Dragnea ii da replica lui Iohannis si explica pericolele cu care se confrunta Guvernul Grindeanu

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 22:27
28881 citiri
Dragnea ii da replica lui Iohannis si explica pericolele cu care se confrunta Guvernul Grindeanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, ca se astepta la un alt discurs din partea presedintelui Klaus Iohannis la ceremonia de la Palatul Cotroceni in care membrii Guvernului Grindeanu au depus juramantul.

Asta dupa ce seful statului a avut un mesaj dur pentru noii ministri, spunandu-le pe un ton ferm ca trebuie sa livreze tot ceea ce s-a promis in campania electorala.

De asemenea, intr-o nota ironica, Iohannis l-a rugat pe Liviu Dragnea, "singurul care cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta", sa ii invete si pe noii ministri.

"M-as fi asteptat la altfel de discurs si de observatii", a spus Dragnea intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

"Nu mi-a fost usor in seara asta sa nu reactionez, dar nu o voi face, pentru ca oamenii nu ne-au votat sa ne certam, ci sa facem pentru ei o viata mai buna", a continuat seful PSD.

Liviu Dragnea a precizat ca el si-a exprimat de multe ori dorinta de dialog, insa pentru acest lucru "este nevoie de doua parti".

Pericole pentru Guvern

Dragnea a vorbit si despre cele doua pericole majore cu care se pot confrunta membrii Executivului lui Sorin Grindeanu.

"Singurele pericole ar fi sa nu inteleaga amploarea si complexitatea programului de guvernare si nerabdarea fireasca si orizontul de asteptare urias din partea populatiei. Sper (ca ministrii - n.red.) sa fi inteles ca nu merg acolo sa fie vedete la televizor, ci sa puna in practica un program de guvernare pe care romanii l-au votat si il asteapta. Alte pericole se vad la televizor: rautati, suparari, oameni care nu au metabolizat infrangerea, dar pe mine asta nu ma sperie", a declarat Liviu Dragnea.

Cu privire la referirea presedintelui Iohannis la viziunea euroatlantica a Romaniei si securitatea tarii noastre, Dragnea a spus ca "parteneriatele strategice vor fi intarite, aceste parteneriate trebuie sa prinda o substanta economica consistenta".

In legatura cu ingrijorarile ca PSD va limita puterile DNA prin Ministerul de Justitie si va impiedica lupta anticoruptie, liderul social-democrat a asigurat ca acest lucru nu se va intampla.

"De doua zile se trimit la ambasade aceste informari, ca Romania va intra in derapaj economic pentru ca acest program de guvernare e nerealist si ca PSD va subjuga Justitia. Nu e adevarat. Imi doresc ca judecatorii sa fie independenti si protejati, pe asta se bazeaza statul de drept, sa judece dupa propria constiinta si cadrul legal.

In schimb, sa nu ne facem ca nu vedem ce se intampla in ultimele zile (referire la dezvaluirile lui Sebastian Ghita - n.red.). Sper ca ce se vede in ultimele zile sa nu fie adevarat. Dar sa nu uitam ca drepturile omului trebuie sa fie respectate", a aratat Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dragnea replica Iohannis, #Dragnea pericole guvernare , #Guvernul Sorin Grindeanu