Ziare.com

MFP confirma: Guvernul a majorat salariile de la Finante fara sa anunte

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 18:52

   

MFP confirma: Guvernul a majorat salariile de la Finante fara sa anunte
Ministerul Finantelor Publice a confirmat, vineri seara, ca salariile angajatilor din Finante vor fi majorate din luna noiembrie.

"In corelatie cu atributiile si complexitatea lucrarilor de la nivelul MFP, ANAF, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP, pe de o parte, si riscurile care pot interveni in lipsa unei salarizari corespunzatoare a acestora, pe de alta parte, prin Ordonanta de urgenta nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare s-a instituit acordarea personalului din cadrul MFP, ANAF, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si ANAP a unei majorari salariale similare celei prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr.490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare", se mentioneaza intr-un comunicat al MFP.

Salariile angajatilor din Finante, majorate cu peste 50% de Guvern fara sa anunte

Potrivit sursei citate, activitatile complexe din institutiile mentionate precum si imperativul asigurarii unei stabilitati a personalului specializat din cadrul acestora justifica acordarea unei majorari salariale prin acordarea unui numar de 25 de clase de salarizare succesive.

"Acordarea acestei majorari salariale este de natura sa creeze o salarizare similara cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, care are atributii in domeniul gestionarii fondurilor europene nerambursabile, data fiind complexitatea similara a activitatilor desfasurate si care, in prezent beneficiaza de pana la 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta, conform Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare, cu modificarile si completarile ulterioare. In plus, o egalizare a salarizarii intre aceste institutii publice este necesara, deoarece nu trebuie sa existe o diferenta intre cele doua categorii de bugete, national si cel al Uniunii Europene, si nici intre activitatile aferente functiilor acestor institutii publice", se mai arata in comunicat.

In document se mentioneaza MFP este organizat si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, care aplica strategia si Programul de guvernare in domeniul finantelor publice.

"Realizarea principalelor functii ale MFP, precum cele de strategie in domeniul fiscal-bugetar, contabilitate publica si datorie publica, de sinteza si reglementare, de reprezentare a statului si a Guvernului Romaniei in plan intern si extern, de prognoza prin care se asigura elaborarea de studii si prognoze pe termen scurt, mediu si lung privind evolutia economiei romanesti, de conceptie bugetara si fiscala, de administrare a veniturilor statului, de administrare a datoriei publice, nu pot fi indeplinite decat prin mentinerea unei continuitati a personalului structurilor care, prin atributiile lor, realizeaza aceste functii extrem de importante ale Guvernului", conchide comunicatul citat.

Anterior, liderul Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca salariile acestor persoane au fost majorate cu peste 50%.

D.R.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre salarii anagajti Finante
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3043 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Le-a marit Ponta si lor salariile cu ceva,

ca sa nu dea din casa :)

 

alte pomeni electorale. pentru Ponta e deja campanie. de toamna :))

isi pregătește terenul. postacii il laudă. normal, doar sunt platiti pentru asta. cand vor plati pomenile il vor mai lauda ?

 

ca de obicei , ziare.com.platiti se face de ras

prin minciuna , propaganda si truncheri de adevar !

vedeti ca iar ati uitat sa dati tot comunicatul : "Precizăm că numărul total al salariaților care vor beneficia de majorarea salariilor este de aproximativ 5.700 de persoane, respectiv că majorarea medie a salariilor de bază va fi de 22%.".

era la sfarsit , si desminte minciuna spusa de voi mai devreme (articol cica ...) , in loc sa spuneti clar : x-ulescu declara , repede sarit-ati cu propaganda platita !

felicitari pt .D.R. .. si sub anonimat tot se face de ras ...

p.s. aveti suficienta barbatie sa faceti precum hotnews (alti 'sponsorizati') si sa 'retractati' minciuna de mai devreme , precum sa si corectati acest articol ?

 

ceva pentru medici... profesori...?

pentru contopisti si vamesi se gasesc bani, pentru medici si profesori nu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor