Salariile nesimtite revin in agentiile si companiile de stat

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 21:54
6409 citiri
Salariile nesimtite revin in agentiile si companiile de stat
Foto: Arhiva

Salariile si indemnizatiile foarte mari, numite "nesimtite" de premierul Emil Boc, platite in agentiile si companiile de stat revin in 2011.

Astfel, sefii de regii, agentii sau companii de stat vor obtine din ianuarie 2011 salariile pe care le aveau inainte de 1 ianuarie 2009, relateaza Realitatea Tv.

In aceste conditii, directorul Hidrolectrica va primi un salariu de 27.000 de lei, directorul Societatii Gaze Naturale Romgaz Medias va primi 28.000 de lei, directorul Autoritatii Aeronautica Civila Romana va incasa 19.650 de lei, directorul Registrului Auto Roman va lua 20.000 de lei, iar directorul Administratiei Fluviala a Dunarii de jos va fi platit cu 18.000 de lei.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2009 aceste salarii "nesimtite" au fost plafonate la nivelul salariului unui secretar de stat, ajungand la suma de 4.800 de lei, insa la doi ani dupa aceasta decizie, salariile revin la nivelul "normal".

Purtatoarea de cuvant a Guvernului Boc, Ioana Muntean, a anuntat miercuri seara ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a semnat un memorandum prin care se pastreaza sistemul din 2010. Cu toate acestea, exista o problema: acest memorandum nu are putere legala.

"Cred ca Guvernul nu doreste sa limiteze veniturile directorilor de companii pe care tot el i-a pus. Acestia sunt pusi de PD si au sarcina de a strange bani. Un memorandum este un fel de a spune ca vreau sa ma ocup de un lucru si sa imi dea Guvernul voie sa ma ocup peste cinci ani", a declarat Cristian Adomnitei la RealitateaTV. Nemultumita de aceasta decizie s-a aratat si Ecaterina Andronescu.

Intr-o interventie in direct la Realitatea TV, Ioana Muntean a tinut sa inceapa discutia prin "a se minuna" de salariile de pe vremea Guvernului Tariceanu.

"Directorii generali primesc indemnizatii in cuantumurile lui 2010 pana cand vor fi aprobate bugetele de venituri si cheltuieli pe 2011. Ministrii actioneaza in baza unui mandat venit de la Guvern, daca nu, raspund cu funcita, la fel si directorii actioneaza pentru fiecare decizie in baza unui mandat, iar acest mandat a fost oferit prin acest memorandum", a declarat Muntean.

Intrebat de ce nu s-a rezolvat toata aceasta poveste printr-o ordonanta, purtatorul de cuvant al Guvernului a mentionat ca "in aceasta perioada Guvernul nu poate emite ordonante de urgenta pentru ca Parlamentul este in vacanta", desi intrebarea se referea la o ordonanta, nu la o ordonanta de urgenta.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#salarii nesimtite companii stat, #salarii nesimtite Guvern, #salarii nesimtite bugetari , #guvern