Sedinta comuna de guvern Romania-Bulgaria, la Craiova - ce se discuta

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 18:22
2924 citiri
Sedinta comuna de guvern Romania-Bulgaria, la Craiova - ce se discuta
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernele Romaniei si Bulgariei se reunesc, vineri, la Craiova, intr-o noua sedinta comuna, pentru discutii privind proiecte de colaborare in energie, transporturi, dezvoltare regionala, turism, precum si despre Strategia UE pentru regiunea Dunarii.

"O atentie deosebita va fi acordata coordonarii in plan european, avand in vedere obiectivele comune si pozitiile apropiate pe multiple dosare de actualitate, precum consolidarea Uniunii Economice si Monetare, Planul Juncker, aderarea la spatiul Schengen, Parteneriatul Estic", se arata intr-un comunicat al Guvernului de la Bucuresti.

Noua sedinta comuna de guvern Romania-Bulgaria

Cu ocazia reuniunii, va fi andosata o Declaratie politica la nivel celor doua guverne si vor fi semnate, intre ministerele de resort din Romania si Bulgaria, o serie de acorduri si protocoale in domeniul afacerilor interne, energiei, sanatatii si situatiilor de urgenta, fiscalitatii (evitarea dublei impuneri), turismului.

Sedinta comuna de guvern romano-bulgara va fi precedata de o reuniune trilaterala, la nivel de prim-ministri, intre Romania, Bulgaria si Serbia.

Agenda de discutii a reuniunii trilaterale cuprinde stadiul si perspectivele cooperarii in domeniile: energie, transporturi, afaceri interne, agenda digitala/telecomunicatii si proiectele care vor fi promovate in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii.

Sedinta comuna de Guvern Romania-Israel marti la Ierusalim

Va fi analizata situatia interconectarii infrastructurii celor trei tari (rutiera, cale ferata, conectare retele de electricitate si gaze), precum si modalitatile de atragere de fonduri pentru finantarea acestora.

Procesul de aderare a Serbiei la UE si evolutiile regionale de interes (Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic) vor figura, de asemenea,pe agenda de discutii.

In martie anul trecut, Guvernele roman si bulgar s-au reunit in sedinta comuna la Ruse (Bulgaria), la reuniune fiind prezent si atunci prim-ministrul Serbiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sedinta guvern Romania Bulgaria, #sedinta guvern Craiova , #guvern