Andreea Pastarnac, propusa ministru pentru Diaspora, este contestata de sotia unui ranit din #Colectiv: Mi-e scarba!

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 14:07
12817 citiri
Andreea Pastarnac, propusa ministru pentru Diaspora, este contestata de sotia unui ranit din #Colectiv: Mi-e scarba!
Foto: Arhiva Ziare.com

Jurnalista Oana Matei, sotia lui Cristian Matei, ranit in urma incendiului din clubul Colectiv, a sustinut ca Andreea Pastarnac, ministrul propus pentru portofoliul Romanii de Pretutindeni, a mintit cand a spus in comisia parlamentara ca datorita eforturilor ei diplomatice Israelul a fost unul dintre primele state care au ajutat medical pentru tratarea ranitilor de la Colectiv.

Oana Matei a precizat ca decizia de a-l transporta pe sotul ei in Israel ii apartine, iar fosta ambasadoare nu a ajutat-o in niciun fel.

"As vrea doar sa amintesc ca, in urma eforturilor diplomatice pe care le-am facut in urma cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care au ajutat medical pentru tratarea ranitilor de la Colectiv. Cei trei tineri raniti care au ajuns in Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiunii diplomatice si al meu personal. Acest lucru a fost mentionat de doctorii romani si israelieni care lucreaza in acest spital intr-o scrisoare publica adresata opiniei publice din Romania. De asemenea, a fost mentionat de ministrul Sanatatii in momentul in care a participat la Ziua Nationala a Romaniei", a spus Pastarnac, miercuri, la audierea in comisiile parlamentare, care au avizat numirea ei la conducerea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

Reactia sotiei ranitului din clubul Colectiv:Este o minciuna sfruntata

"Este o minciuna sfruntata! Decizia de a-l duce pe Matei in Israel dupa ce a fost ranit in Colectiv a fost a mea! Aceasta individa nu a avut nicio legatura. Tot ce a facut a fost sa vina la spital cu fotograful de casa sa se pozeze cu mine. Eram atat de speriata de ce se intampla cu Matei ca nici macar nu am realizat ca a fost cineva care a facut poze. Mi-e scarba!", s-a revoltat Oana Matei, sotia lui Cristian Matei, supravietuitor in urma incendiului din clubul Colectiv, care a fost tratat in Israel.

Citeste si Ambasadorul in Israel, propus ministru pentru Romanii de Pretutindeni: A fost criticat in cazul #Colectiv

De altfel, in noiembrie 2015, mai multi voluntari care au ajutat la salvarea jurnalistilor Catalin Ilnitchi si Cristian Matei au initiat o petitie in care-i cereau presedintelui Klaus Iohannis demiterea diplomatei Andreea Pastarnac pentru minciuna. Semnatarii petitiei scriau atunci ca ambasadoarea Romaniei in Israel, aceeasi Andreea Pastarnac, nu i-a sprijinit in niciun fel pe insotitorii ranitilor la Tel Aviv. I-a invitat pe voluntari sa discute, insa tot ce a facut impreuna cu cei afectati au fost fotografii.

Andreea Pastarnac, ministru propus la portofoliul pentru Romanii de Pretutindeni, a fost avizata favorabil, miercuri, de comisiile parlamentare reunite de specialitate, cu 26 de voturi "pentru" si 13 voturi "impotriva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sotie ranit Colectiv ministru, #ministru Postarnac victime Colectiv, #ministru Postarnac Colectiv , #Guvernul Sorin Grindeanu