Opinii: Ce ar trebui sa faca Guvernul Boc. Sau sa plece

Marti, 04 Mai 2010, ora 22:28
3114 citiri
Opinii: Ce ar trebui sa faca Guvernul Boc. Sau sa plece

Este clar ca PD-L si guvernul sau nu sunt in stare sa adopte masurile dureroase, dar strict necesare pentru "mutarea" Romaniei din drumul care o duce spre prapastia economica pe drumul spre progres si civilizatie. Neputinta motivata de pastrarea sanselor electorale la viitoarele alegeri.

Este doar o chestiune de timp pana cand imprumuturile enorme acumulate in ultimii ani si lipsa de perspectiva in evolutia economica ne vor duce in situatia Greciei sau chiar mai rau, pentru ca in Grecia exista, totusi, o infrastructura solida, care poate atrage investitori si crestere economica.

Guvernul Boc ar trebui sa invoce amenintarile de securitate nationala si sa ia masuri exceptionale intr-o situatie exceptionala, de revenire la echilibre macroeconomice corecte, care sa atraga investitii straine prin stabilitate economica si avantajele geostrategice importante de care se bucura Romania.

Este momentul in care clasa politica este obligata sa repare greselile, erorile si fraudele din ultimii 20 de ani, de care se face direct vinovata. Consecintele mitei electorale si a furtului din averea statului trebuie indreptate, in al doisprezecelea ceas. Sigur, ce s-a furat e bun furat, din pacate, dar readucerea economiei pe drumul corect este inca posibila.

Printre masurile necesare ar putea fi:

1. Rectificare bugetara negativa, pentru toti ordonatorii principali de credite, cu un procent care sa aduca cheltuielile bugetare la nivelul veniturilor. Renuntarea la orice alte imprumuturi viitoare, daca nu sunt indreptate spre infrastructura.

2. Alocarea unor sume globale pentru cheltuielile salariale, dupa criterii transparente, iar managerii si Consiliile de Administratie din institutiile si unitatile bugetare sa aplice principiul companiilor private: mai putini salariati, mai multa munca, salarii mai mari, respectand raportul de 1/12 intre salariul minim si cel maxim.

3. Plafonarea la maximum 10.000 lei a salariilor si pensiilor din sectorul bugetar.

4. Interzicerea oricarui cumul de functii sau de functii si pensii, in tot sistemul bugetar. Incalcarea prevederii se pedepseste cu inchisoarea, in procedura de urgenta.

5. Promovarea in regim de urgenta a Legii ajutorului social. Beneficiaza de ajutoare sociale doar persoanele cu un handicap existent intr-o lista elaborata de Ministerul Sanatatii. Orice abatere de la lege se sanctioneaza cu inchisoarea, in procedura de urgenta.

6. Promovarea in regim de urgenta a unei legi impotriva evaziunii fiscale, prevazand sanctiuni cu inchisoare, aplicabile cu procedura de urgenta.

7. Initierea Legii concesiunilor si investitiilor straine, care sa creeze in regim de urgenta cadrul economic si fiscal atractiv pentru investitorii straini.

8. Vanzarea ultimelor active si participatiuni ale statului, transparent si cu consultanta expertilor europeni.

9. Prioritizarea proiectelor de infrastructura si de investitii in agricultura si turism precum si stabilirea contributiei bugetului de stat la aceste proiecte.

10. Nu se majoreaza actualele taxe si impozite.

11. Solicitarea de asistenta juridica si expertiza economica din partea Comisiei Europene pentru realizarea acestor masuri.

Toate prevederile contrare acestor masuri se abroga.

Daca guvernul premierului Boc nu-si asuma politic un astfel de pachet de masuri sa lase locul unui guvern de tehnocrati, pentru a proteja securitatea nationala a Romaniei, cat nu este prea tarziu.

Presedintele Traian Basescu are, de asemenea, o responsabilitate imensa in decizia de "schimbare de curs". Tot timpul a invocat interesele majore ale romanilor. Acum are ocazia sa demonstreze ca intre vorbele si faptele domniei sale nu exista diferenta.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#masuri Guvern criza, #guvern taxe criza , #guvern
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Boc vrea, si ministri lui Boc cred ca vor. problema e ca legile trebuie sa treaca prin parlament
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
BASESCU SI PDL S_AU FACUT DE " CACAO " !