Puterea, huiduita si in sondaje

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 20:24
4386 citiri
Puterea, huiduita si in sondaje
Foto: dcnews.ro

Cele mai recente date care prezinta modul in care clasa politica este vazuta de romani arata ca actuala Putere este, in continuare, huiduia de populatie, iar mai mult de jumatate dintre romani nu au incredere in actualul presedinte, Traian Basescu.

Sondajul, realizat de Avangarde si prezentat, miercuri seara, la Antena 3, mai dezvaluie ca Victor Ponta, desi lider al PSD, se afla in spatele partidului sau in ochii romanilor.

Intrebati cu partid ar vota, in ipoteza in care duminica ar fi alegeri parlamentare, studiul arata ca PSD si PC inregistreaza o crestere, fata de septembrie 2010, ajungand, astfel la 39%. PNL scade, usor, cu 3%, astfel ca 23% dintre romanii cu drept de vot ar opta pentru partidul liberal. PD-L ar obtine doar 16%, iar PRM, 7%, iar 5% dintre intervievati ar vota cu UDMR.

Pe de alta parte, 3% dintre chestionati sunt de parere ca Romania ar trebui sa fie guvernata de actuala Coalitie. O eventuala alinata intre PSD si liberali, in opinia romanilor, ar fi cea mai potrivita pentru guvernare.

Un Guvern tehnocrat se afla printre optiunile a 17% dintre persoanele chestionate. O alianta a democrat liberalilor cu PSD ar obtine 2% dintre voturi, cu 3% mai putin decat o alianta a PD-L cu PNL.

Sondajul arata, de asemenea, ca aproape 60% dintre romani nu au deloc incredere in actualul presedinte, in timp ce doar 1% dintre romani sustin ca au incredere totala in Traian Basescu.

Aproape un sfert dintre chestionati declara ca nu au incredere in Crin Antonescu, iar 31% au multa, foarte multa sau totala incredere in liderul PNL.

Tot un sfert dintre romani spune ca nu are incredere deloc nici in liderul PSD, Victor Ponta, in timp ce 3% nu ii acorda totala incredere, iar 24% ii acorda multa sau foarte multa incredere.

Pe de alta parte, 46% dintre cei chestionati considera ca alegerile anticipate ar fi solutia pentru iesirea din criza, iar 17% nu pot aprecia efectul pe care l-ar avea alegerile anticipate.

73% dintre romani considera ca economia nu va fi redresata cu ajutorul imprumuturilor de la FMI, iar 15% dintre persoanele intervievate considera ca imprumuturile de la Fondul Monetar vor scoate Romania din criza.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaj partide, #incredere Basescu, #incredere crin , #guvern