Ziare.com

MediaSind ataca in justitie modificarea Codului Fiscal

Marti, 03 August 2010, ora 16:23

   

MediaSind ataca in justitie modificarea Codului Fiscal
Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind va ataca in justitie actele emise de Guvern privind modificarea Codului Fiscal.

"Avand in vedere aceste incalcari ale legislatiei, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, cu sprijinul organizatiilor la care este afiliata - Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Federatia Internationala a Jurnalistilor -, va ataca in justitie actele emise de Guvern privind modificarea Codului Fiscal", se precizeaza intr-un comunicat citat de Mediafax.

MediaSind sustine ca normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal pun pe butuci industria de media.

"Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind constata ca strategia de aparare adoptata de CSAT impotriva presei incepe sa dea roade si sa fie aplicata chiar de catre Guvern.

Incalcand regulile privind dialogul social, Executivul a adoptat luni Normele Metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, norme care pun pe butuci industria de media si care afecteaza, in mod grav, libertatea de exprimare.

Modificarile aduse Codului fiscal prin introducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) pentru contractele de drepturi de autor creeaza posibilitatea impozitarii duble a actului de creatie, atat pe contracte individuale de munca, cat si pe contracte de drepturi de autor", se arata in comunicat.

MediaSind afirma ca propunerile facute de reprezentantii organizatiilor din mass-media si ai Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) nu au fost luate in considerare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MediaSind ataca in justitie modificarea Codului Fiscal

Guvernul umbla la banii jurnalistilor asa ca trebuie dat jos, nu?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor