Ziare.com

Guvernul cere FMI deblocarea posturilor in educatie si sanatate - surse

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 22:22

   

Guvernul cere FMI deblocarea posturilor in educatie si sanatate - surse
Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca va solicita Fondului Monetar International deblocarea posturilor in educatie si sanatate, dar si in alte domenii, dar si ca va amana ordonanta privind tinerii intreprinzatori.

Premierul Emil Boc a promis ca in luna septembrie va fi efectuata o analiza cu privire la posturile care pot fi deblocate in sistemul sanitar, justitie, administratie si invatamant superior. In prezent, se va solicita FMI ca o parte dintre posturile din aceste domenii sa fie deblocate, din pricina lipsei acute de personal, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Pe de alta parte, Guvernul a decis sa amane aprobarea Ordonantei de Urgenta privind tinerii intreprinzatori cu aproximativ 30 de zile, timp in care proiectul va fi in dezbatere publica. Se pare ca Banca Mondiala a cerut ca legile sa fie mai mult dezbatute si mai putin modificate.

"Banca Mondiala (BM) a aratat ca foarte multe legi sunt modificate dupa aprobare, unele suferind mai multe revizuiri ulterioare, si a cerut ca proiectele de acte normative sa fie mai transparente si sa ramana mai mult timp in dezbatere publica", au relatatat sursele citate.

Misiunea FMI este prezenta in Romania in perioada 20 octombrie - 1 noiembrie, pentru evaluarea acordului si pentru inceperea unor discutii pentru incheierea unui nou acord.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cu sute de ani in urma

ne duceam la marea poarta sa cerem anumite schimbari. Acum ne ducem la FMI. Cu sute de ani in urma mai aparea un Stefan cel Mare sa dea cu turcii de pamant. Acum ii avem pe adevar, ghilotina si co care ne explica ce buni sunt FMI-isti

 

pentru cine sint posturile universitare?

pentru amante, cumatri, argati, alte neamuri universitare sau savanti judeteni (si de bucureshti) activisti dar invizibili stiintific?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor