preluare.

Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare este institutie publica, are personalitate juridica, functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si are in structura filiale judetene fara personalitate juridica.

Personalul ANIF este preluat de agentie in conformitate cu prevederile legale, in limita a maximum 1.500 de posturi. In prezent, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare RA are circa 5.100 de salariati.

Conducerea agentiei este asigurata de directorul general si de directorul general adjunct, numiti prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Actul normativ introduce taxa de imbunatatiri funciare, denumita taxa IF ca sursa pentru acoperirea cheltuielilor agentiei pentru administrarea amenajarilor de imbunatatiri funciare. Aceasta taxa este platita de catre beneficiarii terenurilor detinute in baza unui titlu valabil de proprietate ori de folosinta in amenajarile de imbunatatiri funciare sau in afara acestora, care beneficiaza direct sau indirect de lucrarile de imbunatatiri funciare pentru administrarea amenajarilor de imbunatatiri funciare", anunta ministerul Agriculturii.

Calculul, modul de colectare si termenele de plata a taxei IF se aproba prin hotarare a Guvernului, iar cuantumul taxei IF se aproba, anual, de catre agentie, pana la data de 31 august a fiecarui an pentru anul urmator si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea IV-a.

In privinta finantarii activitatii agentiei, acesta se realizeaza din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, iar veniturile proprii ale agentiei sunt realizate din taxa IF si tarifele percepute beneficiarilor activitatilor de imbunatatiri funciare.

Digurile si barajele cu rol de aparare impotriva inundatiilor se predau, conform actului normativ, din administrarea agentiei, in administrarea Administratiei Nationale Apele Romane.

Agentia, ca institutie publica, va permite dezvoltarea activitatilor din domeniul imbunatatirilor funciare de interes national, asigurarea protectiei terenurilor de orice fel si va putea indeplini rolul statului in activitati ce au drept scop prevenirea si inlaturarea factorilor de risc (exces de apa, eroziunea solului, inundatii, poluare).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#infiintare Agentia Nationala Imbunatatiri Funciare, #disponibilizari angajati , #guvern