Popularitatea politicienilor dupa alegeri - Ponta, depasit de Basescu si Antonescu de SRS

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 07:36
10589 citiri
Popularitatea politicienilor dupa alegeri - Ponta, depasit de Basescu si Antonescu de SRS
Foto: Facebook

Politicienii romani au inteles cat de importante pot fi retelele sociale si fie au descoperit Facebook-ul in campania pentru parlamentare, fie au sters putin praful si au inceput sa fie din nou activi.

Atacuri dure, injuraturi, "aplaudaci de partid", victorii si infrangeri, comentatori pestriti - nimic nu lipseste pe paginile principalilor politicieni romani. Scrutinul de pe 9 decembrie a schimbat insa clasamentul celor mai iubiti politicieni in mediul online - lideri de partide au fost depasiti de propriii consilieri, iar un cont scos de la naftalina la referendum a ajuns direct pe podium.

Pe Facebrands, la sectiunea politica, sunt 219 pagini, dublu fata de sfarsitul lui 2011.

Vice-resedintele Miscarii Verzilor-Democrati Agrarieni, Cezar Maroti, si-a pastrat locul fruntas in clasament. Destul de activ pe miscarea sociala, Maroti posteaza de la imagini cu animale si peisaje, pana la sondaje si linkuri catre blogul personal, adunand peste 218.000 de fani.

Cea mai spectaculoasa crestere in clasamentul popularitatii pe Facebook, dupa alegerile parlamentare, a avut-o presedintele Traian Basescu. Pe pagina oficiala Alaturi de presedintele nostru, echipa presedintelui posteaza fragmente din discursurile acestuia, linkuri catre stiri despre seful statului sau mesaje video ale lui Traian Basescu.

Scandalul Basescu si glontul de pe masa

Cu 212.832 de fani virtuali, pagina lui Traian Basescu, deschisa la referendumul din vara, a ajuns pe locul doi in top.

Urmatoarea pozitie era ocupata, inainte de parlamentare, de premierul Victor Ponta. Seful Guvernului a fost insa surclasat de consilierul sau, Remus Cernea. Proaspatul deputat a adunat peste 105.000 de prieteni pe Facebook.

Fost candidat la Primaria Capitalei si ulterior demisionar din PDL, Silviu Prigoana ocupa locul patru in topul popularitatii pe Facebook, cu 86.447 de fani. Ultima postare este insa din 11 iulie.

Coborand doua pozitii in clasament, premierul Victor Ponta ocupa locul cinci, cu 63.527 de fani. Liderul USL ii tine la curent, zilnic, pe fani cu activitatea sa, postand imagini de la intalniri oficiale ori fragmente din discursuri. In comparatie, la sfarsitul anului trecut, presedintele PSD se afla abia pe locul 10 in topul popularitatii si avea doar 2.432 de fani.

Topul popularitatii pe Internet - Antonescu si Cernea, surclasati de colegii de alianta

Pe locul sase se afla primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 44.792 de persoane care au apasat "like". Echipa edilului posteaza, in general, fotografii de la evenimente la care a participat Sorin Oprescu.

O noua prezenta in top este si tanarul democrat-liberal Cosmin Carvaci (44.243 de fani), mai preocupat insa de a-si indemna sustinatorii sa voteze participantii la emisiunile-concurs decat de politica.

Daca in urma cu un an se afla pe locul trei in top, iar inainte de parlamentare ocupa pozitia a cincea, fostul ministru Elena Udrea se afla acum pe a opta treapta a topului, cu 43.057 de fani. Fosta sefa a PDL Bucuresti isi promoveaza pe Facebook, de regula, blogul sau discursurile ori posteaza fotografii personale, insa a fost si ironizata dupa ce a povestit pe Internet ca intr-o zi nu a stiut sa inchida caldura din casa si drept urmare a deschis geamurile.

Pagina lui Sorin Rosca Stanescu, creata in campania pentru parlamentare, a ajuns pe locul noua in top. Cu 39.066 de fani, proapatul senator liberal de Dambovita a reusit, in doua luni, sa isi depaseasca seful de partid.

Topul celor mai iubiti politicieni pe Facebook

Al doilea primar care apare in top este Cristian Popescu Piedone. Edilul Sectorului 4 a adunat 36.808 de aprecieri, clasandu-se pe locul zece, o coborare cu patru locuri fata de perioada dinainte de alegeri.

Liderul PNL Crin Antonescu a coborat doua trepte in clasament in ultimele doua luni si n-a mai reusit sa prinda top 10, adunand doar 34.615 de fani.

Cu politicienii la DEX - de la "ejaculatul" lui Vanghelie pana la "mandrii" lui Antonescu

Co-presedintele USL a fost luat peste picior, in mai multe randuri, din cauza postarilor de pe Facebook. Dupa ce liberalul a transmis ca trebuie sa fim "mandrii" de Carol-Eduard Novak, ciclistul roman medaliat cu aur la jocurile Paralimpice 2012 de la Londra. Cea mai recenta gafa a sa este un mesaj postat pe contul de Facebook, prin care ureaza "La multi ani" celor care si-au serbat pe 25 decembrie onomastica. Mesajul facea referire si la Sfantul Cristian, care nu pica insa pe 25 decembrie. De fiecare data, mesajele cu greseli au fost sterse de echipa presedintelui Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#politicieni top Facebook, #Antonescu Basescu Facebook, #topul popularitatii Facebook , #harta politica