Guvernul da bani primarilor - vezi ce a convins MRU Coalitia

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 13:35
4532 citiri
Guvernul da bani primarilor - vezi ce a convins MRU Coalitia

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a convins pe membrii coalitiei de guvernare sa aloce bani primariilor, de orice culoare politica, pe baza a doua principii, cofinantare pentru fonduri UE si plata datoriilor, a informat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Primul-ministru a reusit sa convinga liderii Coalitiei sa aloce fonduri catre administratiile publice locale pe baza a doua principii, adica pentru proiectele europene care necesita cofinantare si sunt in derulare, respectiv pentru achitarea datoriilor restante, asa numitele arierate.

Centralizararile solicitarilor vor fi facute de prefecti, acestia o vor trimite catre Ministerul Administratiei si Internelor, iar ministrul Gabriel Berca o va prezenta premierului. Vreau sa mai subliniez faptul ca alocarile de fonduri vor fi efectuate fara a se tine cont de culoare politica", a spus Suciu.

Cu toate astea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a spus, intrebat despre acest subiect, ca "nu s-a stabilit nimic".

Saptamana trecuta, premierul Ungureanu, alaturi de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si cel al Finantelor, Bogdan Dragoi, au parasit sedinta Coalitiei, nemultumiti de solicitarile de alocare a unor fonduri pentru primarii.

Viceliderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, a declarat luni, pentru Newsin, ca atunci discutiile aprinse au vizat arierate ale administratiilor locale, privind investitii in apa si canalizare, pentru care M.R.Ungureanu a cerut ragaz o saptamana.

"Domnul prim-ministru a solicitat un ragaz de o saptamana pentru a gasi solutia cea mai adecvata pe linia promisiunilor de a micsora arieratele, pe de o parte, si a mentine tinta de deficit", a explicat udemeristul. In acest context, Marton Arpad a completat ca au existat "puncte de vedere contrare", iar premierului i s-a transmis ca pana in prezent aceste probleme ar fi trebuit deja reglementate.

Pe de alta parte, surse politice au precizat pentru Newsin, in urma cu o saptamana: "Azi a fost o sedinta mai scurta si mai tensionata. De exemplu, reprezentantii minoritatilor au insistat cu Legea retrocedarii, care este "o problema spinoasa" pentru ei. Din partea PDL au fost unele solicitari pentru suplimentarea fondurilor alocate primarilor lor. Nici in cazul UDMR problemele nu sunt simple, intrucat desi au obtinut linii de predare in limba maghiara la UMF Targu Mures, aprobata prin HG, Facultatea de Medicina in limba maghiara nu poate functiona deocamdata, intrucat are nevoie de acreditarile necesare pentru functionare, ceea ce necesita timp".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Guvern alocari bani primarii, #Guvern fonduri rezerva primarii , #guvern