Candidatul Stefan Florescu, declarat incompatibil de ANI

Joi, 10 Mai 2012, ora 15:27
4281 citiri
Candidatul Stefan Florescu, declarat incompatibil de ANI
Foto: B1TV

Stefan Florescu, candidat independent la Primaria Sectorului 6 si fost lider de sector la PC, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca din iulie 2009 si pana in martie 2012 s-a aflat in stare de incompatibilitate, fiind si director la Administratia Pietelor, si administrator al unor societati comerciale, si lider politic.

Florescu a fost informat in legatura cu evaluarea facuta de ANI inca din luna noiembrie a anului trecut, se mai arata in comunicatul de presa.

"Stefan Viorel Florescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 24.07.2009 - 20.03.2012, intrucat a detinut, simultan, functia de conducere de director al Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4 si cea de administrator al societatilor comerciale S.C. MUSATTINY IMPEX S.R.L., S.C. STEFRAN INTERNATIONAL S.R.L. si S.C. RAYFRANC S.R.L. (24.07.2009 - 09.11.2009), respectiv pe cea de presedinte al Filialei Partidului Conservator Sector 6 Bucuresti (06.11.2009 - 20.03.2012), incalcand, astfel, dispozitiile Legii 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul functionarilor publici, coroborate cu prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei", se arata in comunicatul de presa al ANI.

Conform reglementarilor legale in vigoare, persoanele aflate intr-o functie publica de conducere "nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate (...) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata", iar "functionarilor publici le este interzis sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere in mod public pozitiile unui partid politic".

Stefan Florescu poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani, se mai arata in comunicatul de presa al ANI.

De asemenea, in cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Fostul membru PC Stefan Florescu a generat tensiuni in USL prin insistenta cu care a dorit sa candideze din partea uniunii la primaria Sectorului 6, in locul lui Rares Manescu (PNL).

Victor Ponta l-a sustinut public pe Florescu, desi PC este aliat cu PNL, nu cu PSD. Pana la urma castig de cauza a avut liberalul Rares Manescu, un apropiat al liderului PNL Crin Antonescu, iar Stefan Florescu a demisionat din Partidul Conservator si s-a inscris in cursa electorala ca independent.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Stefan Florescu incompatibil ANI, #candidat independent sector6 incompatibil , #incompatibil