Zi cruciala pentru Guvernul Boc: se decide sau nu remanierea?

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 10:32
2314 citiri
Zi cruciala pentru Guvernul Boc: se decide sau nu remanierea?
Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc se va intalni, duminica, la ora 19.00, la Snagov, cu parlamentarii partidului, presedintii organizatiilor judetene si europarlamentarii democrat-liberali pentru a decide daca si cum va fi remaniat Guvernul, la intalnire fiind asteptat sa participe si presedintele Traian Basescu.

Reuniunea, la care presa nu are acces, vine la doar cateva zile dupa ce Cabinetul Boc a trecut cu bine peste motiunea de cenzura depusa de Opozitie. Si asta pentru ca, atat inainte cat si dupa acest vot decisiv pentru Guvernul Boc, au existat numeroase voci in partid care au sustinut ca o remaniere guvernamentala este absolut necesara, atat pentru ca o parte dintre ministri nu au avut o activitate pe masura asteptarilor, dar si pentru recastigarea increderii populatiei.

Ioan Oltean, Cristian Preda, Sever Voinescu sau Cezar Preda au pus in repetate randuri problema improspatarii Guvernului, in timp ce alti lideri ai PD-L, mai ales din randul ministrilor, au apreciat ca acest lucru nu ar fi benefic acum, ci actualul cabinet ar trebui lasat sa implementeze masurile de austeritate pe care si-a angajat raspunderea iar bilantul activitatii lor sa se faca peste cateva luni.

Sever Voinescu: Remanierea Guvernului trebuie sa aiba loc a doua zi dupa motiune

Cezar Preda i-a cerut lui Boc demisia lui Vladescu

Stolojan: Nici vorba de remaniere

Daniel Funeriu nu e ingrijorat de o remaniere (Video)

Pe de alta parte, nu doar schimbarea unor ministri ci si modificarea structurii guvernului ar putea fi luata in discutie la intalnirea din aceasta seara de la Snagov, si asta in contextul in care vicepresedintele PD-L Liviu Negoita a avansat ideea reducerii numarului de ministere la 8, prin comasarea unora dintre ele.

Aceasta solutie pare insa cea mai improbabila, in conditiile in care pentru infaptuirea ei ar fi necesara venirea noii echipe guvernamentale in Parlament, pentru a obtine un nou vot de investitura, potrivit Constitutiei. Deputatul PD-L Sulfina Barbu a confirmat insa, intr-o emisiune la TV Ziare.com ca PD-L nu isi propune sa aduca din nou Guvernul in Parlament, lucru usor de inteles daca ne gandim ca au lipsit numai 8 voturi pentru ca motiunea de cenzura sa treaca.

Prin urmare, asa cum a declarat si vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica, duminica seara se va decide in partid soarta actualului Guvern. Sustinator al ideii de a lasa actualul Guvern in functie pentru a incerca sa puna in aplicare programul de austeritate, Stoica a spus ca exista un echilibru intre cele doua tabere din interiorul PD-L si, de aceea, nu se poate estima cine va avea castig de cauza.

Stoica: Duminica decidem daca remaniem Guvernul

Ceva mai sceptic s-a aratat deputatul PD-L Cezar Preda, un critic constant al activitatii guvernului.

"Eu cred ca nu se decide nimic. Este o intalnire formala ca toate intalnirile in acest format. Nu l-am vazut pe lista rusinii nici pe Emil Boc, nici pe Adriean Videanu, nici pe Sebastian Vladescu. M-am vazut pe mine si pe ceilalti parlamentari care loiali au votat impotriva motiunii de cenzura" , a declarat Cezar Preda pentru Mediafax, referindu-se la lista rusinii, realizata de PSD, cu parlamentarii care au votat impotriva motiunii de cenzura a social-democratilor.

O intalnire similara, tot la Palatul Snagov, avut loc si in urma cu doua saptamani. Cu toate ca nu au existat declaratii oficiale la finalul acelei intalniri, presa a aflat pe surse ca presedintele Traian Basescu a avertizat PD-L ca risca sa se "pesedizeze" si a acuzat ca unii ministri l-au "sabotat" pe premierul Emil Boc.

In ultimele zile, mai multi ministri au fost pusi de presa pe lista remaniabilililor, printre cele mai vehiculate nume fiind cele ale lui Mihai Seitan, Mihail Dumitru, Sebastian Vladescu, Radu Berceanu, Daniel Funeriu sau Vasile Blaga.

In timp ce unele mijloace mass-media sustineau ca cel putin trei dintre acestia si-au depus singuri demisia, rand pe rand atat cei vizati cat si premierul Emil Boc au dezmintit vehement acest zvon.

Mai mult, premierul a declarat in repetate randuri ca "remanierea se face, nu se discuta", refuzand sa dea mai multe informatii pe aceasta tema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#remaniere guvern Boc, #intalnire Snagov PDL Basescu , #guvern