Ministrul Educatiei: Nu candidez la nicio functie, nu ma intereseaza activitatea politica

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 17:36
2408 citiri
Ministrul Educatiei: Nu candidez la nicio functie, nu ma intereseaza activitatea politica
Foto: Arhiva Facebook/ Mircea Dumitru

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca nu il intereseaza activitatea politica, nu candideaza la nicio functie, iar deciziile pe care le ia "nu au nicio legatura cu programele partidelor politice sau cu dorintele actorilor politici".

Ministrul Educatiei a precizat ca vrea sa raspunda declaratiilor unor lideri politici.

"Orice decizie pe care o iau nu are nici cea mai mica legatura cu programele partidelor politice, cu deciziile partidelor politice, cu evaluarile si dorintele actorilor politici.

Nu candidez la nicio functie, nu ma intereseaza activitatea politica si in momentul in care se va incheia acest mandat, atunci cand Guvernul va depune intregul mandat, asa cum am anuntat de mai multe ori, revin la Universitatea din Bucuresti, unde sunt profesor si unde indeplinesc functia de rector. In aceasta perioada sunt suspendat din aceasta functie pentru a putea sa imi indeplinesc mandatul de ministru", a spus Mircea Dumitru.

El a explicat ca si-a propus ca in acest mandat sa faca cat mai bine ceea ce este necesar pentru educarea copiilor, la nivel preuniversitar si la nivel universitar, acolo unde lucreaza de mai bine de 30 de ani, precum si pentru cercetarea stiintifica.

"De aceea vreau sa va spun foarte limpede ca eu disociez orice decizie sau proiect al meu sau al ministerului pe care il conduc de orice partid politic, indiferent care este acela", a concluzionat ministrul Educatiei.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, la TVR, ca in mod cert nu va intra intr-un partid politic, nu va infiinta o formatiune si nici nu va candida la parlamentare, dar ca si-a incurajat ministrii care vor sa faca politica sa se implice.

Ciolos a mai spus ca el nu le-a cerut ministrilor sa candideze, iar daca se hotarasc sa faca acest pas va trebui sa plece din Guvern pentru a intra in campania electorala.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Mircea Dumitru partid , #guvern
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5