Un guvern si o coalitie de 3,5% competenta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 12 Iulie 2011, ora 14:06
5490 citiri
Un guvern si o coalitie de 3,5% competenta (Opinii)

Coalitia l-a luat in suturi pe Daniel Funeriu pentru rezultatele la bacalaureat, atat de costisitoare din punct de vedere electoral. Si tare ma tem ca pana in toamna fie pleaca, fie o lasa mai moale sa treaca toti cei de care domnul Bondrea are nevoie la Spiru, iar partidele la vot, anul viitor.

Adica ministrul Educatiei ar putea plati scump unul dintre lucrurile bune pe care le-a facut. In schimb, Coalitia nu este deloc, dar deloc ingrijorata de absorbtia fondurilor europene. M-as fi asteptat ca aceasta tema sa-i arda pe liderii partidelor aflate la guvernare, caci din banii pusi la dispozitie din 2007 pana in 2013 am consumat 3,5%.

Daca ne comparam cu Polonia - 100% sau Ungaria - 80%, suntem de pe alta planeta. 3,5% a fost in stare sa acceseze in mod real Guvernul in conditiile in care Emil Boc a stabilit absorbtia fondurilor europene drept obiectiv principal de cand a preluat primul mandat in 2008. Asta e masura competentei sale - 3,5%.

Dar la accesari din pix nu-l intrece nimeni. Caci cifrele oficiale vorbesc de 11% absorbtie, tot mizerabila, incluzand si banii avansati de Bucuresti si nedecontati inca. Adica 3,5% competenta si 7,5% minciuna.

Elena Udrea se lauda cu 20%, dar uita sa scada avansul, sa mentioneze banii blocati si faptul ca o parte din blocaj este provocata de incompetenta unei institutii din subordinea sa, care ar fi trebuit sa verifice tocmai corectitudinea folosirii banilor. Toate acestea sunt motive de demisie, nu de lauda.

Daca presedintii de consilii judetene au furat, au facut-o sub privirile ingaduitoare, daca nu in complicitate cu Ministerul Dezvoltarii.

A platit cineva pentru dezastrul fondurilor europene, a plecat vreun ministru din aceasta cauza? Este un motiv mai mult decat intemeiat pentru schimbarea insusi premierului "3,5% compententa". Dar Emil Boc pare batut in cuie pe scaunul din Palatul Victoria, iar codasii sunt aparati de socoteli politice esentiale.

Dupa o analiza tot pentru aflare in treaba, Cabinetul a plecat catre manifestari campenesti sa ia contact cu poporul si sa-i comunice direct ce minunat conduce tara. Despre fonduri europene mai discutam la toamna, cand ne-om intoarce bronzati, odihniti si ghiftuiti.

M-as fi asteptat ca in Coalitie sa nu se aseze geana pe geana la gandul ca, din cauza rezultatelor mizerabile de acum, in urmatorul exercitiu bugetar vom primi mai putini bani. M-as fi asteptat sa fie cerute notele explicative ale ministrilor codasi, sa fie cautate solutii rapide pentru infiintarea noului minister, sa fie cautate calcule febrile pentru o sesiune parlamentara extraordinara pe aceasta tema.

Dar de ce atata graba? Urmatorul exercitiu incepe de-abia dupa alegerile de la anul. Adica in alta era. Cine stie cine va fi atunci la guvernare? Si cine o sa fie o sa dea vina pe mostenire, pe ungurii care vor Ardealul, pe rapitorii de copii din ambulante, pe titularii de bloguri si alti dusmani ai poporului care ne-au impiedicat sa luam banii si ne-au fortat sa-i fraudam pe cei luati.

Nu fondurile europene ne ard pe noi acum. Ci milionul de voturi pe care-l pierdem din cauza exigentei unui ministru care habar nu are de politica. Cui ii pasa de valoarea diplomei, cui ii pasa de nivelul real de pregatire, cui ii pasa cati tampiti licentiati ajungem sa avem? Importante sunt voturile si linistea domnului Bondrea, asa ca sa-si bage mintile in cap Daniel Funeriu. Coalitia 3,5% competenta vegheaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#absorbtie fonduri europene romania, #Coalitie Funeriu rezultate Bac , #guvern