Traseismul, legalizat Primarul care asteapta "cu sufletul la gura" sa schimbe partidul

Vineri, 29 August 2014, ora 09:02
4576 citiri
Traseismul, legalizat Primarul care asteapta "cu sufletul la gura" sa schimbe partidul

La Galati va avea loc prima mare plecare in urma ordonantei de Guvern ce permite traseismul alesilor locali. Primarul municipiului Galati, liberalul Marius Stan, ales pe listele USL, a declarat, joi seara, ca daca i se ofera sansa de a nu-si pierde mandatul si de a schimba partidul, opteaza pentru UNPR.

Marius Stan a precizat ca este prieten foarte bun, de ani de zile, cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, si ca se bazeaza pe sprijinul acestuia pentru a-si continua proiectele, informeaza stiripesurse.ro.

Edilul liberal a declarat ca asteapta "cu sufletul la gura" sa sara in barca UNPR, insa nu risca demisia din PNL, de teama ca-si pierde functia.

"Pot sa va spun ca nu-mi dau demisia din partid, astept mercato. Nu pot sa demisionez acum, ca-mi pierd mandatul, astept mercato cu sufletul la gura, este posibil orice. Daca acest mercato se legalizeaza, am un prieten foarte bun printre politicieni, dar si in afara sferei politice si va cumpani foarte mult acel personaj. Nu e din Galati, e in Guvern, e si vicepremier, este domnul Oprea, ca sa inlaturam echivocurile", a spus Stan.

Traseismul, legalizat: Statul de drept si democratia, suspendate 10 zile de Guvernul Ponta

Acesta a continuat explicand ca aceasta va fi optiunea sa si in noiembrie: "De aici pornind puteti sa intelegeti si viitoarea mea optiune pentru ceea ce inseamna lupta care se va da in noiembrie, pentru ca mie imi place sa vorbesc pe sleau. Prietenul meu, domnul Oprea, ma bazez pe sprijinul dumnealui. Nu e vorba ce a facut pana acum pentru mine, ci despre cum ma poate ajuta sa-mi duc la indeplinire proiectele".

Traseismul, legalizat Ponta: Imi asum OUG. Primarii, 45 de zile la dispozitie sa schimbe partidul

Marius Stan a mai precizat ca, in ultimii doi ani, nu a putut sa-si promoveze proiectele nici in plan local, in Consiliul Local, intrucat PNL l-a tradat si nu i-a asigurat sprijinul.

"Despre ordonanta cu migratia primarilor eu ar trebui sa fiu cel mai bucuros, trebuia sa o cer eu, pentru ca in doi ani m-a tradat propriul partid, fapt care m-a facut sa ma intreb care e menirea mea: sa sufar sa nu fac niciun proiect sau sa ma orientez sa am majoritate in CL ca sa treaca proiectele? Ati vazut ca pe la sedinte pe plan local nu am mai fost de peste un an. Eu, totusi, sunt primar ales pe listele USL, compus din PSD, PC si PNL si azi, cand stam de vorba, din Uniune lipseste un partid, PNL, si ala pe jumatate, pentru ca a aparut si PLR, asa ca o eventuala coabitare cu majoritatea din CL este normala, vreau sa asigur o continuitate in mandatul meu in privinta alegatorilor. Am fost ales de cei care au simpatizat cu cele trei partide, si acum au mai ramas doua si jumatate cred ca nu tradez electoratul daca fac o modificare. Vreau sa-mi asigur o independenta si independenta asta ma face liber de contract", a mai spus Stan.

Traseismul, legalizat: Ordonanta privind migratia primarilor a fost adoptata

Guvernul a adoptat joi in sedinta extraordinara ordonanta privind migratia primarilor de la un partid la altul, propusa de PSD si criticata dur de Opozitie.

Victor Ponta a declarat ca astfel se va face "un pic de dreptate" si a anuntat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a se hotari din ce partid vor sa faca parte, nu 10 zile asa cum era prevazut in textul initial al ordonantei, dat publicitatii in urma cu doua zile.

Dimineata, in fata Guvernului s-a desfasurat un amplu miting organizat de Alianta Crestin Liberala (ACL) impotriva Guvernului Ponta. La protest au fost prezenti presedintele PNL Klaus Iohannis, presedintele PDL Vasile Blaga, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, deputati, senatori din cele doua partide, dar si cateva sute de simpatizanti.

Traseismul, legalizat Dragnea a prezentat ordonanta si a dat replica Ambasadei SUA

Ordonanta a fost adoptata in ciuda faptului ca Ambasada SUA la Bucuresti si-a exprimat ingrijorarea, prin intermediul unui comunicat de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL primar Galati traseism politic, #primar Galati plecare PNL , #harta politica