Opinii: Jocul murdar al PSD

Luni, 17 Mai 2010, ora 08:15
5779 citiri
Opinii: Jocul murdar al PSD
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

PSD si-a pierdut vocatia de partid. Dar si-a regasit-o pe cea de agitator. In ultimele zile s-a vazut foarte clar ca social-democratii nu au nicio strategie economica alternativa, insa mizeaza mult pe miscari de strada care sa darame Guvernul.

Ba, mai mult, le instiga din toate puterile. Fara responsabilitate. Asta pentru ca nu e niciodata de glumit cu protestele in strada. Pot degenera si pot crea haos.

In cel mai bun caz, pot reusi si pot rasturna guvernul. De fapt, ar fi cel mai rau caz. O criza politica de asemenea dimensiuni si lipsa unui guvern ar insemna un adevarat dezastru pentru Romania.

Ce vrea PSD?

Zilele trecute i-am vazut pe liderii PSD cum cer care mai de care miscari sociale. De la liderul Victor Ponta la secretarul general Liviu Dragnea pana la bloggerul Adrian Nastase - care sugera fin pana si celor din comuna Baba Ana ca poate ar trebui sa plece sa protesteze la Bucuresti.

De fapt, mai sus-amintitul Dragnea a aratat foarte deschis ca isi doreste si lucreaza cu ipoteza ca protestele masive sa darame guvernul si sa provoace alegeri anticipate. Bine pentru PSD, dar deloc bine pentru tara.

De fapt, ar fi o adevarata tragedie sa lasi tara fara guvern si s-o bagi in cateva luni electorale in care nimeni nu se mai gandeste la mersul economiei. Pentru ca fie si daca guvernul Boc e ineficient, situatia e oricum infinit mai buna decat daca nu am avea niciun guvern.

Revenind la PSD, trebuie sa ne intrebam de cand se ocupa partidele cu asta. De cand treaba lor e sa incite la proteste de strada atat de violente cat sa rastoarne guvernul? N-ar trebui sa fie treaba sindicatelor, a salariatilor la stat si a pensionarilor sa protesteze?

PSD ar trebui sa fie mai interesat sa iasa cu niste solutii alternative serioase, nu cu glumele populiste pe care le prezinta drept alternative. Si cu atat mai putin cu aceste idei razboinice. Asta daca ii pasa de viitorul Romaniei. Pentru ca intr-o asemenea situatie, nu te poti juca asa cu sentimentele oamneilor. Si nici sa le canalizezi pentru scopurile tale politice.

Dincolo de responsabilitatea discutabila a PSD, toata aceasta poveste mai dovedeste inca ceva. Incapacitatea PSD de a iesi cu altceva. Si intr-un moment in care puterea schioapatat vizibil.

Pana acum, Ponta si ai lui n-au dovedit ca sunt mai bine pregatiti, mai corecti sau ca stiu mai bine ce e facut in comparatie cu actualii guvernanti.

De asta, dar si din pura logica, PSD ar trebui sa inceteze cu incitarea la revolta. Nu e Robin Hood-ul politicii romanesti. Nici n-ar avea cum, la ce trecut si prezent are.

Care anticipate?

Ceea ce ar trebui sa stie liderii PSD e ca protestele nu-i vor face pe Basescu si pe cei de la PD-L sa fie de acord cu alegerile anticipate. Nici pe UNPR si UDMR sa paraseasca actuala coalitie de guvernare.

Cel mult, pot provoca unele schimbari in guvern. Dar nu anticipate. Pentru ca asta ar insemna ca presedintele accepta sa piarda totul. Iar Basescu nu e din categoria asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#PSD joc murdar, #PSD proteste sindicalisti , #guvern