Seful Corpului de Control al premierului dezvaluie: 100 de euro pe zi ne costa masina unui demnitar. Ancheta asupra defrisarilor, aproape gata

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 09:15
4722 citiri
Seful Corpului de Control al premierului dezvaluie: 100 de euro pe zi ne costa masina unui demnitar. Ancheta asupra defrisarilor, aproape gata
Foto: captura Digi24

Nu mai putin de 100 de euro pe zi ne costa masina de serviciu folosita de diversii sefi, mai mari sau mai mici, din institutiile publice. Si sunt sute de mii de directori, sefi de birouri, de departamente si servicii din toate institutiile publice ale statului au dreptul, si in multe cazuri, si beneficiaza de masina de serviciu.

Dezvaluirile au fost facute de Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului, la emisiunea "In fata ta", de la Digi 24.

Ancheta asupra masinilor de serviciu ale demnitarilor si sefilor din administratia publica a fost demarata dupa ce premierul Dacian Ciolos a vazut, la un moment dat, pretul pe care Guvernul il platea, pe zi, pentru masina si sofer catre RA-APPS, institutia care pune la dispozitie aceste autovehicule.

"Demnitarii au autoturisme de serviciu pe care le pune la dispozitie RA-APPS contra unui pret lunar. Iar premierul a vazut la un moment dat pretul pe care Guvernul il platea pe zi pentru masina plus sofer catre RA-APPD, un pret foarte mare undeva la peste 100 euro pe zi. Este o cifra la fel de greu de estimat in acest moment (numarul soferilor - n.red).

Ganditi-va ca parcul administratiei publice este mult mai numeros decat era acum 10-15 ani pentru ca exista o crestere a personalului, exista entitati noi create, cuprinde zeci sau sute de mii de persoane care pot fi indreptatite la o masina de serviciu. Vorbim de sefi de institutii, directori. Sunt administratii in care coboara acest drept chiar si la nivele mai jos si atunci daca luam numarul de persoane care ar putea fi indreptatite sau se cred putem vorbi de sute de mii de autoturisme", a spus Valentin Mircea, seful Corpului de Control al Premierului, care la inceputul lunii iunie a anuntat ca renunta la masina de serviciu.

De asemenea, Valentin Mircea a anuntat ca guvernul ar putea sesiza Parchetul General in urma verificarilor efectuate, inca din ianuarie, de Corpul de Control al premierului la Regia Nationala a Padurilor.

Controlul a vizat defrisarile din ultimii ani, dar si modul in care conducerea Romsilva a vandut o parte din lemnul scos pe piata si in urma investigatiilor au fost descoperite probleme atat in gestionarea banilor.

Pe baza raportului, Guvernul va lua masuri in perioada urmatoare. "Raportul este in faza aproape finala, urmeaza a fi inaintat primului ministru, dar nu pot sa va comentez mai mult de atat. Sunt insa concluzii care vor fi utile si vor duce la unele masuri si de corectare", a declarat seful Corpului de Control, care a adaugat ca este posibil sa fie sesizat si Parchetul.

Interviul integral cu Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului, il puteti urmari duminica, incepand cu 13.05, la Digi24. Va fi abordat si subiectul sponsorizarilor primite de medici de la firme de medicamente. Seful Corpului de Control nu este de acord cu astfel de sponsorizari si considera ca sunt cel putin conflict de interese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valentin Mircea sef control premier, #masini demnitari cost, #Romsilva control defrisari, #sponsorizari medici , #guvern