Ambasadorul in Israel, propus ministru pentru Romanii de Pretutindeni: A fost criticat in cazul #Colectiv

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 21:17
8379 citiri
Ambasadorul in Israel, propus ministru pentru Romanii de Pretutindeni: A fost criticat in cazul #Colectiv
Foto: Facebook/Ambasada Romaniei in Israel

Andreea Pastarnac, propusa ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, este ambasador al Romaniei in Israel. In varsta de 49 de ani, ea activeaza in MAE din anul 1993 si a mai fost ambasador in Cipru, iar intre 1996 si 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

In noiembrie 2015, ea a fost acuzata de membri ai comunitatii romanesti din Israel ca nu s-a implicat in sprijinul insotitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Andreea Pastarnac s-a nascut in 24 septembrie 1967 la Brasov si este casatorita. In 1990, a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti, iar apoi a urmat cursuri de masterat, in domeniile: limba si literatura ebraica si relatii internationale (Orientul Apropiat) la Universitatea Ebraica din Ierusalim si un curs de perfectionare in domeniul relatiilor externe la Academia Diplomatica din Ministerul Afacerilor Externe din Romania si un curs de perfectionare in domeniul problematicii Orientului Mijlociu la Ministerul Afacerilor Externe din Israel.

In perioada 1991-1993, ea a fost asistent la Facultatea de Limbi Straine din Universitatea Bucuresti, Catedra de Limbi Orientale.

A intrat in MAE in anul 1993, iar in 1995-2001 a fost atasat la Ambasada Romaniei la Tel Aviv. Intre anii 1996 si 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv, cu Cursul de limba si civilizatie romana.

Apoi a fost pe rand secretar III, secretar II, director adjunct si secretar I in MAE. In perioada 2004-2005 a fost director in MAE la Directia Orientul Mijlociu si Africa.

Ulterior, ea a fost ambasador in Cipru. Pastarnac a fost numita in septembrie 2013 ambasador in Israel de catre presedintele de la acea vreme, Traian Basescu.

In noiembrie 2015, Pastarnac a fost acuzata de membri ai comunitatii romanesti din Israel ca nu s-a implicat in sprijinul insotitorilor celor doua victime ale incendiului din clubul Colectiv care au fost transferate la un spital din Tel Aviv. In replica, ambasada a sustinut ca a facut demersurile necesare pentru sprijinul acestora.

Andreea Pastarnac are un apartament in Bucuresti si un apartament si un garaj in Brasov. Ea are si doua autoturisme Mazda din 1990 si 2000. Pastarnac are in conturi 21.000 de euro, 1.400 de dolari si 2.700 de lei. Ea a incasat ca ambasador un salariu anual de 22.000 de lei si 73.500 de dolari.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Andreea Pastarnac ministru Romani Pretutindeni , #Guvernul Sorin Grindeanu