Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sedinta de guvern anuntata pentru azi nu va mai avea loc UPDATE Explicatia lui Dragnea

Luni, 11 Martie 2019, ora 14:11
6492 citiri
Sedinta de guvern anuntata pentru azi nu va mai avea loc UPDATE Explicatia lui Dragnea
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Sedinta de Guvern, programata a se desfasura luni, de la ora 11:00, a fost amanata pentru marti.

Potrivit Executivului, intrunirea Guvernului ar putea avea loc, cel mai probabil, de la ora 14:00, arata Agerpres.

Motivul amanarii, potrivit sursei citate, tine de faptul ca, luni, Consiliul Economic si Social nu s-a intrunit pentru a da aviz pe proiectul de ordonanta de urgenta promovat de Ministerul Finantelor Publice privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe 2019.

UPDATE Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca amanarea s-a decis, deoarece era nevoie de avizul Consiliului Economic si Social, iar unii conducatori ai acestui for nu sunt in tara:

"Era nevoie si de avizul Consiliului Economic si Social. Conducatorii nu sunt in tara, se vor intruni maine si dupa sedinta CES va avea loc sedinta de guvern. Asta e explicatia pe care am primit-o si eu".

Guvernul ar putea adopta aceasta ordonanta, dupa ce Curtea Constitutionala a admis sesizarea presedintelui Klaus Iohannis pe aceasta tema, conform News.ro.

Liviu Dragnea a anuntat saptamana trecuta ca, odata rezolvata aceasta problema, bugetul va fi repede votat, intrucat nu considera ca sunt necesare modificari. Bugetul ar putea fi trimis din nou la Cotroceni, pana la finalul saptamanii.

Pe ordinea de zi anuntata de Palatul Victoria se afla un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea prevederilor privind Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, un proiect pentru o hotarare de guvern (HG) privind darea in administrarea Curtii de Conturi a unui imobil situat in judetul Prahova, dar si o HG referitoare la domeniul public al judetului Bihor.

Totusi, Executivul ar putea adopta si o OUG pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pentru acest an.

Actul normativ este necesar dupa ce CCR a admis sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind aspecte de neconstitutionalitate prevazute de Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Vezi si CCR a motivat de ce a decis ca Legea plafoanelor e neconstitutionala

Legea a fost modificata, la scurt timp dupa adoptare, pentru a permite ajustarea deficitului pentru anul 2019 de la 2,55%, cat a fost prevazut initial, la 2,76% cat a crescut in urma adoptarii in plenul Parlamentului a amendamentului privind majorarea alocatiilor pentru copii.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Slobozia, ca "bugetul a fost construit foarte bine si foarte riguros" si nu este nevoie de modificari asa cum a cerut presedintele Klaus Iohannis. Dragnea preciza ca, daca Guvernul va adopta o ordonanta pentru aprobarea plafoanelor, va fi aprobat si retrimis la Cotroceni bugetul pentru anul 2019.

"Daca Guvernul va adopta ordonanta de urgenta pentru legea pentru aprobarea plafoanelor bugetare, atunci saptamana viitoare vom adopta bugetul si vom retrimite la Cotroceni acestui domn, daca il gasim acolo, sa semneze si sa promulge, sa se publice, pentru ca milioane de copii din Romania sa beneficieze de alocatii si programele de investitii sa inceapa sa se deruleze in forta", a spus, sambata, Liviu Dragnea.

Duminica, la Calarasi, liderul social-democrat a afirmat ca "teoretic" miercuri ar trebui sa aiba loc o sedinta a plenului reunit al Parlamentului "pentru a-i trimite din nou bugetul lenesului de la Cotroceni, poate gaseste pe cineva sa-i ia mana sa semneze".

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, apreciind ca acest lucru este necesar intrucat alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentata pe o prognoza nerealista, iar pe de alta parte, nu asigura o reala functionare a unor institutii publice cu rol esential in societate.

Citeste si Inca o rafala de la Cotroceni: Parlamentul sa faca un buget credibil. Sa nu impovareze viitorul economic al romanilor

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sedinta Guvern 11 martie, #sedinta Guvern OUG plafoane , #guvern
Comentarii
Poza Liandra
Liandra
rank 5
Poza basil
basil
rank 5