Vezi cat au donat demnitarii in fondul de solidaritate

Miercuri, 11 August 2010, ora 10:49
2951 citiri
Vezi cat au donat demnitarii in fondul de solidaritate

Dupa ce a dat tonul donatiilor, fiind prima persoana care si-a virat salariul pe luna mai, in valoare de 6.702 lei, in contul de la Trezorerie, presedintele Traian Basescu nu se mai regaseste pe lista donatorilor si pe luna iulie.

Ministerul Finantelor a dat publicitatii marti sumele precum si lista persoanelor care au facut donatii in contul deschis la Trezorerie si au fost de acord cu dezvaluirea identitatii, scrie Gandul.

Pe lista se afla ministrul Adriean Videanu precum si alte 26 de persoane din ministerul pe care acesta il conduce, de la consilieri personali la directori de directii.

Cel mai generos, atat in luna iunie cat si in iulie, a fost secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, un om de afaceri din Piatra Neamt, care a donat in fiecare luna cate 22.064 lei.

Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, a declarat pentru cotidianul citat ca face aceste donatii pentru ca intelege ca bugetul statului are nevoie de ajutor. "Donatia am facut-o in calitate de presedinte al Comisiei de Prognoza. Eu lucrez cu cifrele, am o imagine mai clara a deficitului bugetar. Cand exista un anumit necaz, fiecare trebuie sa ajute, si de la nivel micro si de la nivel macro", a declarat Ion Ghizdeanu, in dreptul caruia pe lista publicata marti de Finante este scrisa suma donata de 2.100 lei.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a contribuit in iulie cu 2.361 lei pentru diminuarea efectelor crizei, figurand pe locul sapte in topul sumelor donate de persoane fizice.

Pe locul doi in top s-a clasat Turlea Marian, directorul de Cabinet al ministrului Videanu, care a donat de 4,5 ori mai mult decat seful sau, respectiv 10.823 lei. Si Radu Adrian, secretar general la Ministerul Economiei, a renuntat in luna iulie, in favoarea bugetului de stat, la 9.948 lei.

Intre cei care au donat sume mici pentru diminuarea efectelor crizei economice, dorind ca identitatea lor sa nu fie facuta publica, se numara un sef de stat major al Armatei si un director de la o societate de termoficare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#donatii cont solidaritate, #donatii demnitari, #donatii Videanu , #guvern