Guvernul concediaza secretari de stat - cine a fost sacrificat si cine ramane?

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 14:44
3282 citiri
Guvernul concediaza secretari de stat - cine a fost sacrificat si cine ramane?
Foto: gov.ro

Guvernul Boc a concediat 17 secretari de stat si 2 subsecretari. Au ramas pe post 32 de secretari de stat. Intrebarea este: cine a fost dat afara, cine s-a salvat si pe ce criterii?

Potrivit EVZ, sunt inca in functie oamenii propulsati de figurile apreciate de Traian Basescu din PD-L, respectiv Elena Udrea si Emil Boc, in schimb au disparut cei adusi la post de Cezar Preda, Adriean Videanu sau Radu Berceanu. De asemenea, au fost protejati oamenii sprijiniti de UDMR si independenti.

Ca numar de functii, formatiunea lui Marko Bela a pastrat 5 din cele 6 posturi de secretar de stat. Singurul retrogradat este Haschi Peter de la Agricultura, care a trebuit sa-i cedeze locul lui Barna Tanczos, fost titular la Dezvoltare. Surse citate de EVZ sustin ca Barna Tanczos a trebuit relocat pentru ca Elena Udrea nu a acceptat sa aiba la MDRT secretari de stat dinafara PD-L.

UDMR ii mai pastreaza pe Borbely Karoly la Economie, Anton Niculescu la Externe, Gheorghe Andrei Kiraly la Educatie si Moldovan Jozsef la Comunicatii.

Vezi lista secretarilor de stat concediati

Si UNPR a fost nevoit sa cedeze un singur post, de subsecretar de stat la Dezvoltare, ocupat de Ion Sterian.

Dintre oamenii PD-L, au fost dati afara cei propulsati de "vechea garda", printre care se numara Gratiela Iordache (de la Finante), sustinuta de Cezar Preda, Tudor Serban de la Economie, avansat de Radu Berceanu si sustinut de Adriean Videanu, Gheorghe Popa, adus la Transporturi tot de Berceanu.

"Eu auzisem ceva, dar n-am crezut. Acum am vazut cu ochii mei. (...) Nu a contat persoana noastra. Eu am experienta de peste 30 de ani in domeniul in care am activat si cred ca am fost eficient la minister. Dar a contat mai mult forta celulei pe care am avut-o in spatele nostru. Cine a avut rezultate mai bune, si-a pastrat omul, cine nu, nu", a spus Tudor Serban pentru Romania libera .

Nu dispar in schimb oamenii adusi de la Cluj printre care si Catalin Baba, mutat de la Educatie in subordinea premierului. Nici favoritii Elenei Udrea nu au probleme: Razvan Murgeanu (Dezvoltare), Nicolae Ivaschescu (Munca).

Insusi presedintele Traian Basescu are cativa favoriti care nu vor simti restructurarea pe pielea lor: Bogdan Aurescu (Externe), Adrian Radulescu (Agricultura) si Dan Fatuloiu (Interne).

Guvernul estimeaza ca prin reducerea numarului de secretari de stat, subsecretari si injumatatirea numarului de subprefecti va inregistra economii cumulate de doua milioane euro, pana la sfarsitul acestui an.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#secretari stat concediati, #guvern secretar stat, #restructurare Guvern Boc , #guvern