Smecheriile se fac de Craciun, nu-i asa? (Opinii)

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 18:00
7308 citiri
Smecheriile se fac de Craciun, nu-i asa? (Opinii)

In politica, daca vrei sa faci ceva dubios, trebuie sa gasesti momentul potrivit, ca sa intampini cat mai putina rezistenta sau chiar sa treaca practic neobservat. De obicei, cand lumea e in vacanta. Daca e si de Craciun sau in preajma Craciunului, e perfect.

La urma urmei, chiar si "martea neagra" a fost facuta mai spre Craciun, cand toti ne gandeam la vacanta, iar o parte a parlamentarilor chiar era in vacanta.

Craciunul asta, Victor Ponta a reusit sa-si treaca in palmares o noua serie de smecherii. In primul rand cu fondul de rezerva, pe care l-a impartit - smechereste, cum altfel - primarilor, ministerului lui Dragnea si Bisericii, via Secretariatul pentru Culte, cu vreo doua saptamani inainte de Craciun. La secret. Repet, toate hotararile astea prin care se trimit bani cu miros electoral au fost la secret. Nici macar purtatorul de cuvant al Guvernului, celebrul domn Mirel Palada, nu le-a amintit, desi a amintit altele, sa le numim "cheltuielile bune". Cu astea i-o fi fost rusine.

Apropo, dupa ce l-a dat jos pe MRU, noul premier Victor Ponta promitea ca va da bani "niciodata, in niciun fel, pe criterii politice sau pentru campanii electorale, ci doar pentru situatii cu adevarat de urgenta, conform legii". Stai putin, nu asta a constituit tema de atac salbatica la adresa lui Emil Boc si a lui Mihai Razvan Ungureanu? Ba da, dar ipocrizia e mare.

In Ajunul Craciunului, Fondul a fost cheltuit total, iar ultimele milioane au mers tot spre bisericile alea bune electoral.

Tot in preajma Craciunului, BOR a primit si un hotel in Covasna. Hoteluri pentru Biserica? De ce? Ce face cu ele? Exact ce le lipsea fetelor bisericesti, nu? Mi-e greu sa inteleg aceasta risipa de bani pentru Biserica. Pentru ca de banii statului, ai nostri, e vorba.

Casa Domnului si ochiu' dracului

A primit si SRI-ul, nu e problema. Poate si SRI-ului ii lipsea un hotel, vorba aia, de ce sa judecam?

Bine, daca gandim asa, ne putem intreba si de ce sa judecam Guvernul pentru ca da ordonante de urgenta. Apropo inca o data, nu promisese tot Ponta ca, spre deosebire de Boc si Ungureanu, el nu va abuza de ordonante de urgenta, ci le va folosi doar cand e urgenta? Ba da. Unii l-au si crezut, mai ales ca are o majoritate zdrobitoare in Parlament. Atunci putem sa ne miram ca a modificat, tot prin ordonanta de urgenta, si Legea Educatiei.

Modificari? Tot smecheresti. Printre ele - se mentin in universitati "dinozaurii" din invatamantul superior, cu tot cu privilegiile lor pierdute, se pastreaza clasa a 9-a la gimnaziu, s-au scos teste de performanta si se elimina testarile adevarate ale universitatilor, care risca sa ramana tot "fabrici de diplome". Frumos, nu? Era urgent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Guvern Craciun fond rezerva, #Guvern hoteluri biserica , #guvern