Haosul spre care ne conduce Guvernul

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 18:18
6197 citiri
Haosul spre care ne conduce Guvernul

Romania este o tara pitoreasca. Primitiva inca in suficient de multe zone, medievala in majoritatea asezarilor omenesti si haotica in cele aproape toate orasele mari ale tarii.

Cu zone unde inca nu a ajuns curentul electric, apa sau canalizarea, Romania atrage prin primitivismul pe care il ofera in cel mai autentic mod. Multi dintre strainii care nimeresc aici, din greseala sau intentionat, revin doar daca au gusturi ciudate pentru epoca bronzului a omenirii, unde instinctele primitive se combina perfect cu viata fara de lege.

Pe aceste plaiuri, strabatute de-a lungul si de-a latul de peste 700.000 de carute inregistrate oficial, adaptate perfect unei zone unde singura infrastructura functionala este mecanismul spagii si al coruptiei, Guvernul, care momentan ar trebui sa aiba ca unica preocupare lupta cu criza economica, s-a gandit sa elaboreze epoca revolutiei masinii electrice.

Pentru implinirea acestui vis, nimic nu ii sta in cale lui Boc IV - acesta anunta victorios deja construirea unei "noi infrastructuri". Ca si cum am fi avut vreodata una care acum a devenit deja veche.

Pentru a nu ne imagina ca planul Guvernului va ramane o regretabila declaratie de intentie, dar atat si nimic mai mult, Boc a anuntat ca a si fost infiintata o comisie interministeriala creata special pentru a pune pe roate masina electrica la nivel national. Seful comisiei, Dan Lazar, recunoaste ca "nu are nicio viziune" in domeniu, insa se declara fericit ca are posibilitatea de "a lucra la asta acum".

Cum se va face trecerea de la carute, carucioare, sarete si masinile Dacia vechi de peste 20 de ani, care inca populeaza din plin provincia, nu s-a gandit nimeni deocamdata. Important este insa sa visam. Cu cat criza este mai grea si mai apasatoare pentru noi, cu atat visarea, iluzionarea si prostirea guvernantilor este mai dulce si mai atragatoare.

Pana la urma, poate nu este un pas atat de mare precum zborul pe luna al americanilor sau, chiar mai rau de atat, inventarea avionului cu motor de tanc pentru zborul prin nisipul desertului, cum isi imagina cu atata candoare acelasi Boc.

Si daca nu vom zbura cu avionul cu motor de tanc, daca nu vom explora spatiul inaintea extraterestrilor, daca nu vom impanzi tara cu masinile electrice mai ceva ca in Olanda sau Suedia, atunci macar guvernantii vor putea dormi linistiti ca au facut tot ce au putut pentru a fugi de adevaratele probleme ale unei tari aflate inca la granita lumii a treia.

Aroma primitiva si feciorelnica

Un sondaj realizat pentru ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, de catre spaniolii de la THR Asesores en Turismo, Hoteleria si Recreacion, care construiesc brandul turistic al Romaniei si care au cheltuit pana acum nu mai putin de 400.000 de euro, arata ca majoritatea turistilor straini, cu exceptia ungurilor, care au ajuns in Romania cel putin o data nu mai sunt dispusi sa repete aventura in timpul vietii lor.

Insa si mai interesant decat aceste rezultate este faptul ca cei care ajung in vizita in Romania o fac nu pentru litoralul nostru, pentru a vedea Bucurestiul sau a cunoaste locurile pe unde a "bantuit" Dracula, asa cum ne placea sa ne iluzionam pana acum, ci vin aici pentru gusta aroma "primitiva" si "feciorelnica" a naturii, zonele rurale inca raspandite din belsug pe suprafata tarii, in proportie de peste 50% in comparatie cu mediul urban, si pentru a vedea Delta Dunarii si vestigiile istorice.

Daca Emil Boc, seful direct al Elenei Udrea, ar fi luat la cunostinta rezultatele studiului efectuat de spanioli, care a mai si costat 400.000 de euro pentru a afla ca de fapt turistii straini mai degraba ar ocoli Romania decat sa o viziteze din nou, acelasi premier si-ar fi dat seama ca o strategie mult mai buna, mai eficienta, mai realizabila, si chiar mai ecologica decat autoturismul electric, ar fi reprezentat-o CONSERVAREA starii naturale in care inca se scalda din plin Romania.

Nu modernizarea, care oricum nu se va petrece sub mandatul lui Boc (chiar daca acesta ar ajunge pana la Boc al XV lea), ci pastrarea si conservarea primitivismului si a mediului rural, al salbaticiilor si al medievalismului care impanzeste aceasta tara este solutia ideala pentru Romania.

Sau, poate, mult mai realist si mai intelept ar fi ca guvernantii sa incerce sa repare si sa umple golurile esentiale din cadrul modernizarii Romaniei - aduca toate satele la lumina, sa canalizeze si sa racordeze la apa curenta cartierele marilor orase, chiar si unele din jurul Capitalei, sa repare gropile din cele cateva drumuri care leaga sau nu colturile patriei si sa incerce sa isi plateasca la timp datoriile si salariile intregi ale bugetarilor. Poate ca acesta ar fi un prim pas spre normalizare si nu spre haosul care se intrevede in viitorul apropiat.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Guvern strategie Romania competitiva, #Guvern strategie turism romanesc , #guvern
Comentarii
Poza Sfarsitorul
Sfarsitorul
rank 5
Am marit bugetele SRI, SIE, STS. Si? A crescut evaziunea la tigarile de contrabanda. Pierdem un miliard de euro anual (cel putin) doar din asta.
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Adevarat haos! Si credeti ca mergem spre mai bine??? GRESIT!!! Exemplu la sectorul 6, in Bucuresti: