Salariile bugetarilor, misiunea cea mai grea

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 18:31
7119 citiri
Salariile bugetarilor, misiunea cea mai grea
Foto: gov.ro

Legea privind salarizarea unica a bugetarilor a facut un pas important inainte. Practic, primul concret. Principiile viitoarei reglementari, adoptate miercuri in sedinta de Guvern, sunt, cel putin la prima vedere, corecte.

Astfel, raportul dintre cel mai mic si cel mai mare salariu din sistemul bugetar va fi de 1 la 15, fata de 1 la 72 cat este in prezent. Decalajul ar trebui adus in limite normale pana in 2013, spune ministrul Marian Sarbu, desi surse din Coalitie vorbesc despre 2015.

Pana la termenul la care va fi aplicata noua grila de salarizare, care o fi el, salariile mari din sistem, adica cele care depasesc salariul presedintelui Romaniei, ales drept etalon, vor fi inghetate pentru a permite corelarea lor cu celelalte salarii, care ar urma sa fie majorate incepand cu 1 ianuarie anul viitor.

Cele mai mici salarii ar urma sa faca salturile cele mai mari. In mod concret, potrivit ministrului Muncii, salariul minim din sistem va ajunge de la 600 de lei la 1.500, 1600 de lei. Sa deducem, aplicand raportul enuntat, ca salariul maxim de bugetar va fi in jur de 24.000 de mii de lei?

Ponderea sporurilor in venituri nu va putea depasi 30%. Niciun salariu nu va fi micsorat si, foarte important, guvernul pare sa fi renuntat la aberatia impozitarii cu 90% a sumelor care depasesc salariul presedintelui.

Sigur, ar fi ideal ca salariile foarte mari, adesea nejustificate, sa scada, insa un drept castigat e greu de retras si salariatul cu pricina ar avea sanse foarte mari sa castige un eventual proces.

De la aceste principii, corecte, pana la lege este insa, din nefericire, o cale lunga plina de obstacole, care s-ar putea dovedi fatale pentru hotararea actualei puteri de a vedea reglementarea publicata in Monitorul Oficial pana la 1 ianuaire 2010.

Rezistenta din sistem

Cele mai mari obstacole vin chiar din sistem si reprezinta motivul pentru care legea salarizarii bugetarilor, mereu invocata, a ramas pana acum la nivel de intentie.

In primul rand, este foarte dificila echivalarea functiilor. Deja scandalul a inceput: de ce profesorul sa fie platit cat plutonierul major, si medicul primar cat tenorul? Complicat, dar nu imposibil!

Pe de-o parte nu trebuie a reinventam noi apa calda. Astfel de legi exista in multe tari europene si putem sa ne inspiram din felul in care functioneaza acolo sistemul. Pe de alta parte, dificil este pana sunt stabilite crieriile de ierarhizare. Daca ele sunt corecte, completarea grilei devine o operatiune matematica cu rezultate greu de contestat. Trebuie sa fim, totodata, constienti, ca niciodata nu va fi chiar toata lumea multumita.

Pe de alta parte, poate ca grila ar trebui sa tina cont nu numai de criterii general aplicabile tututor detinatorilor unei functii, ci si de criterii individuale de performanta. Si asta s-ar putea realiza prin stabilirea unor limite minime si maxime pentru fiecare pozitie, astfel incat sa fie posibila o diferentiere, macar simbolica, in functie de performanta.

De exemplu, doi medici primari cu performante diferite sa castige diferit, intre salariul minim si cel maxim stabilite pentru pozitia lor.

Cea mai mare rezistenta din sistem nu va veni insa din partea sindicatelor nemultumite de ierarhizari, ci din partea privilegiatilor actualului sistem. Institutiile cu epoleti, ministerul de Externe si Justitia boicoteaza fara perdea intreg demersul care le lezeaza grav privilegiile. Acolo sunt cei mai multi dintre bugetarii ale caror lefuri ar fi inghetate in urmatorii ani.

In plus, legea salarizarii bugetarilor ar putea fi urmata de anularea legilor speciale in domeniul pensiilor, ceea ce ar reprezenta un adevarat dezastru pentru angajatii acestor institutii care primesc pensii cu mult mai mari decat contributiile lor.

Un test de seriozitate

Dar sa zicem ca aceste obstacole vor fi depasite si legea va fi adoptata. Asta nu inseamna insa ca va fi si aplicata, dupa cum numai ce a dovedit legea privind lefurile profesorilor.

Pentru a ajunge de la decalajul actual la cel preconizat, intre cel mai mic si cel mai mare salariu, fara a reduce lefurile mari, cele mici, majoritare, trebuie sa faca salturi uriase incepand de anul viitor. Adica in plina criza sau pe fondul efectelor acesteia.

Poate ca din acest punct de vedere cel putin, stabilirea termenului in 2015 este cu mult mai realista.

Sa speram ca intreg demersul va fi dus la bun sfarsit, pentru ca altfel o reglementare extrem de importanta va fi aruncata in derizoriu odata cu ultimul strop de credibilitate a guvernantilor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#lege salarizare unica, #Guvern salarii bugetari , #guvern