Solutia Guvernului la inundatii: amenajari peisagistice si locuri de joaca

Joi, 22 Iulie 2010, ora 11:36
2572 citiri
Solutia Guvernului la inundatii: amenajari peisagistice si locuri de joaca

In timp ce mii de oameni isi vedeau munca de-o viata luata de ape, Emil Boc si ministrii sai discutau despre investii de zeci de milioane de lei in amenajari peisagistice si locuri de joaca pentru sinistrati.

Cu trei saptamani in urma, premierul Emil Boc a dat unda verde la construirea de locuri de joaca in toata Romania in 148 de unitati administrativ-teritoriale prin aprobarea HG 626/2010 care vine sa modifice anexele 1 si 2 la HG 1588/2009 privind aprobarea proiectelor selectate si a finantarii acestora in cadrul Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi, dezvaluie Financiarul.

Proiectele aprobate, ce vor aduce lucrari "peisagistice" la parcuri, sunt in suma de peste 100 de milioane de lei si au fost selectate in perioada 3-31 ianuarie 2008, in guvernarea liberalilor lui Tariceanu. Acest "grea mostenire" de care se plange Boc mereu a fost periata putin, astfel incat sa poata fi rasplatiti si primarii localitatilor unde partidul a obtinut rezultate bune.

Asa s-a ajuns ca zeci de milioane de euro sa se scurga in sate care nu au drumuri asfaltate, apa curenta sau canalizare, dar care vor avea reni si tobogane la fel ca in marile orase. Din lista aprobata 57 dintre pozitii se refera la localitati din mediul urban, iar 91 sunt comune.

14 vieti luate de ape in Dorohoi, compensate cu amenajari pesisagistice

Potrivit reprezentantului in teritoriu al guvernului, inundatiile de la sfarsitul lunii iunie au provocat pagube de 25 de milioane de euro in judetul Botosani.

La Dorohoi, insa, a doua zi dupa ce 14 persoane si-au pierdut viata din cauza viiturilor, au fost alocati peste 200.000 de euro pentru "amenajari peisagistice".

Nici judetul Neamt nu a fost ocolit de inundatii in acest an, dar politicienii au alte prioritati decat masurile de protectie impotriva calamitatilor.

In celebra lista de 100 de milioane cu locuri de joaca se regaseste si orasul Roznov, caruia i s-a aprobat proiectul de "imbunatatire a calitatii mediului prin reabilitarea parcului" la care statul a dat suma de 394.509,32 lei. Asta dupa ce cu trei zile inainte o furtuna a maturat chiar primaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inundatii Moldova Guvern bani, #amenajari peisagistice Guvern, #locuri joaca guvern , #guvern