Sedinta de guvern s-ar putea sa nu mai aiba loc nici joi

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 19:39
3021 citiri
Sedinta de guvern s-ar putea sa nu mai aiba loc nici joi
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Sedinta de guvern, programata pentru joi, nu se va mai desfasura, au declarat surse oficiale citate de Agerpres.

Initial, sedinta din aceasta saptamana a Executivului ar fi trebuit sa aiba loc marti, la ora 12:00, dar nu s-a mai putut tine din cauza reprezentantului Ministerului Justitiei, care nu s-a prezentat la Palatul Victoria.

Ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, si-a delegat atributiile secretarului de stat Mariana Mot, iar aceasta l-a anuntat, marti, pe premierul Grindeanu ca nu poate veni la sedinta de guvern pentru ca se simte rau.

Apoi, purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu, a declarat ca sedinta va avea loc joi.

"Se amana sedinta de guvern pentru joi, cand premierul este convins ca toti ministrii vor veni la sedinta", a spus Alina Petrescu.

Ponta: Marianei Mot i s-a facut rau dupa ce a sunat-o liderul PSD de la Olt

Ce proiecte erau pe agenda lui Grindeanu

Printre proiectele de acte normativ care ar fi putut fi incluse pe agenda Guvernului Romaniei se numara si un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Anexei nr.1 la Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

La Anexa 1 a respectivei ordonante se precizeaza care este nivelul tarifului de utilizare a drumurilor nationale.

De asemenea, pe ordinea de zi s-ar mai fi putut afla proiecte de hotarare privind aprobarea bugetului pentru mai multe institutii ale statului.

Un alt proiect de hotarare ce se putea regasi pe ordinea de zi este cel privind transmiterea din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia a unor constructii aflate in administrarea Penitenciarului Craiova din subordinea Adminstratiei Nationale a Penitenciarelor, in vederea scoaterii din functiune si demolarii.

In plus, la capitolul rapoarte, pe ordinea de zi era Carta Alba a Apararii.

Guvernul Grindeanu a fost demis, dupa ce motiunea de cenzura a trecut

Guvernul Sorin Grindeanu a picat, miercuri, in urma votului motiunii de cenzura. Este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un guvern a fost demis de propriul partid.

Iata cele mai noi evolutii de pe scena politica si cum va arata noul Guvern PSD-ALDE

241 de parlamentari au votat in favoarea motiunii, cu 8 peste minimul necesare. Majoritatea alesilor au aratat bilele inainte sa le bage in urne. Primele calcule arata ca parlamentari ai minoritatilor nationale au contribuit la votarea motiunii de cenzura.

Mingea este acum la presedintele Klaus Iohannis, unde majoritatea parlamentara va merge luni cu propunere de premier.

Seful statului va invita, luni, la Palatul Cotroceni, reprezentantii partidelor parlamentare pentru consultari in vederea formarii unui nou guvern.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sedinta guvern, #guvern Grindeanu demis, #motiune cenzura guvern Grindeanu , #guvern