Vasile Dancu, audiat marti in Parlament dupa ce luni seara i s-a facut rau

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 07:21
2660 citiri
Vasile Dancu, audiat marti in Parlament dupa ce luni seara i s-a facut rau
Foto: Facebook/ Vasile Dancu

Vasile Dancu, propus pentru postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, va fi audiat marti, la ora 09:00, in comisiile parlamentare.

Audierea sa in comisiile de administratie publica era programata luni seara, la ora 18.00, insa a fost amanata pentru ca ministrul propus nu s-a simtit bine. Se pare ca Dancu a suferit o cadere de calciu, pe fondul oboselii, au declarat surse politice pentru Mediafax.

El a fost consultat la Parlament de un echipaj SMURD, dupa care a fost dus cu o ambulanta la Spitalul Universitar de Urgenta.

Audieri maraton pentru ministrii lui Ciolos: Avize pe banda rulanta, dar si scandaluri. Vezi cum s-au prezentat tehnocratii

Sursele citate au declarat ca, ajuns la spital, Dancu a solicitat sa mearga la o clinica privata pentru a face investigatii.

Cine e Vasile Dancu

Fost senator si europarlamentar si unul din liderii Grupului de la Cluj din PSD, alaturi de George Maior, Ioan Rus, Dancu a fost membru al PSD timp de aproape zece ani, pana in 2008, iar in Guvernul lui Adrian Nastase a detinut portofoliului Informatiilor Publice.

Ciolos explica de ce l-a ales pe Dancu in Guvern

In prezent, Dancu este presedintele casei de sondare IRES, profesor de sociologie la Babes-Bolyai, profesor la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" a SRI.

Cine sunt ministrii din Cabinetul Ciolos

De asemenea, face parte din Colegiul editorial al Revistei romane de studii de intelligence a SRI si preda si la Scoala politica organizata de UNPR.

Vasile Dancu este membru ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societatii Sociologilor din Romania si al Asociatiei Sociologilor din Romania.

Este fondator al saptamanalului regional Transilvania Reporter si al Revistei Sinteza - revista de cultura si gandire strategica. Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Guvernul Ciolos: Blaga il apara pe Dancu, dupa ce Stolojan l-a atacat

In urma cu o luna, Liviu Dragnea, presedinte interimar al PSD la acea vreme, a facut un apel catre Dancu, caruia i-a cerut sa revina in PSD: "Il rog pe Vasile Dancu sa se apropie mai tare de partid. Il consider unul dintre cei mai buni sociologi din Romania si cred ca nu doar eu si, te rog Vasile, sa vii mai aproape de partid. Si noi avem nevoie de tine, si societatea".

Ministrii propusi de Ciolos, avize favoravile

Toti ministrii propusi in guvernul premierului desemnat Dacian Ciolos si care au fost audiati luni in comisiile de specialitate ale Legislativului au primit avize favorabile.

Ciolos o retrage pe Guseth de la Justitie: E si vina ei

Ciolos a anuntat insa luni noaptea ca a decis sa o retraga pe Cristina Guseth din echipa guvernamentala cu care urmeaza sa mearga marti in Parlament sa ceara votul de investitura, cu toate ca aceasta obtinuse aviz pozitiv in comisiile de specialitate.

"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere", a scris pe Facebook Dacian Ciolos, in jurul orei 01:30.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Vasile Dancu audiat copisii, #Vasile Dancu guvern Ciolos, #Vasile Dancu ministrul Dezvoltarii Regionale , #guvern