Olguta Vasilescu, trimisa in judecata pentru luare de mita, este propusa ministru al Muncii

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 16:09
79321 citiri
Olguta Vasilescu, trimisa in judecata pentru luare de mita, este propusa ministru al Muncii
Foto: Arhiva Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Olguta Vasilescu, propusa sa preia Ministerul Muncii, s-a nascut la 18 noiembrie 1974, a urmat cursurile Colegiului National de Aparare si a devenit doctor in Sociologie la Universitatea din Bucuresti. In prezent, ea este primar al municipiului Craiova, obtinand totodata si un mandat de deputat. Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si spalare de bani.

Vezi AICI lista integrala a ministrilor lui Sorin Grindeanu

Ea absolvit in 1997 Facultatea de Litere si Istorie din Craiova, specializarea romana-italiana, a urmat Colegiul National de Aparare si a devenit doctor in Sociologie la Universitatea din Bucuresti.

Olguta Vasilescu si-a inceput activitatea profesionala in 1997, cand a fost redactor la cotidianul "Cuvantul Libertatii", Craiova, dupa care a detinut functiile de sef departament Investigatii-Ancheta si redactor sef-adjunct la aceeasi publicatie.

In anul 2000 a devenit pentru prima oara deputat, iar in legislatura 2008 - 2012 a fost senator de Dolj. Din 2012 este primar al municipiului Craiova, la alegerile parlamentare din 2016 obtinand si un mandat de deputat. Ea urmeaza sa renunte la functia de primar.

Olguta Vasilescu a fost in 1991 membru fondator al Partidului Romania Mare, din 1993 conducand Organizatia de Tineret Romania Mare.

De asemenea, intre anii 2000 - 2004, ea a fost purtator de cuvant al PRM si presedinte al organizatiei de Tineret, din 2008 devenind secretar executiv PSD si vicepresedinte al filialei din Dolj. In intervalul 2010 - 2012 a detinut functiile de sef Departament PSD, purtator de cuvant al Departamentelor PSD si vicepresedinte PSD Dolj.

In prezent, Olguta Vasilescu este presedintele organizatiei municipale PSD Craiova si vicepresedinte al partidului.

Bijuteriile, cea mai mare avere a Olgutei Vasilescu

Potrivit celei mai recente declaratii de avere publicata pe site-ul Primariei municipiului Craiova, ea declara ca nu are terenuri, proprietati sau bunuri mobile pe numele ei. Totusi, ea are bijuterii cu o valoare estimata la 10.000 euro.

Olguta Vasilescu are deschise doua depozite bancare la Garanti Bank cu solduri la zi de 6.665 euro si 141.626 lei. Ea mai are un cont la Bancpost in care detine 4.112 RON. De asemenea, in declaratia de avere mai figureaza un cont mandatar financiar PSD - campanie cu un sold de 50.000 RON.

La venituri, edilul are trecute salariile incasate la Primaria Craiova, in valoare de 50.614 lei.

Judecata pentru mita si spalare de bani

In 19 iulie, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Olguta Vasilescu, pentru luare de mita si spalare de bani, alaturi de Radu Cosmin Preda si Elena Daniela Popescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri ar fi fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul "donatiilor", Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, "ca urmare a exercitarii influentei sale politice", suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain.

Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Lia Olguta Vasilescu ministru muncii Grindeanu, #Olguta Vasilescu primar Craiova ministru , #Guvernul Sorin Grindeanu