Opinii: Stimulente, anabolizante, steroizi, pentru bugetarii infometati

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 20:38
2368 citiri
Opinii: Stimulente, anabolizante, steroizi, pentru bugetarii infometati
Foto: bursa

Putregaiul din sistemul public incepe sa iasa la suprafata, ivindu-se din sectorul vital al tarii, finantele. Sector condus de un ministru care are procese cu statul roman pentru neplata stimulentelor catre propia persoana, un om care a fost sechestrat in propriul birou de catre proprii angajati.

Asta sa fie omul potrivit pentru negocierile viitoare cu bancile creditoare si cu oraganismele financiare internationale?

Ma intreb daca Ialomitianu se va urca pe mese si va dicta singur dobanda pe care vrea s-o plateasca pentru banii imprumutati, sau se va strecura tiptil prin spatele usilor, constrans de situatia morbida a finantelor tarii. Il va mai crede cineva ca are forta unui tigru de stepa, cand el a aratat ca este un biet iepuras din Campia Romana? Se vor erija bancherii in rol de profitori sentimentali sau se vor gandi ca si iepurasii mai merita o sansa?

Proimisiunile, acordate angajatilor de la finante pentru redobandirea banilor din stimulente, creaza un precedent periculos pentru marea reforma a domnului Boc. Miercuri seara la TVR, Emil Boc enervat la culme de tupeul relizatorului, striga, sus si tare, ca atunci cand se vor vedea rezultate in lupta cu evaziunea vor veni si banii. Si nu care cumva, realizatorul Radulescu sa creada ca este in slujba mogulilor pentru ca se afla la televiziunea publica.

Iar, aici la TVR, "ori faci cum zic eu, ori, daca nu,... sa pleci!", vorba lu' Moromete catre rebelul sau fiu Paraschiv.

Pe calapodul basescian, "nu va dam ca nu meritati", Boc si-a continuat exercitul de mimetism extrem si, totodata, penibil. Calitatea in educatie nu exista, medicii sunt praf si pulbere iar evazionistii se distreaza pe banii statului. Atunci, de ce sa dam stimulente la niste oameni care nu-si fac meseria? Asta e retorica boccisto-basesciana, fluturata de ceva timp. Calitate nu se vede nici la guvernare si nici in procesul de reformare a statului. Dar nu vad pe nimeni plecand acasa de la casacavalul puterii. Ba, chiar, sustin intruniri de preamarire cu partidul care in 2012 va spulbera totul in cale.

Sistemul bugetar are hibele lui, dar este format din oameni, fiinte care au nevoi si sentimente. Asteptarile le-au fost inselate de niste guvernanti, care nici ei nu mai stiu daca au o lege a salarizarii unitare sau vor sa adopte alta. Ce se va intampla, insa, de la 1 ianuarie cand ar trebui ca taierile de 25 la suta sa devina nule? La ce se refera aceste stimulente? Sunt un fel de anabolizante sau steroizi pentru efortul depus in birouri?

Poate ca statul doreste demisia in bloc a angajatilor bugetari, care sunt raul ce suge din munca privatilor. Un sector privat, care reuseste sa creeze adevarate scene de lupta intre aspirantii la un loc de munca. Asa s-a intamplat la usa unui banal angajator, care avea nevoie de ambalatori pungi. Am vazut oameni disperati care incercau sa se capatuiasaca pentru 100 de euro pe luna.

La finante se numeau stimulente, iar in alte domenii se numesc sporuri. Invatamant, sanatate administratie publica, toate aceste sectoare au ramas cu oameni ale caror salarii sunt sub demnitatea umana. Oameni care nu mai au bani sa consume, oameni care si-au cladit sperantele unui trai iluzoriu pe un contract de munca.

Degeaba se amageste Elena Udrea ca va culege roadele masurilor pedeliste singura neorind alta formatiune politica langa dansa. Deocamdata, doamna Udrea a semanat vant si se pare ca are de cules furtuna. Furtuna din sufletele unor oameni ajunsi pe marginea prapastiei emotionale, pasibili de concedii medicale cu sindrom anxios-depresiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#stimulente finante Ialomitianu, #Boc TVR Basescu, #Udrea stimulente , #guvern
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Musiu Anghel , fotografia este dementiale . Un minister in Romania , capitala europeana , cu un sef urcat pe scaun . America moare de invidie , Sarko s-a invinetit de oftica , Merkel casca ochii a mirare , Zapatero repeta in gand Internationala .