Purtatorul de cuvant al Guvernului cere scuze, la 5 zile dupa ce ar fi "omorat prin blocare ziaristi"

Marti, 19 August 2014, ora 17:51
3330 citiri
Purtatorul de cuvant al Guvernului cere scuze, la 5 zile dupa ce ar fi "omorat prin blocare ziaristi"
Foto: Facebook/ Mirel Palada

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a cerut scuze "celor care s-au simtit ofensati" de postarea sa de pe Facebook de acum 5 zile in care sustinea ca are "indemnare" in a omori ziaristi prin blocare.

Reactia lui Palada vine dupa ce Clubul Roman de Presa i-a transmis premierului Victor Ponta ca purtatorul sau de cuvant ar trebui sa-si ceara scuze.

"Prezint scuzele mele publice tuturor celor care s-au simtit ofensati de maniera in care m-am exprimat pe pagina personala de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalisti.

Respect dreptul la libera exprimare al fiecarui jurnalist si consider esential rolul presei intr-o democratie.

Cat voi fi purtator de cuvant al Guvernului voi aprecia munca facuta cu onestitate de catre jurnalisti si voi face tot ce imi sta in putere sa apar principiile profesionalismului, responsabilitatii sociale, tolerantei, bunului-simt si apararii democratiei statului de drept", se arata in scrisoarea de raspuns pe care a postat-o marti pe Facebook Mirel Palada.

Purtatorul de cuvant al Guvernului: Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristi obiectivi, anti-guvernamentali!

Acesta a sustinut ca apreciaza preocuparea membrilor Clubului Roman de Presa "privind relatia dintre institutiile publice si jurnalisti".

"Comunic aceste scuze publice aici, pe pagina mea personala de Facebook, din doua motive.

Pe de o parte, pentru ca subiectul a pornit de aici, semn ca este un loc suficient de public, dat fiind ca la fel de public a fost considerat si cind s-a stirnit incidentul.

Pe de alta parte pentru ca deocamdata nu este nimeni la Clubul Roman de Presa sa pot inmina documentul in format fizic, soferul comunicandu-mi ca usa e incuiata. Voi continua eforturile de a face sa parvina la dinsii si scrisoarea in format tiparit", a mai scris purtatorul de cuvant al Guvernului, pe contul sau de Facebook.

El s-a semnat "Mirel Palada, inevitabil Turambar". Turin Turambar este un personaj al scriitorului J.R.R. Tolkien, titlul de "Turambar" insemnand stapan al sortii. Acesta este pseudonimul sub care Mirel Palada este cunoscut in mediul online de cativa ani.

Clubul Roman de Presa, scrisoare catre Ponta: Palada sa isi ceara scuze

Joi seara, purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada sustinea ca are "indemnare" in a omori ziaristi prin blocare, facand referire la cei obiectivi, despre care spune ca sunt anti-guvernamentali.

"In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cita indeminare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cita placere imi provocati", scria purtatorul de cuvant al Guvernului.

Luni, Clubul Roman de Presa i-a transmis premierului Victor Ponta ca scuzele publice ale lui Mirel Palada reprezinta "un gest necesar", si ca limbajul sau la adresa jurnalistilor este unul "inadecvat pozitiei" pe care acesta o ocupa.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mirel Palada scuze jurnalisti, #Mirel Palada omorat jurnalisti, #Mirel Palada jurnalisti Facebook , #guvern