Sa va fie rusine! Asta-i tara? (Opinii)

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 17:44
4607 citiri
Sa va fie rusine! Asta-i tara? (Opinii)
Foto: Arhiva

Dincolo de acest razboi surd intre palate, dincolo de lupta viscerala pentru un loc acolo in fata, la europarlamentare, se afla Romania reala.

Romania care sufera. Familia care sufera. Copiii care, cu greu, sunt crescuti de parinti, in lipsa oricarui sprijin adevarat din partea statului.

Cand vorbim de sprijin, nimeni nu cere imposibilul de la statul roman. Nu-i vorba de "iar cersim de la stat". Este vorba de niste obligatii normale pe care statul roman uita sa si le respecte, in conditiile in care ni se spune mereu ca statul inseamna, in primul rand, solidaritate. Aflam de multe ori ca de-aia platim taxe, pentru a fi solidari.

Am inteles, platim, si cred ca nimeni nu contesta faptul ca, fara taxe si impozite aplicate populatiei, statul ar putea sa faca ceva. Din pacate, banii se aduna solidar, dar sunt impartiti exagerand putin.

Nu sunt impartiti de un singur om, ci de o mana de alesi care s-a cocotat in fruntea tarii cu ajutorul voturilor noastre. Aud strigaturile lui Basescu trimise in prag de seara spre noi si ma intreb: ma, dar omul asta nu-i cumva presedinte de aproape 10 ani?

Nu a promis el modernizarea statului? Ce intelege el prin modernizare si cu ce realizari vine in fata noastra? Pana una alta, eu ma uit la mine, in satul in care locuiesc, si vad ca nu numai aici, ci in toata comuna nu exista o cresa pentru copii.

Exista un spital care, chiar cand a fost facut sa arate ca nou, a fost inchis de Guvernul Boc. Ma uit si pe strada si vad ca nu am canalizare, nici asfalt. Stim, crese nu sunt nici la orase destule, dar vi se pare normal?

Unde-i modernizarea? Cum iti permiti sa vorbesti, ca presedinte, de natalitatea scazuta a Romaniei si de faptul ca mamicile nu se mai prea inhama la facut copii? Sa vorbesti, dupa ce le vei oferi toate conditiile pentru cresterea si educatia celor mici. Sa vorbesti atunci cand, daca vei fi nevoit sa iei masuri austere, sa nu incepi cu trusoul bebelusilor, cu laptele praf pentru bebelusi sau cu taierea celor 200 de euro ce erau dati tinerilor casatoriti.

Cum sa simti ca stai intr-un stat modern, pe deasupra si membru al Uniunii Europene, cand tu pleci la munca in cizme de cauciuc, pentru ca, pana la o bucata de sosea care trece prin sat, te afunzi in noroi? Se da din gura de 10 ani, insa cuvintele sunt de prisos, in lipsa unor lucruri palpabile. Cum sa nu ma enervez cand vad ca aceleasi persoane care construiau sali de sport in sate cu cateva sute de locuitori sau faceau terenuri de fotbal in panta, vin acum si ne dau lectii despre cum se cladeste Romania.

Cum sa nu te enervezi cand auzi strigand hotii persoane care numarau alandala in Parlament la votul unei legi. Mai poti sa fii linistit cand afli ca oricine este de vina pentru haosul din Romania, numai tu esti picatura de roua, in ciuda celor 10 ani in functia de sef al statului. Cum, nu are atributii seful statului in acest sens? Dar 6 mai 2010 ce a fost? Pe scurt, asta nu-i tara, e o arena de circ.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#plitica Romania, #stat modern Romania, #guvern modernizare Romania , #guvern