Guvernul sesizeaza Parchetul pentru doua angajari ilegale facute de Boc la ROMATSA

Sambata, 29 Martie 2014, ora 12:27
5803 citiri
Guvernul sesizeaza Parchetul pentru doua angajari ilegale facute de Boc la ROMATSA
Foto: Antena1

Doi consilieri ai fostului premier Emil Boc au fost angajati ilegal la ROMATSA, in 2011, a constatat Corpul de Control al Guvernului, care a decis sa sesizeze Parchetul.

Este vorba despre Darius Pintilie si Marius Buzea, care au fost angajati ca inspectori si experti in servicii de trafic aerian, se arata in raportul Corpului de Control, remis sambata Ziare.com.

Angajarea s-a facut cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor, in conditiile in care, conform legii, de acest lucru trebuia sa se ocupe directorul regiei, sustin inspectorii.

In documentul emis de Guvern se arata ca la data depunerii cererilor de angajare in cadrul ROMATSA cei doi erau consilieri la cabinetul fostului premier Emil Boc, iar cererile au fost aprobate si semnate de Gheorghe Dobre, secretarul general al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, in nota informativa, sunt prezentate CV-urile detaliate ale celor doua persoane, reamintindu-se ca Darius Pintilie a fost fotograf si agent de vanzari, iar ulterior a absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, in timp ce Marius Buzea a fost angajat ca sofer la Partidul Democrat, cu toate ca in 2007 a absolvit Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universitatii Bioterra din Bucuresti.

Conform documentelor existente la ROMATSA, cei doi s-au prezentat la un concurs, iar lucrarile lor au fost notate cu 9,75.

Inspectorii Corpului de Control al premierului Victor Ponta au facut verificari temeinice cu privire la acest concurs si au constatat ca anumite informatii sunt false. De exemplu, s-a constatat ca in data de 28.02.2011, respectiv data la care ar fi avut loc examinarea scrisa a celor doi, "acestia nu au intrat in sediul ROMATSA- Administratia Centrala".

Mai mult, dupa studierea Rapoartelor de acces in incinta respectiva, s-a constatat ca Darius Pintilie si Marius Buzea au intrat in sediu abia la data de 8 mai 2012, adica la un an si doua luni de la data la care a avut loc examinarea.

Cu toate acestea, ei au fost salarizati si au primit spor pentru vechimea in munca.

Astfel, Darius Pintilie a fost incadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10%, ca si Marius Buzea, ulterior majorat la 11.777 lei, ei fiind incadrati direct pe functii de Expert I, alti angajati cu experienta de 3-15 ani avand un salariu mai mic.

In plus, in perioada martie 2011 - 31 decembrie 2013, Darius Pintilie a incasat un venit brut total de 542.211 lei, din care 195.627 lei in perioada martie 2011-30 aprilie 2012, cand nu a fost la serviciu, si prime de vacanta de 64.104 lei, in timp ce Marius Buzea a incasat 526.024 lei brut, din care 220.523 lei pentru perioada cand nu a fost la serviciu, plus prime de vacanta de 62.172 lei.

Guvernul precizeaza ca actiunea de control la ROMATSA va continua.

In urma cu doua luni, regia s-a aflat in mijlocul unui scandal public de amploare, in contextul in care doua persoane au murit intr-un accident aviatic in Muntii Apuseni, din cauza lipsei de comunicare si coordonare intre autoritatile publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Guvern Parchet angajari Romatsa, #Boc angajari ilegale Romatsa , #guvern