Rovana Plumb: Boc si Basescu atenteaza la statutul familiei

Joi, 13 Mai 2010, ora 21:32
2215 citiri
Rovana Plumb: Boc si Basescu atenteaza la statutul familiei

Rovana Plumb sustine ca proiectul Guvernului care reduce mai multe indemnizatii pentru mame, copii si tineri casatoriti pericliteaza statutul social al familiei si limiteaza drepturile copilului.

Pachetul de masuri propus de Guvernul Boc prevede eliminarea trusoului pentru nou-nascuti in valoare de 150 de lei si a ajutorului de 200 de euro acordat tinerilor casatoriti, reduce indemnizatiile si bugetele complementare acordate persoanelor cu handicap, alocatiile familiale si cele pentru sprijinul familiei monoparentale, precum si alocatiile pentru nou-nascuti sau cele de plasament. Indemnizatia pentru cresterea copilului scade si ea cu 15% din valoarea pe care o incaseaza acum mama.

Organizatia de Femei a PSD, condusa de Rovana Plumb, respinge cu fermitate acest set de masuri.

"Dupa ce guvernantii si-au dovedit dispretul fata de trecut, fata de pensionari, masurile care ii vizeaza pe tinerii parinti si pe copii vin ca marturie a lipsei de interes pentru viitorul acestei tari. Indemnizatia pentru cresterea copiilor nu trebuie privita ca o forma de asistenta sociala, ci ca o reala investitie in viitorul societatii romanesti.

Constatam cu indignare faptul ca, la inceputul acestei saptamani presedintele a avut o problema cu pampersii copiilor. Consideram neadecvat pentru un om de stat sa se impiedice in niste scutece atunci cand aspira la statutul de promotor al demersului de solidarizare a societatii intr-un moment de criza", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Rovana Plumb sustine ca singura categorie sociala care nu poate intra in greva o reprezinta mamele.

"Mamele nu pot sa nu isi hraneasca copiii, sa nu-i educe si sa nu aiba grija de ei. Intelegem ca trebuie facute unele sacrificii, insa copiii Romaniei nu sunt raspunzatori pentru criza economica potentata de incompetenta Guvernului. Copiii Romaniei sunt prizonierii nevinovati ai crizei. Noi nu vom tolera aceasta situatie si ne solidarizam cu orice forma de protest", sustin femeile social-democrate.

A.B.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Rovana Plumb indemnizatii mame, #Rovana Plumb drepturile copilului , #guvern