Opinie politica: Credeam ca PSD o sa-si bata joc, dar nu chiar asa!

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 12:53
13433 citiri
Opinie politica: Credeam ca PSD o sa-si bata joc, dar nu chiar asa!

Nu am avut niciodata vreo iluzie referitor la un nou Guvern PSD-ALDE, stiam despre ce partide vorbim. Cand am avut insa in fata lista noului Executiv si am analizat fiecare ministru in parte am realizat ca PSD si-a batut joc de tara mai mult decat as fi crezut.

Lista Guvernului Dragnea (era sa zic Grindeanu) este un amestec de oameni controversati (inclusiv oameni care in vara petreceau si cate o noapte in arest, gen ministrul Muncii), fara realizari sau "sageti" ale unor smecheri de partid care i-au trimis in Guvern cu "misiuni". Vorbim si de oameni care si-au batut joc de romani impiedicandu-i sa voteze sau de unii despre care pare evident ca sunt gata sa-si bata joc acum.

O selectie aproape intamplatoare a listei ministrilor, cu cateva dintre faptele de vitejie care ii recomanda:

- Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, omul care si-a batut joc de dreptul la vot al romanilor la prezidentialele din 2014, a fost pus (din nou) ministru de Externe.

- Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, care alaturi de alti functionari din Ministerul Sanatatii a tocat 2.5 milioane de euro pe un tur in care, chipurile, ar fi trebuit sa invete sa acrediteze spitale. Sa mai scriu cifra asta o data: 2.5 milioane de euro. Din banii romanilor. Un om care si-a pierdut dreptul de a coordona doctorate in domeniu.

- Ministrul Justitiei, Florin Iordache, isi propune nici mai mult nici mai putin decat sa dea liber la furt, prin re-promovarea amnistiei si gratierii, precum si o schimbare a legilor justitiei. La cati penali au, nici nu e de mirare, dar tot revoltator ramane!

- Andreea Pastarnac, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, despre care rudele ranitilor din Colectiv dusi in Israel spun ca nu i-a ajutat cu nimic, doar a venit sa-si faca poze la spital.

- Lia Olguta Vasilescu, trimisa in judecata intr-un dosar de coruptie si fosta membra a unui partid extremist, ministru al Muncii.

- Toma Petcu, ministru al Energiei care spune ca nu are atributii de management economic si are un CV putin cam jenant din punct de vedere al limbii romane.

- Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, fostul pepededist care "nu promite niciun kilometru de autostrada".

- Petre Daea, ministrul Agriculturii, despre care nu stii daca sa-l consideri actor de comedie, "tatal" pensiilor speciale pentru parlamentari sau prietenul marilor latifundiari din epoca Nastase precum Trita Fanita sau Culita Tarata, probabil cel mai controversat ministru al Agriculturii din ultimii ani.

Bomboana pe coliva este inexistentul premier Sorin Grindeanu, care practic a recunoscut senin ca el va fi doar un "subordonat" al condamnatului penal Liviu Dragnea. De fapt, ne puteam astepta la asa ceva inca din momentul in care am vazut ca, in 4 ani in Parlamentul Romaniei, a vorbit doar 75 de secunde! Un minut si 15 secunde. Doar de atat este capabil omul care va conduce Executivul Romaniei, care se va intalni cu sefi de state si guverne la reuniuni internationale?

Premierul pare dupa chipul si asemanarea Guvernului, adica un Executiv al Romaniei aflat total la dispozitia liderului PSD Liviu Dragnea. Ca in perioada comunista, partidul decide, Guvernul doar executa, premierul nu cracneste.

Am putea spune ca se va rade de oamenii astia in anii urmatori, insa din pacate vor rade ei de Romania! Urmeaza cativa ani grei!

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#guvernul Sorin Grindeanu, #ministri guvern Sorin Grindeanu , #Guvernul Sorin Grindeanu