Tismaneanu: Ponta, un plagiator dovedit, nu-mi poate ierta pozitiile extrem de critice la adresa sa

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 22:43
4494 citiri
Tismaneanu: Ponta, un plagiator dovedit, nu-mi poate ierta pozitiile extrem de critice la adresa sa
Foto: Libertatea

Vladimir Tismaneanu, fost presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) neaga acuzatiile lansate de Corpul de control al premierului, potrivit carora in perioada exercitarii functiei sale ar fi fost savarsite fapte de natura penala, afirmand ca acestea sunt generate de pozitiile sale "extrem de critice" la adresa lui Victor Ponta si a USL.

Corpul de control al premierului a anuntat, intr-un comunicat, ca va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu posibile fapte de natura penala comise in perioada 2010-august 2012 la IICCMER, prin efectuarea unor cheltuieli de servicii si deplasari. Sunt vizate inclusiv cheltuieli legate de serviciile contractate pentru fostul presedinte al Consiliului Stiintific al institutului, Vladimir Tismaneanu, si directorul Mihail Neamtu.

Nereguli la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului - vor fi sesizate organele de urmarire penala

Vladimir Tismaneanu aminteste pe blogul sau ca functia de presedinte al Consiliului Stiintific al IICCMER, in care a fost numit de premierul Emil Boc, in februarie 2010, pentru o perioada de cinci ani, a fost neremunerata.

"Victor Ponta, un plagiator dovedit, nu-mi poate ierta pozitiile extrem de critice la adresa sa si a USL. Se amesteca deliberat doua planuri: cel stiintific si cel politic. Eu stiu sa le disting. Victor Ponta nu. In plan stiintific el nu exista (ori chiar mai rau). Nu sunt membru al niciunul partid politic, nu am obligatii politice de niciun fel, nicaieri in lume. Am fost, sunt si voi ramane politolog, om de stiinta", scrie Vladimir Tismaneanu.

Institutul i-ar fi decontat lui Vladimir Tismaneanu convorbiri telefonice de 43 de mii de lei pentru trei luni, fara baza legala.

"Notele telefonice exprima legatura permanenta pastrata cu IICCMER pe care, prin HG, l-am coordonat, impreuna cu Consiliul Stiintific", explica profesorul.

Acesta mai precizeaza ca rapoartele corpului de control al SGG nu sesizau nimic grav pana sa devina premier Victor Ponta.

"In opinia mea, Guvernul face abuz in serviciu instrumentind politic chestiuni administrative si pune statul roman intr-o pozitie jenanta in raport cu comunitatea stiintifica internationala, amestecand specialisti cu greutate din lumea academica occidentala in scandaluri cu miza meschina.

Cred ca publicarea in scop de campanie electorala a unui document intern al guvernului, inainte de a fi prezentat celor direct interesati, inclusiv subsemnatul, spune totul despre mizeria morala la care s-a ajuns in Romania lui Ponta si Antonescu", incheie Vladimir Tismaneanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valdimir Tismaneanu Ponta acuzatii penale, #Tismaneanu Institut Investigare Crime , #guvern