Guvernul, asteptat sa ia miercuri o decizie privind salarizarea in sectorul bugetar

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 07:35
1378 citiri
Guvernul, asteptat sa ia miercuri o decizie privind salarizarea in sectorul bugetar

Guvernul ar urma sa discute miercuri proiectul Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar, dupa ce luni amanase pentru doua zile adoptarea noilor reglementari.

Sedinta de Guvern de miercuri, programata pentru ora 15.00, are loc dupa ce sedinta Consiliului Economic si Social programata pentru marti a fost suspendata, din cauza boicotului reprezentantilor sindicatelor, fara ca legislatia privind salarizarea bugetara sa mai fie discutata.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat marti ca desi sedinta nu a avut loc, actele normative isi vor continua cursul de legiferare.

Astfel, Guvernul urmeaza sa discute miercuri, in sedinta, forma finala a Legii-cadru a salarizarii personalului bugetar si a Legii de aplicare a Legii-cadru in anul 2011, urmand sa depuna proiectele la Parlament pentru asumarea raspunderii.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat saptamana trecuta ca Executivul va elabora in fiecare an o lege de aplicare a Legii-cadru de salarizare.

"Vom elabora in fiecare an o lege de aplicare a Legii-cadru de salarizare. In acest context, avem doua legi pe care ni le vom asuma, este vorba de legea-cadru, cea care stabileste pasii, obiectivele generale pe urmatorii ani in ceea ce priveste salarizarea personalului din sectorul public si al doilea lucru, extrem de important, legea de punere in aplicare a acestei Legi-cadru, lege care se va vota pentru fiecare an", a explicat ministrul Muncii.

Salariile de baza in sectorul public vor creste in 2011 cu 15 la suta, dar raportate la nivelul diminuat din luna octombrie 2010, potrivit proiectului legii salarizarii unitare.

"In anul 2011, cuantumul brut al salariilor de baza/ soldelor de functie/ salariilor de functie/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice aflat in plata la 1 octombrie 2010 se majoreaza cu 15%. Cuantumul brut al drepturilor prevazute se va stabili in anul 2011, tinandu-se seama de gradul sau treapta profesionala, vechimea in munca, vechimea in functie sau, dupa caz, in specialitate, dobandite in conditiile legii pana la 31 decembrie 2010. Soldele de grad/salariile gradului profesional detinut sunt cele avute in luna octombrie 2010, majorate cu procentul de 15%", precizeaza proiectul de act normativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#sedinta guvern, #sedinta guvern salarii bugetari, #salarizare bugetari , #guvern