Opinii: Amnezicii saraci ai Romaniei

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 08:56
3821 citiri
Opinii: Amnezicii saraci ai Romaniei

Romania se zbate in saracie, iar toata lumea striga la guvern, toata lumea acuza guvernul si cere. Oameni vor case, locuri de munca, salarii decente, o viata mai buna. Toti cer, dar guvernul spune ca nu mai are.

Si saracia-i mare la noi, nu de azi, nu de ieri. De mai bine de 20 de ani o tot ducem in saracie, sperand, crezand ca la anu', la anul celalat, dupa alegeri, candva va fi mai bine. Dar binele sperat ne tot ocoleste.

Doar ca acum saracia e mai greu de suportat decat alta data, decat in anii trecuti, desi erau si atunci someri, scumpiri de alimente si utilitati, copii de intretinut la scoala si facturi de platit.

Atunci, romanii suportau mai usor, poate pentru ca, in marinimia lor, guvernele mai aveau de unde sa arunce spre populatie o marire de doua, trei procente la salariu sau pensie si cu asta inchideau gura romanilor.

Guvernul de azi spune ca nu mai are si se face vinovat de tot ce se intampla, de tot ce nu ne ajunge si ne nemultumeste.

Exista un singur vinovat si asta pentru ca romanii au uitat cat de greu le-a fost de mai bine de 20 de ani. Guvernul Boc - PD-L! Oricat ar fi de vinovat acest guvern si oricat de dusman ar fi pentru romani, asa cum afirma unii politicieni din Opozitie, intr-un an sau doi de guvernare mai mult sau mai putin dezastruoasa, nu ar fi putut singur sa aduca Romania la halul de saracie in care se afla astazi.

Toate guvernele, absolut toate guvernele care s-au perindat in ultimii 20 de ani la conducerea tarii sunt vinovate, in aceeasi masura, de saracia si greul in care traiesc astazi, acum, romanii.

Numai ca o parte dintre politicieni, poate cei mai vinovati de starea de azi a Romaniei, se face ca a uitat si ipocrit arata cu degetul spre PD-L si, implicit, spre presedinte, neasumandu-si nicio vina.

Nimeni nu mai pomeneste de dezmatul bugetar din anii 2007-2008, atunci cand domnii Tariceanu si Vosganian ieseau pe TV-uri sa ne povesteasca ce tare "duduie" economia.

Cum la fel nimeni nu spune nimic de avertismentul Presedintelui Basescu din 4 iulie 2007, cand spunea ca vor veni vremuri grele pentru romani, daca se fac mariri nesustenabile de pensii si angajari masive pe salarii mari.

Aceiasi politicieni si aceleasi canale TV care il acuzau pe presedinte, in 2007, ca nu-i respecta pe batranii pensionari si de asta se declara impotriva maririi pensiilor, azi cand bugetul tarii e secat si tara inglodata in datorii, il acuza pe presedinte de genocid.

Trist e ca romanii au uitat, trist e ca romanii si-au pierdut logica si se comporta ca niste rataciti. In loc sa caute solutii pentru iesirea lor din saracie, romanii acuza tocmai guvernul si oamenii care doresc sa puna putina ordine in tara asta, uitand ce s-a intamplat si ce au facut celelalte guverne pana in 2009, la venirea guvernului Boc.

Indiferent care partid ar fi acum la guvernare pentru romani ar fi fost la fel de rau si la fel de greu.

La noi, traiesc bine doar smecherii.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#saraci Romania, #viata sociala romania, #austeritate romania, #criza economica Romania , #guvern
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cand Becalii a fost "promovat" om de afaceri si "europarlamentar" , romanii , au topàai pe manele , cand Vanghelie a fost "ales" primar , romanii au infulecat sarmale ......... etc , acum a venit nota de plata - gata cu smiorcaiala -
Poza dom_cenzor
dom_cenzor
rank 3
Un articol absolut obiectiv !