Guvernul testeaza limitele suportabilului - De la cititori

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 16:57
1684 citiri
Guvernul testeaza limitele suportabilului - De la cititori
Foto: Bloombiz

In acest inceput de an 2011, guvernul Romaniei, prin reprezentantii sai, testeaza la maxim capacitatile poporului roman, prin acte decizionale cel putin bizare.

Domnul Ioan Botis, Ministrul Muncii, vrea sa modifice reglementarea contractelor de munca, prin noul Cod al Muncii. Prin aceste contracte, angajatii erau cat de cat protejati de patronii cu atitudine dictatoriala. Aceste contracte de munca individuale si colective erau reglementate de o lege, care cel mai probabil va fi abrogata, odata cu adoptarea noului cod.

Tot domnul Botis spune ca dansul lupta pentru drepturile muncitorilor, mai bine decat sindicatele. Printre altele, noul Cod al Muncii va prevede 48 de ore de munca pe saptamana.

Asadar, angajatii din Romania vor munci la serviciu 9 ore si 30 de minute pe zi. E posibil ca ziua de lucru sa inceapa la ora 8 dimineata si sa se termine la ora 17:30.

Se naste fireasca intrebare: Sunt romanii capabili sa munceasca 48 de ore pe saptamana? Tot oameni vor fi cei care vor trece de la programul actual de 40 de ore pe saptamana la 48 de ore. Din pacate, actualul guvern al Romaniei, cel putin prin glasul domnilor Boc si Botis, nu-si pune aceasta problema, ce tine de natura umana.

De asemenea, noul Cod al Muncii prevede scaderea perioadei concediului de odihna neintrerupt, de la 15 zile la 10 zile. Totusi domnul Botis pare convins cand declara ca nimeni nu lupta precum dansul pentru drepturile muncitorilor din Romania.

Domnul Gabriel Oprea, Ministrul Apararii, prin sustinerea de care beneficiat, de la intreg guvernul, a luat o decizie mai mult decat ciudata prin recalcularea pensiilor militare.

Drepturile banesti ale acestora au fost recalculate dupa bunul plac al guvernului, creandu-se un haos care nu foloseste nimanui. Institutiile militare din Romania si-au trimis angajatii sa scormoneasca arhivele abia dupa ce pensile au fost taiate.

Intai au taiat pensile si abia apoi au inceput sa le calculeze. Dar de ce sa le mai calculeze, cand pensile erau platite pe baza unor documente deja existente? Raspunsurile guvernantilor, oricare ar fi acestea, nu rezolva haosul si nici nu repara ranile morale si patrimoniale create pensionarilor.

Principalul reprezentant al institutiei Avocatul Poporului, domnul Ioan Muraru, tace si dumnealui, desi chiar la art.1, alin (1) din Legea 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului se prevede: "Institutia Avocatul Poporului are drept scop apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor in raporturile acestora cu autoritatile publice".

Atat marirea perioadei saptamanale de munca, cat si recalcularea pensiilor fostilor militari lovesc in aceeasi tinta si anume in poporul roman. Nu s-a marit peste noapte puterea de munca a romanilor si nici nu s-au micsorat brusc nevoile si datoriile pensionarilor militari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#decizii guvern austeritate, #recalculare pensii guvern, #modificari Codul Muncii , #guvern