Horia Georgescu, presedintele ANI: Victor Alistar nu poate fi ministru, este incompatibil

Marti, 01 Mai 2012, ora 22:35
5976 citiri
Horia Georgescu, presedintele ANI: Victor Alistar nu poate fi ministru, este incompatibil
Foto:revista22.ro

Victor Alistar este incompatibil, nu poate fi numit ministru, a declarat, marti seara, Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Este un caz mai vechi al Agentiei, care a dat o decizie care a ramas definitiva si care isi produce efectele timp de trei ani, respectiv pana in august 2012. Potrivit acestei decizii, dl Victor Alistar este incompatibil cu orice functie publica, deci nu poate sa ocupe postul pentru care este propus, trebuie respectata legea", a declarat, la Digi Tv, Horia Georgescu.

Victor Alistar dezmintise, anterior, ca s-ar afla intr-o situatie de incompatibilitate.

"Nu e adevarat. A fost o investigatie ANI care s-a finalizat printr-un act care solicita altor autoritati sa confirme incompatibilitatea. Din verificarile de la Parchet s-a dat NUP pentru ca fapta nu exista. Atunci s-a dat una noua de neconfirmare a celor sesizate. S-a facut sesizare la ANFP si actiunea a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti. Deci asta e firul. In cadrul Curtii de Apel, am declarat nelegalitate actului ANI si Curtea de Apel a confirmat, dar in 2011", a declarat Victor Alistar, intr-o interventie telefonica la TVR Info.

Ponta l-a numit, marti, pe Victor Alistar ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta si relatii cu societatea civila.

Premierul desemnat a precizat la momentul respectiv ca Alistar si-a rezolvat problemele legate de incompatibilitate.

Victor Alistar a fost sef serviciu Contacte si Relatii la cabinetul Primarului General in perioada 1999-2001. Intre 2001 si 2004 a fost purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Intre decembrie 2006 si februarie 2007 a activat pe postul de Key Expert 3 in cadrul organizatiei non-guvernamentale Transparency International Romania, devenind expert al acestui ONG in perioada martie 2007-martie 2009. Din ianuarie 2009 a fost manager si coordonator al mai multor proiecte sustinute de Transparency International Romania. Ocupa functia de director executiv al Transparency International Romania.

Din 2000 este lector universitar doctor in cadrul SNSPA.

La 15 decembrie 2010 a fost ales reprezentant al societatii civile in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. In cele din urma, nominalizarea sa a fost retrasa, in urma deciziei ANI, care l-a gasit incompatibil.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Victor Alistar incompatibilitate, #Victor Alistar ministru incompatibilitate, #Horia Georgescu incompatibilitate Alistar , #guvern
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
voi sunteti compatibili , poporul roman nu e compatibil !