Revista presei: PDL ar prefera remanierea mica

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 08:23
2083 citiri
Revista presei: PDL ar prefera remanierea mica
Foto: Romania Libera

Declaratiile si speculatiile pe tema unei remanieri guvenamentale se intensifica, iar lista cu ministrii care ar urma sa fie debarcati din Guvern tine si miercuri prina pagina a cotidienelor centrale.

Remanierea este considerata de oficialii PDL mai degraba un subiect de presa. Sacrificari se vor face, insa, la nivelul secretarilor de stat. "PDL ar prefera remanierea mica", titreaza Romania Libera, care prezinta comisia interna a PDL, infiintata pentru a analiza performanta persoanelor numite politic in functii publice.

Subiectul debarcarii din Guvern a intrat si in atentia Opozitiei. Un deputat PSD a anuntat, in plenul Comisiei, remanierea guvernamentala, citand si sursa informatiei - un deputat de la PDL. "Cum anunta Opozitia remanierea 'pe surse'", dezbate pe larg aceasta tema Evenimentul Zilei, in editia de miercuri.

Chiar daca nu se stie cu exactitate ce ministri vor fi inlocuiti, liderii PDL confirma iminenta unei decizii in acest sens. "Asteptam cu bucurie remanierea", a declarat un democrat-liberal, citat de jurnalistii de la Puterea.

Nici conducerea UNPR-ului nu sta departe de acest subiect, dezmintand speculatiile despre remaniere. Mai mult, presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, subliniaza ca "Asa-zisele pretentii ale UNPR sunt pure inventii".

Romania Libera: PDL ar prefera remanierea mica

Conducerea PDL sustine ca inlocuirea ministrilor nu este o tema de actualitate, ci este mai degraba un subiect de presa. Vicepresedintele PDL, Monica Macovei, a explicat insa ca o comisie interna va face curatenie la nivelul secretarilor de stat.

Comisia, infiintata pentru a analiza performanta persoanelor numite politic in functii publice, a verificat si audiat pana acum circa 60 de secretari de stat si sefi de agentii, iar "curatenia" ar urma sa demareze in circa zece zile, potrivit Monicai Macovei, citata de Romania Libera.

"Comisia, din care mai fac parte prim-vicepresedintele Gheorghe Flutur si secretarul general Ioan Oltean, trebuie sa inainteze premierului Emil Boc lista cu numele celor care trebuie dati afara si, de abia dupa ce va fi luata o decizie, vor fi anuntate oficial numele", a explicat fostul ministru al Justitiei.

Puterea: Deputat PDL - Asteptam cu bucurie remanierea

Totusi, un al deputat din randurile democrat-liberalilor nu a negat iminenta unei debarcari la nivelul Guvernului.

"Remanierea, cum s-a decis, o discuta intai domnul presedinte Boc cu domnul presedinte Basescu si evident ca o face partidul", a declarat Gheorghe Albu.

"Nu s-a stabilit un termen, asteptam cu bucurie, cu nerabdare, sa ne comunice termenul. De regula, astfel de decizii se iau rapid, stiti cum, e boala lunga, moarte sigura. Nu fac speculatii pe termene, doar se vorbeste, nu s-a stabilit", a completat deputatul PDL, relateaza Puterea.

Evenimentul Zilei: Cum anunta Opozitia remanierea "pe surse"

Subiectul inlocuirii ministrilor este vehiculat si in Opozitie. Deputatul PSD Cristian Dumitrescu, presedintele Comisiei de invatamant din Camera, a anuntat in plenul Comisiei, remanierea guvernamentala.

Pesedistul a citat si sursa informatiilor, in persoana senatorului PDL Mihai Hardau, insa scrie Evenimentul Zilei, sursa neaga informatiile.

"El mi-a spus mie ca va avea loc miercuri o remaniere, nu eu i-am spus lui acest lucru. Este un mincinos care a fabulat si ii recomand sa ia lecitina. El m-a intrebat despre remaniere, nu eu pe el", a spus Hardau.

Oprea: Speculatiile despre remaniere, pure inventii

Subiectul inlocuirii unor persoane din fruntea ministerelor a fost comentat si de presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea.

Potrivit Adevarul, acesta a anuntat ca sunt doar "inventii" informatiile potrivit carora Uniunea ar vrea mai multe functii in Guvern in urma unei posibile remanieri si a negat speculatiile legate de remaniere.

"Speculatiile aparute in presa privind o eventuala remaniere si asa-zisele pretentii ale UNPR sunt pure inventii pe care le resping in mod categoric. Probabil ca sunt unii care au interesul sa agite apele si chiar sa ii invrajbeasca pe partenerii din Coalitie.

Va asigur ca nu voi permite ca acest lucru sa se intample. Voi repeta de cate ori va fi nevoie, pana se va lamuri toata lumea, ca UNPR pune pe primul loc interesul national si ca sustine acest Guvern pentru stabilitate si nu de dragul functiilor", a aratat Gabriel Oprea.

D.R.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#remaniere ministri Guvern, #inlocuire ministri remaniabili , #guvern