Pavel Nastase, propunerea pentru Educatie: Sustinatorul lui Ponta si al profesorilor care au girat pentru cartile detinutilor

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 19:56
10916 citiri
Pavel Nastase, propunerea pentru Educatie: Sustinatorul lui Ponta si al profesorilor care au girat pentru cartile detinutilor
Foto: Facebook/Pavel Nastase

Pavel Nastase si-a luat prima licenta in 1975, l-a sustinut pe Victor Ponta in campania electorala prezidentiala din 2014 si a coordonat ca director cinci proiecte derulate din fonduri europene, valoarea acestora fiind de 27 de milioane de lei. In prezent este presedinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice (ASE).

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

Fost rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in mandatul 2012 - 2016, Pavel Nastase (65 de ani) a fost ales in urma cu un an presedinte al Senatului Universitar pentru perioada 2016 - 2020.

In 1975, Nastase a obtinut licenta in Informatica Economica, in cadrul ASE. Intre 1982 si 1986 a urmat cursurile scolii doctorale si a devenit doctor in Calcul economic si cibernetica economica. In 1989 Nastase mai obtine o diploma de licenta in Matematica la Universitatea din Bucuresti.

In decembrie 2014, Pavel Nastase il sustinea pe Victor Ponta printr-un mesaj postat de fostul premier pe blogul personal.

"Treptat, treptat oamenii au capatat incredere si in momentul de fata suntem intr-o situatie de normalitate. Noi apreciem in mod deosebit in Consiliul National al Rectorilor faptul ca primul-ministru este foarte apropiat si de educatie", se arata in mesajul lui Pavel Nastase de pe blogul lui Victor Ponta.

In urma cu un an, Nastase lua apararea profesorilor de la ASE care au girat cu numele lor caracterul stiintific al lucrarilor scrise de mai multi detinuti pentru a-si reduce din pedeapsa.

"Profesorii nominalizati nu au nicio vina din punct de vedere al controlului coordonarii stiintifice a lucrarilor. Ei au fost solicitati sa dea un aviz privind titlul si structura acestor lucrari. Fiecare pe domeniul sau de specializare. Ceea ce este prevazut in legea care reglementeaza reducerea pedepsei", declara Nastase la un post de televiziune.

Averea lui Pavel Nastase

In declaratia de avere completata in aprilie 2016, Nastase arata ca detine doua terenuri in Teleorman si Ilfov. Ca locuinte, acesta a consemnat un apartament in Bucuresti, o casa de vacanta in Sinaia si o casa de locuit in Ilfov. Familia fostului rector are un autoturism Audi, 700.000 de lei in conturi, 130.000 de euro si 35.000 de dolari.

De la ASE, Nastase a incasat anul trecut 202.000 de lei, la care se adauga salariul sotiei, Floarea Nastase, care a primit 125.000 de lei de la ASE. Din inchirierea unui apartament, cei doi au mai obtinut 15.000 de lei.

Pe diverse contracte/conventii civile, Nastase a mai incasat anul trecut 6.000 de lei si o indemnizatie de sedinta in valoare de 1.564 de lei de la Institutul European din Romania (IER). Din consiliul de administratie al IER mai fac parte Alina Bargaoanu, Dan Oancea, Razvan Theodorescu si Sergiu Celac. Pavel Nastase mai detine 20 la suta din actiuni la firma EGOVCD SRL.

Din declaratia de interese reiese ca in ultimul an Nastase a coordonat, in calitate de director, cinci proiecte derulate cu fonduri europene incepand cu 2012 si aflate in vigoare, valoarea totala a acestora fiind de 27 milioane de lei si 117.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Pavel Nastase Minister Educatie, #Pavel Nastase ASE , #Guvernul Sorin Grindeanu