Ziare.com

Ministerul pentru Dialog Civic propune ca publicul sa aiba acces la stenogramele sedintelor de Guvern

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 22:41

   

Ministerul pentru Dialog Civic propune ca publicul sa aiba acces la stenogramele sedintelor de Guvern
Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic isi propune, ca prioritati, promovarea, pana in martie, a unei hotarari de Guvern privind accesul publicului la documentele din mapa sedintei de Guvern sau la stenogramele sedintelor.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Guvernului, Ministerul pentru Dialog Civic isi mai propune implementarea si a altor initiative strategice printre care: crearea unei liste a documentelor si tipurilor de informatii pentru publicarea din oficiu a informatiilor si documentelor din activitatea ministerelor in gestionarea resurselor publice, publicarea planului de achizitii, a contractelor de achizitii, publicarea bugetului de venituri si cheltuieli, inclusiv salariile, publicarea executiei bugetare, lista reprezentantilor Guvernului in CA si crearea unui mecanism la nivelul SAUP de verificare a realizarii unei consultari reale inaintea introducerii actelor normative in sedintele de Guvern.

http://www.ziare.com/economie/ministerul-finantelor-publice/ministerele-anunta-pe-hartie-facilitati-pentru-contribuabili-investitii-autostrazi-transparenta-1404482

Alte initiative strategice pe care acest minister urmareste sa le implementeze mai sunt: selectarea temelor strategice prioritare pentru a fi supuse dezbaterii publice, structurarea si organizarea procesului de consultare, pentru preluarea a cat mai multor pareri din spatiul public neguvernamental, colaborarea cu Secretariatul General al Guvernului in scopul crearii unei platformei accesibile societatii civile, pentru preluarea in timp real a punctelor de vedere exprimate, "Vocea ta in deciziile Guvernului" si integrarea acesteia alaturi de componente de consultare existente ale ministerelor de resort.

Ministerul isi mai propune organizarea unor intalniri de lucru periodice cu reprezentantii autoritatilor centrale responsabili cu legile nr. 544/2001, nr. 52/2003, dar si departamentele IT ale tuturor ministerelor pentru standardizarea procesului de consultare, respectiv al transparentei, contributia, alaturi de Cancelaria Prim-ministrului, la implementarea principiilor guvernarii deschise, prin folosirea noilor tehnologii si a datelor deschise in concordanta cu angajamentele Romaniei in cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa.

Guvernul a facut publice, vineri, prioritatile strategice si planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister in 2016.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 471 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor