Confuzie legislativa? 3.000 de viceprimari, incompatibili pe o lege, "curati" pe alta

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 17:20
3126 citiri
Confuzie legislativa? 3.000 de viceprimari, incompatibili pe o lege, "curati" pe alta

Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, independentul Emil Draghici, spune ca e nevoie de multe clarificari legislative in ce priveste alesii locali din Romania, dand ca exemplu faptul ca 3.000 de viceprimari ar fi incompatibili pe o lege, dar compatibili pe alta.

Edilul din Vulcana-Bai a declarat pentru Ziare.com ca de aceea a salutat, intr-un comunicat de presa, intentia presedintelui Senatului, Crin Antonescu, de a promova amnistia pentru alesii locali aflati in conflict de interese si recursul in interesul legii pentru cei aflati in incompatibilitate.

"Unii au zis ca ar fi 1.000 (de primari -n.red). Se prezuma ca daca ar fi luati toti (face referire la faptul ca ANI a gasit in conflict de interese doar circa 100 in situatia asta- n.red) care ar fi in consilii de administratie, numarul lor ar fi mult mai mare.

Numarul real al primarilor incompatibili, sub 150

Va dau un alt exemplu care e usor de vazut - duceti-va la legea numarul 161 pe 2003, unde spune asa: 'viceprimarul e incompatibil cu functia de consilier local'. De asta Asociatia Comunelor a cerut armonizarea legislativa. Va rog sa priviti, ca dupa aceea a aparut modificarea legii 215, in care viceprimarul isi mentine statutul de consilier local. Daca o luam dupa legea 161, ar insemna ca toti viceprimarii din Romania sunt incompatibili, si sunt 3.000 si ceva? De aici extrapolarea acestui numar de situatii de incompatibilitate.

Strict ce scrie in 161 e in contradictie cu 215. E suparator, ani de-a randul noi am semnalat aceste lucruri si se sta cu ele asa", ne-a declarat independentul Draghici.

Ce scrie in legea 161/2003: Art. 88 - (1) Functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu:

a) functia de primar sau viceprimar;

El a explicat si de ce a trimis acea scrisoare de multumire catre Antonescu, in care se regaseau maxime ale unor oameni celebri.

"Am trimis o scrisoare spre Crin Antonescu, a fost si ironizata la cateva posturi de televiziune pentru ca am dat niste maxime. Cand cineva vine cu o masura benefica, cu precadere pentru primarii de comune din Romania, mi se parea de bun simt din partea mea sa vin cu multumiri, dupa cum si atunci cand se vine cu masuri aiurea, vin cu mesaj in consecinta", a precizat Draghici.

El spune ca si vicepremierul Liviu Dragnea a incercat sa-i ajute pe primarii de comune in chestiunea conflictului de interese, insa initiativa acestuia a primit aviz negativ de la Ministerul Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#lege viceprimari incompatibili, #viceprimari incompatibili Asociatia Comunelor , #incompatibil